Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tipsoft Blonde Finest 2Band
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
67791h.jpg

Tipsoft tıraş fırçaları çok uzun süredir istediğim ama custom sapla almayı düşündüğüm için sürekli vazgeçtiğim bir fırçaydı. Fakat Tipsoft'un Black Friday Böyle Yapılır kampanyasını görünce dayanamayarak telefona sarılıp hemen @onur98 'i aradım. Her zamanki gibi zaman ayırıp beklentilerimi dinledi. İstediğim fırçanın çok yumuşak bir krem fırçası olduğunu belirttim ve sonunda da Tipsoft Blonde Finest 2 Band fırçayı önerdi. Fokion ve Vangelis'inde kampanyadan haberleri olmuş. Onlar da birer tane Manchurian ve HMW istediler. Beş fırça da takip eden salı günü elimdeydi. Fokion ve Vangelis'in fırçalarını bir kenara koydum. Kendi fırçamı elime aldım.

oqyt90.jpg

Sunum: Fırça güzel, siyah, sert karton bir kutuda geliyor. Simpson'un bile karton kutu kullandığını göz önünde bulundurunca bu güne kadar aldığım fırçalar içerisinde en güzel ambalaja sahip olduğunu söylemeliyim. Edwin Jagger, Simpson ve Shavemac'in kutularından güzel bir kutu. Oldukça şık ve koruyucu duruyor. Shavemac fırçamın kutusunun kargoda ezilerek geldiğini düşününce sağlam bir kutu olmasının önemi sanırım bir kere daha gündeme geliyor. Gönül isterdi ki bütün fırça üreticileri daha sağlam ve şık kutular kullansınlar. Diğerlerine kıyaslayınca bence ambalajı oldukçu başarılı. Fırça kağıda sarılarak kutunun içerisinde yerleştirilmişti ve kutu bubble wrap e sarılmıştı. Kısacası ileride daha da güzel paketlemeleri bütün markalardan görmeyi umarak bir sonraki bölüme geçiyoruz.

2it62hu.jpg

İlk İzlenim: İlk bakışta fırça ele bir kalite hissi veriyor. Parasının üzerinde olduğunu hissettiriyor. Sapı oldukça ergonomik ve tok. Hem ele rahat oturuyor hem de kolu yormuyor. Kutudan çıktığı gibi elimle dokunduğumda kılların uçlarının yumuşak ama aşırı yumuşak olmadığını düşündüm. Her fırçada olduğu gibi hafif bir porsuk kokusu vardı. Bir önce aldığım porsuk fırça olan Governor 404'e kıyasla oldukça hafif kalan bir koku. Temizliğini yapıp bir hafta kullandıktan sonra da hiç bir koku kalmadı zaten. Neyse, fırçayı kutusundan çıkartıp önerilen şekilde fırçanın temizliğine giriştim. Beyaz sirkeli ılık suda beklettikten sonra 2 defa şampuanladım, 2-3 defa da kremle köpürterek temizliğini yaptım. Bu işlemi yaparken her durulama işleminde şaşırdıkça şaşırdım. İstisnasız her durulamada fırçayı bir türlü durulayamadığımı düşündüm. Elim uçlardan kayıp gidiyordu. Sanki fırçanın uçları bir köpük katmanıyla kaplıymış gibi aşırı yumuşak bir hisse kapılıyordum. Sonra ne mi oldu? Aslında fırçanın çoktan durulandığını ama kuruyken orta yumuşaklıkta gelen kıl uçlarının suyla temas ettikten sonra hayatımda gördüğüm en yumuşak uçlara dönüştüğünü gözlemledim. Bu konuya daha sonra detaylı olarak değineceğim. Bütün temizleme işlemi biten fırçamla hemen o gün ilk tıraşımı oldum.

Sap: Fırça dediğim gibi oldukça ergonomik, ele oturan Simpson'un M7 sapını andıran klasik bir sapa sahip. Bu sap tok bir sap ama eli kolu yoracak kadar da ağır değil. Sapı iyice incelediğimde bir kusur bulamadım. Logonun baskısı da aynı şekilde düzgün bir şekilde yapılmıştı. Marka yaratılırken sap seçiminin çok iyi yapıldığını düşünüyorum.

14ikg74.jpg
az721.jpg

Kıllar: Hangi sarışın porsuğa aitler bilmiyorum ama hayat boyu tercihini sarışınlardan yana kullanan beni bir kere daha tercihlerim konusunda tatmin etti. Demek sadece eş seçiminde değil fırça seçiminde de sarışınlar başarılıymış. Big Grin Şakayı bir yana bırakırsak bu fırçanın kullandığım en yumuşak fırça olduğunu söylemeliyim. Daha yumuşağı var mıdır bilemiyorum ama Shavemac Silvertip fırça kullanan birisi olarak ondan bile yumuşak uçlara sahip olduğunu belirtmeliyim. Kıllar suya girmeden önce çok özel bir his vermiyorken suya girdiklerinde kozaya giren tırtılın kelebek olması gibi yumuşacık bir forma bürünüyorlar. Yukarıda da dediğim gibi ilk başta fırçayı temizleyemediğimi zannettim. Bunun kılların kendi özelliği olduğunu fark edince çok şaşırdığımı ve mutlu olduğumu belirtmeliyim.

-Kuru-

rbwdo0.jpg
qz51xu.jpg

-Islak-

s10qj5.jpg
5dnmlv.jpg

Knot: Knot'un çapı 24mm ve kıl uzunluğu 52mm. Fırça oldukça sık bir knot'a sahip. O kadar sık ve suyu o kadar iyi tutuyor ki gece yarısına doğru tıraş olduğumda fırçayı iyice silkeleyip baş aşağı asmama rağmen sabah 6.00'da kalktığıma hala fırçanın oldukça nemli olduğunu gördüm. Akşam 19.00'da eve geldiğimde fırça tamamı ile kurumuştu. Suyu sanki sadece kılların arasında tutumuyormuş da kıllar büyük oranda suyu emiyormuş gibi. Diğer fırçalarımı duşa doğru silkelediğimde fırçadan fırlayan suyun duş teknesine çarpışını bu fırçada pek duyamadım. Fırçanın suyla birlikte ısı muhafazası da takdire şayan. İki buçuk perdelik bir tıraşın sonunda hala ılıktı. Unutmadan kullandığım suyun sıcaklığı 37 derece. Yani duş aldığım suyun sıcaklığı. Öyle kaynar su falan değil. Zaten porsuklara iyi davranmalı. Kaynar sudan uzak tutmalı. Smile
Forumda bazı arkadaşların bahsettiği kıl dökme sorunu ile ben karşılaşmadım. Kullanmaya başladığımdan beri toplam 10-12 adet kıl döküldü ki Shavemac fırçam da o kadar dökmüştü. EJ'nin daha fazla döktüğünü hatırlıyorum. Son bir kaç tıraşımda ise hiç kıl dökmedi.

20jsghg.jpg
1zg6yvs.jpg

Ürettiği Köpük: Fırçayı hep yüzde köpürtme için kullandım. Her seferinde rahatlıkla 3 perdelik tıraşa yetecek kadar köpük elde ettim. Fırça kullandıkça daha da açılıyor ve ürettiği köpüğün kalitesi de artıyor. Şu zamana kadar denediğim Simpsons, Truefitt & Hill, TOBS ve Speick kremlerin hepsinde oldukça güzel köpük üretmeyi başardı. Sabunlarla hiç kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Dediğim gibi ben bu fırçayı krem fırçası olarak edindim. Uçlarını zorlamanın hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Yüzdeki Hissiyatı: Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Ben bu fırçayı alırken Shavemac fırçama yakın bir fırça edinmeyi umuyorum ama asla ondan daha yumuşak bir fırça beklemiyordum. İlk kullanımdan itibaren şaşkın olduğumu belirtmeliyim. Fırçanın uçları çok yumuşak bir dokunuşa sahip. Fırça yüzde akıp gidiyor. Yüzünüzü yumuşakça okşuyor. Bu tam da benim aradığım özellik olduğu için beni çok mutlu etti. Fırça yüzde açılmaya meyilli. Güçlü bir backbone ve yüzde sert bir masaj hissi arayan arkadaşların Tipsoft'un diğer fırçalarına bakmalarını öneririm. Aradığınız şey yumuşak bir dokunuşsa bu fırça tam aradığınız fırça olabilir. Bu fırçadan daha yumuşağını bulmanın çok da kolay olmayacağını düşünüyorum.

Genel Değerlendirme: Fırça en sevdiğim krem fırçası oldu. Bu zamana kadar Tipsoft fırça edinmediğim için pişmanım. Fırça hem kalitesi hem de fiyatı ile yumuşak bir dokunuş arayan bütün tıraş severlerin tıraş dolaplarında bulunması gereken bir fırça. Mutluluğu çok uzaklarda aramaya gerek yok arkadaşlar.

i2m77m.jpg
Detaylı inceleme için teşekkürler Cihan komşum, gel tip fırçalara hoşgeldin diyorum Smile
İnceleme için teşekkürler cihan, eline sağlık keyifle okudum. Fırçayı beğenmiş olmana sevindim.
cihan Komşum güzel inceleme için teşekkürler. Tipsoft setinde bir tek bu fırça eksik.

En kısa zamanda tamamlamam gerekiyormus anlaşılan Smile
Harika inceleme, harika firca. Ozellikle hook uclara bayildim.

M&F ile kiyas imkani var mi cihankeskin hocam?
Cok guzel inceleme olmus @cihankeskin komsum, benim de custom Tipsoft chubby manchurian var, anlatiminizdan dolayi en kisa zamanda blonde tipsoft edinecegim.
Ellerinize saglik detayli inceleme icin.cok keyifli bir firca bende de var bir sarisin tipsoft Wink ama backbone isteyenler icin onur beyin loft boyuyla oynayarak yaptigi blonde badger i da tavsiye ederim hem yumusacik hem de masaj etkisi tatminkar.bu arada sarisin esprinize cok guldum aksam aksam Wink) tipsoft iyi ki turkiyede yoksa bu paralara mumkun degil alamazdik.bende simpson shavemac silver ve super fircalar var tipsoftun asagi kalir yani yok hatta bazi konularda ezip gecer bile.en one cikan ozelligi ise onur beyin beyefendiligi ve cok iyi esnaf olmasi(soyledikleriyle karsiniza cikan ayni).tipsoftun yeni modellerini bekliyoruz Wink
İnceleme için teşekkürler. Oldukça detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.
Hayirli olsun komsum inceleme guzel olmus.
Ben de 2band finest i cok severek kullanmistim.
Girisim olarak Tipsoft'a cok saygi duyuyorum.
Gule gule kullanin.
İnceleme için teşekkürler. Bende Manchurian almıştım fiyatına göre güzel bir fırça RR HMW ile bir iki hafta sonra inceleme yapacağım fakat çok dökülme var ki nasıl önüne geçeceğim bilemiyorum. Tipsofta bu yaygın sorun neden var. Alınıp darılmaca olmayacaksa bu konuda biraz eleştirmeliyim. Bu yaygın problemden dolayı mevcut knotlara extra önlemler alıp bu dökülmenin önüne geçebilirlerdi diye düşünüyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfalar: 1 2 3