Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Üst Kalite Sabun Üretimi Yaptırıyorum Fikirleri Alayım:)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar Merhaba;

Öncelikle tüm fikirler benim için çok çok önemli; iki cümlede olsa fikirlerinizi esirgemeyin lütfen.

Yakın bir dostum avrupa ve amerika için özel olarak sabun üretimi yapıyor. Bir çok ödülü var; yenilebilir doğallıkta cild sabunları yapıyor.

Buradaki amacım kesinlikle maddi çıkar amaçlı değil; bir ton para ile yurtdışından alınacak sabunlardan daha kaliteli bir sabunu daha az maliyetle kullanmak bizim de hakkımız. İlerleyen dönemde seramik kaplı olarak üretim yaptırmayı planlıyorum.

Bahsettiğim dostum yurtiçine pek yönelmiyor zira yabancı para cinsinden kazancı yeterli Smile burada hatır gönül ile ikna ettim bizden ve forumdan bahsederek. O da destek olacağını söyledi. Şükür benimde iş güç sıkıntım yok lütfen bu açıdan değerlendirin.

Arko bir fiyat performans canavarı fakat yüzde kuruluk hissi yaratması ve koruyuculuğunun az olması bana bu fikri getirdi. Kendi çapımda ufak denemeler yaptım ve iyi sonuç aldım http://www.geltir.com/thread-6713.html dan bakabilirsiniz.

Değerli dostum ile konuşma fırsatım oldu; ikna ettim kendisini Smile sizden ricam bir sabun üretsek ne özellikler ararsınız benimle paylaşmanız. Ben mesela lavanta-limon-badem karışımı bir yağlı sabunun bizi tatmin edeceğini düşünüyorum ama başlangıçta az bir miktar deneme için üretmeden önce sizden fikirlerinizi beklentilerinizi paylaşmanızı istiyorum.

Denemeler ve geliştirmeler ile geltir'den çıkmış; kolay ulaşılabilir ve kalitesi üstün bir sabun beni heyecanlandırıyor doğrusuSmile Çünkü yurt içinde bu işi yapan arko hariç elle tutulur bir sabun yokSmile

fikir öneri ve eleştirileriniz bekliyorum.

Sevgiler.
Öncelikle tavsiyem böyle bir şey yapacaksa arkadaşınızın belirli miktarda yabancı bilinen marka ve artisan tıraş sabununu kendisi denemesi. Genelde ısmarlama şekilde Türkiye'de yaptırılan tıraş sabunlarının sonu hüsran oluyor. Bunun pek çok örneğini yaşadık. Artisan sabun markalarının genelde başarılı olmalarının nedeni üreticilerinin geleneksel tıraş dünyasından doğmaları. Neyin tıraşta iyi olup olmayacağını kendileri de çok iyi biliyorlar. Artisan üretim yapacak kişi için öncelikle bunun bir gönül işi olması lazım. Kendisi denemeden, kullanmadan, bir süre zaman geçirmeden böyle bir işe kalkışırsa sonucu pek de başarılı olmayabilir.
Kesinlikle @cihankeskin e katiliyorum. Tiras sabunu el sabununa gore daha farkli bir olay. Is performansa gelince bir cok degisken devreye giriyor. Bu dengeyi saglamak icin tecrube, o tecrubeyi kazanmak icin de o isi sevmek ve ilgilenmek gerekiyor.
yukarıdaki fikirler tecrübe üzerine ve çok doğrudur. daha evvel başka sabun markaları tıraş sabunundan ne beklenileceğini bilmedikleri/kaliteli tıraş sabunu denemedikleri için başarısız oldular.

kendi fikirlerime gelince, benim cildim çok kuruduğu için bilhassa soğuklarda nemlendiriciliği çok yüksek sabunları tercih ediyorum, kolay ve kaygan köpük yapması, çabuk sönmemesi de ek olarak üst seviyeye çeker sabunu. bu tip konular halledildikten sonra aroma en kolay yeri diye biliyorum, blenheim bouquet gibi ferah bir aroma tıraşın temizlik hissine uyuyor. yine sandal ağacı ve sitrik kokular ama çok keskin olmayan tercihlerim arasında.
@ohtararan @saltuk @cihankeskin

öncelikle teşekkürler.
Maddi külfeti bir yana hakikaten gönül vermeden yapılacak bir iş değil katılıyorum. Aile ve özel vaktinden ayırarak kimse zaman harcamaz zaten gönül vermedenSmile

Üstadlarım benim olumlu baktığım olay şu ki bu arkadaş sabun konusunda baya üstad; eğitimi de bu yönde ve yıllardır Amerika ve Avrupada ödüller alıyor ki baya üst düzey ödüller. Bana cild için olanından veriyor arada resmen yüzüm bebek poposu gibi oluyorSmile ama doğal sabunun en büyük olayı köpük mevzusu sentetikler gibi manyak köpüklü degil. Burada da traşa özel bir çalışma yapacak. Kendisi bayanSmile ama ben daha ağzımı açmadan tüm forumlarda rast geldigim bilgileri bana saydı gerekenler için Smile
Ben buradaki tüm fikirleri ileteceğim; işallah iyi bir ürün ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

Daha başlangıçta seramik kaseli kapaklı bir çalışma yaptırmak istemedim. Malum maliyetSmile ama ilerleyen dönemde onu da yaptıracağım; hayalim oSmile



SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@Kea.aksoy arkadaşınızın ürettiği sabunun markasını öğrenebilir miyiz ?
@1912 Fazla söze gerek yokSmile marka belirtmeme sebebim gerçekten maddi beklentim olmaması üstadım.

http://m.sabah.com.tr/akdeniz/2014/05/04...ayik-sabun
Yani cidden iyi sabun üretiyorlar; kullandıgım için biliyorum. Kraliyet ailesine bile giderken biz niye kullanmayalımSmile
Güzel bir girişim tebrik ederim, seramil kaseli vs harika olur.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Üstadım tipsoft fırçaya adınızı vermiş bir üstad olarak desteğiniz önemliSmile tipsofttan feyz aldım; Allah bizede bir marka nasip eder inşallah.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6