Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: ROCNEL P 20 PASLANMAZ ÇELİK TIRAŞ MAKİNESİ
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Türkiye’de ticari olarak üretilen ve satışa arz edilen ROCNEL Marka P 20 model paslanmaz çelik tıraş aletine ilişkin değerlendirmelerimi paylaşmak isterim.

Ürünün ortaya çıkış öyküsünü gerek firmanın web sitesi, gerekse Geltir Forum sayfaları üzerinden takip ettim. Firma yetkilisiyle irtibata geçerek sipariş verdikten sonra, ürünün bana özelleştirilmesi hususunda yazılı olarak bir hayli görüşme yaptım. Görüşmeler neticesinde, sapının desensiz olması ve kızımın isminin ürün üzerinde olması konularında mutabık kalarak, üretim sürecinin nihayetlenmesini beklemeye başladım. 07.12.2015 tarihinde ürün kargo marifetiyle bana ulaştı.

douux0.jpg

Resimde görüldüğü üzere ürün şık, masif bir kutu ile geldi. Kutunun üzerinde istemiş olduğum isim kazımak suretiyle yazılmıştı. Kutunun tasarımı, işçiliği son derece güzel. Kapağın koyu renkli kısmının içinde mıknatıs olduğu için kolay açılmayan özelliğe sahip. Bu da kutuyu ters tutsanız bile, açılıp içerisindekilerin yere düşmesini engelliyor.

vy5o2u.jpg

25ujp6o.jpg
Kutunun;
-Üst kapağının altında ürünün ismi, kullanılan malzeme ve üretim yeri,
-Çerçevesinin sağ tarafında kullanılan malzemenin türü,
-Çerçevesinin sol tarafında ürünün seri numarası,
-Çerçevesinin ön kısmında firmanın web adresi,
yer almakta olup, tüm yazılar kazımak suretiyle yazılmış.

Kutunun alt tarafı ürün parçalarının yerleştirilebileceği ölçüde kesilmiş, süngerimsi bir malzeme ile kaplanmış. Parçaların sıkı bir şekilde muhafaza edilmesini sağlıyor.

2uq0x2h.jpg


Kaide kısmı çok şık ve ağır. İsteğim üzerine yine üstüne isim yazılı.


288cykl.jpg


Sap kısmı sanki ölçü alınarak yapılmış gibi tam elime oturur şekilde dizayn edilmiş. Desensiz olmasına rağmen kullanımlarımda, elimden kayacağına ilişkin herhangi bir endişe yaratmadı.

27yn0ph.jpg

Ayna ve başlık bu niş ürünü tamamlar kalitede. Birbirine tam geçen, jiletin hareketini engelleyerek tamamen kontrol altına alan bir yapıda. Her ikisinin de üzerinde seri numaraları yazmakta. Ayrıca başlığın üst kısmında yine isim yazılarak bana özelleştirilmiş.


nd1wz8.jpg

Ürüne jilet yerleştirince daha önce de yazdığım gibi jiletin istek dışı hareket etmeyeceğine kani oluyorsunuz. Kusursuz derecede jileti kavrayarak tıraşa hazır hale getiriyor. Firma yetkilisi Murat Bey ürünün jilet açıklıklarının belirlenmesinin kişiye göre değiştiği için zar atmak gibi olduğunu ifade etmişti. Bu nedenle bu tıraş aletinin bir tarafı (Aynadaki yazıların okunuşa göre alt tarafı) diğer tarafa göre biraz daha açık, jiletin keskin tarafını daha fazla hissettiriyor. Diğer taraf ise daha yumuşak bir tıraş hissi veriyor.


Günlük tıraş rutinimde ayarlanabilir makinede, önce jilet açıklığını yüksek tutarak bir perde tıraş olduktan sonra ikinci perdede jilet açıklığını azaltarak tıraşı tamamlarım. Bu nedenle ürünün bu yapısı benim için çok iyi oldu. Rutinimin dışına çıkmamış oldum.

Bu aletle olduğum tıraşlarda sabit ürünler (Jilet hariç) kullanarak aleti tanımak istedim. Bu ürünlerin de hepsinin (Jilet hariç) Türkiye’de üretilmiş olmalarını gözettim. Bu çerçevede; ARKO sabun, Tipsoft manchurian fırça, Geltir tıraş tası (Mertsel), İHA şap, Hacı Şakir kokulu kolonya (özgün 41), İmbrassos zeytinyağlı krem (Gökçeada yerel ürün) ürünlerini sabit olarak kullandım/kullanacağım.

Şu ana kadar 2 kere tıraş oldum. İlk tıraşım perma sharp jiletiyle, ikincisi ise polsilver jiletiyle. Her ikisinde de; ikişer perdede tıraşı tamamladım. Önce jilet açıklığı çok olan tarafla düz alarak tıraş olduktan sonra ikinci perdede jilet açıklığı az olan tarafla çapraz ve ters  alarak tıraşı tamamladım. Her iki tıraş ta beni ziyadesiyle memnun etti. Bu alet gerçekten çok başarılı. Tutuşta verdiği güven, ciltteki hakimiyet üst seviyede. Bundan sonra da Treet, feather, timor, gilette sarı, gilette yeşil, shark marka jiletlerle deneyerek (diğer ürünler sabit), bu aletle cildime en uygun jileti tespit edeceğim.  

Eğer becerebilirsem de, yerli tıraş ürünleri ile olan tecrübelerimi bir video hazırlayarak, yayınlamak istiyorum.

Kişisel olarak, bu ürünle geleneksel tıraş konusunda ülkemizde üst seviyede yerli tıraş aleti eksikliğinin giderildiğini düşünüyorum. theunnamed  takma adlı forum üyesinin de bu yönde girişimlerinin olması gerçekten kıvanç verici. Temennim, bu tür girişimlerin üst seviyede artarak devam etmesi.

Bu vesile ile ülkemizde son zamanlarda sıkça rastlamadığımız bir üretim ve satış örneği gösteren ROCNEL firma yetkilisi Sayın Murat USTA’ya tebrik, takdir ve teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bu ürünü kullanırken eşlik eden üst düzey yerli ürünleri üreten/edinmemi sağlayan M.Onur ERDOĞAN (onur98), Özgün ARABACI(ozgun41) ve Mert Selçuk(mertsel) isimli forum üyelerine de teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Not: Bu yazı tamamen kişisel görüş ve değerlendirmeler içermektedir.
İnceleme için teşekkürler. İlk @ROCNEL incelemesi de forumda yapılmış oldu. Güzel bir inceleme olduğu gibi baştan sonra ilgiyle okunacak bir yorum yazmışsınız. İncelemenizde yerli üreticilere destek vererek yerli ürünleri kullanmanız da ayrıca güzel olmuş.

@ROCNEL ; güzel masif kutusundan işçiliğine, kutu içerisinde sunumuna kadar özenle yapılan bir ürün olduğu anlaşılıyor, kaliteli olduğu izlenimini veriyor. Forumumuz üyesi @rocnel ; ülkemizde geleneksel tıraş piyasasına üst seviye yerli bir tıraş aleti kazandırdığı için de teşekkürler.
Guzel ve detayli incelemeniz icin tesekkurler, Rocnel ulkemizin gurur duyacagi aletlerden birisi olacak. Kendi tiras urunlerimizi urettigimizi gordukce sahsim adina heyecanlaniyorum ve seviniyorum. Aletinizi iyi gunlerde kullanin.
[quote='Cem Hazir' pid='132177' dateline='1449677024']

Teşekkürler çok güzel bir inceleme olmuş, sabır gösterip üretimin tamamlanmasın beklediğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Diğer yerli malı tıraş ürünlerini kullanmanız ise ayrı bir incelik. İlk defa tıraş makinemizi bir başkasının gözünden bu kadar ayrıntılı bir şekilde incelenmesini görmek çok güzel. Bir adedin ortalama üretim süreci 1,5 ay kadar sürüyor. Bu bizim için zorlu bir süreç müşterilerimiz için ise sabır gerektiriyor. Makinenizi tüm nesillerinize aktarmanızı dilerim.
(09/12/2015, Saat: 20:32)mavi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnceleme için teşekkürler. İlk @ROCNEL incelemesi de forumda yapılmış oldu. Güzel bir inceleme olduğu gibi baştan sonra ilgiyle okunacak bir yorum yazmışsınız. İncelemenizde yerli üreticilere destek vererek yerli ürünleri kullanmanız da ayrıca güzel olmuş.

@ROCNEL ; güzel masif kutusundan işçiliğine, kutu içerisinde sunumuna kadar özenle yapılan bir ürün olduğu anlaşılıyor, kaliteli olduğu izlenimini veriyor. Forumumuz üyesi @rocnel ; ülkemizde geleneksel tıraş piyasasına üst seviye yerli bir tıraş aleti kazandırdığı için de teşekkürler.

Çok teşekkür ederim, yerli üreticiyi desteklediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.
(09/12/2015, Saat: 20:41)Saltuk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Guzel ve detayli incelemeniz icin tesekkurler,  Rocnel ulkemizin gurur duyacagi aletlerden birisi olacak. Kendi tiras urunlerimizi urettigimizi gordukce sahsim adina heyecanlaniyorum ve seviniyorum. Aletinizi iyi gunlerde kullanin.

Çok teşekkürler, umarım ülkemizin de dünya çapında hatırı sayılır bir makinesi olmuştur.
İnceleme için teşekkürler, Murat Bey'i bende tebrik ediyorum. Ülkemizde görmek gurur verici. Yurtdışında aranan ve tutulan ürünler olmasını diliyorum.
Birkaç foto da ben paylaşayım Smile

120qoeg.jpg
(09/12/2015, Saat: 20:50)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnceleme için teşekkürler, Murat Bey'i bende tebrik ediyorum. Ülkemizde görmek gurur verici. Yurtdışında aranan ve tutulan ürünler olmasını diliyorum.

Çok teşekkür ederim, instagramda da sıkı takipçinizim, bu aralar yabancı forum sitelerinde Türkiye'de ne oldu birden, gibi sesler geliyor Smile
(09/12/2015, Saat: 20:56)rocnel Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çok teşekkür ederim, instagramda da sıkı takipçinizim, bu aralar yabancı forum sitelerinde Türkiye'de ne oldu birden, gibi sesler geliyor Smile

Evet aynendediğiniz gibi, bizden bu hamleleri beklememişler hiç Smile inşallah daha çeşitlerimiz artacak. Sırada artisan sabun var Wink
Sayfalar: 1 2 3 4 5