Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletin Sakala Takılması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba arkadaslar , artik bu sorun canima yettigi icin yaziyorum . Wilkinson makine ve jilet kullaniyorum . Fircam 5 tl ye almistim bir milyoncudan . Sabun olarak da arko .
Genelde once 3 dk sicak havlu bekletiyorum yuzumde ve yuzumu gliserinli sabunla yikiyorum .
Bu sirada fircayi ve jilet takilmis halde makineyi ilik suda bekletiyorum  .
Daha sonra baska bir kapta kopurtup yuzume uyguluyorum fircam cok sert tam masaj yapmiyor ama oyle kopuklesin diye suruyormus gibi hissediyorum . Iste sikinti burda , 2-3 seferde jiletin sakallar uzerinde kayip kesmeyip takir tukur takila takila gittigini hissediyorum . Bu olmasin diye bastirirsam da daha felaker oluyor .
Yuzumu hazirlamiyorum dogru desem 10 dakka neyle ugrasiyorum .
EJ DE89 ve EJ Best Badger gelicek 1 hafta sonra ama hata bendeyse bunu asmadan yeni ekipmanlarima da baslamak istemiyorum hirs yaptim biraz Big Grin Lutfen yardimci olun doslar . Ayni zamanda kartuslu tiras zamanindan kalma gecmeyen kil donmeleri ve tahrisler var boynumda onlar da klasik tirasa baslayinca gecer diyordum ama takila takila kesince cok kotu oluyor .
Geçmiş olsun, jiletlerin sahte olma ihtimali oldugu gibi her jilet her sakal yapisina da uygun gelmeyebilir. Wilkinson jiletler bu takılma konusunda sabikalidir, keskin deil aksine kör sınıfına yakın bir durumları var. Sizin sıkıntıniz muhtemelen sakalı yumusatmadan ziyade jilet tercihinden kaynaklanıyor. Biraz daha keskin ve konforlu jilet tercih etmeniz sizin yararıniza olacak ; eğer bulabilirseniz polsilver veyahut daha rahat ulaşabileceğiniz permasharp veya astra yeşil ilk etapta iyi olur. Bunlarla bir deneyin eğer sorun devam ederse buraya yazın , başka bir çözüm bakarız beraber.

Not : yazdığım jiletleri bulamazsanız ,forum üyelerimizden @impaticaret ile iletişime geçerseniz size yardımcı olur, internet üzerinden siparis verebilirsiniz.
Kuru köpük yapıyor olma ihtimaliniz var mı?

Eğer tıraş olurken, köpük akmayıp, jilete yapışıyorsa, işte o zaman sorun jilette değil, köpüktedir.
Farklı bıçak deneyin. Wilkinson makine yumuşak bir makine, Wilkinson bıçak keskinliği iyi olmayan bir bıçak. Ayrıca makineyi ve bıçağı suda bekletmeyin.

Myr' nin belirttiği gibi kuru köpük yapıyor ve sakallara iyi yayamıyor olabilirsiniz. Arko çabuk kuruyan bir sabun su oranını iyi ayarlayamıyor olabilirsiniz

İlk deneyeceğiniz konu bıçak olsun. Astra yeşil kolay bulunuyor.
Belliki wilkinson jilet size uymamış zaten yumuşak sakallarla anlaşabilen ve keskin olmayan bir jilet.Benim tavsiyem ucuz,kolay bulunabilen ve keskin seçenekler olarak yeşil astra,mavi astra veya perma sharp jiletler kullanmanız olacaktır.
Arko suyu seven bir sabun çok fazla su ile bile güzel köpük yapabilirsiniz,köpüğünüzde baloncuk olmayacak kıvama kadar aralıklarla su eklemesi yapabilirsiniz.
Ön hazırlıkta sorun yok gibi. Burada kilit nokta sanki fırça. Bence fırçanın kaliteli tıraşa etkisi diğer unsurlardan daha fazla. Aldığınız yeni fırçaya sabunu yükledikten sonra yüzünüzde köpürtme yapın. Kıvamlı ve dolgun köpük elde edene kadar fırçayı yüzünüzde dolaştırın. Belki sabun yerine nemlendirmesi iyi olan bir tıraş kremi de deneyebilirsiniz. Arkadaşların söylediği gibi farklı marka jiletler temin edin. Bir de EJ DE89 aldığınızı belirtmişsiniz. İyi yapmışsınız. Günlük tıraşa uygun, mild bir alet. Yüzünüze bastırmadan, baskı uygulamadan kendi ağırlığı ile tıraş olabilirsiniz.
Ws classic i baslarda ben dr kullanmıştım. Cok mild bir alet. Viraz daha agresif bir alet ve keskin bir jiletle(perma sharp ucuz ve kolay temin edilebilir) ile deneyin. Ve mumkunse daha dik bir aciyla kesmeyi deneyin.
Cok tesekkurler arkadaslar yazdiklarinizi denicem yarin kopugu biraz daha sulandirip yeni bir jilet alarak .
çok yumuşak bir alet kullanıyorsunuz, jilet olarak ilk başlarda tavsiye edilebilecekler;
7 o' clock super stainless
gilette stainless
perma sharp üçlüsü arasından birisi olabilir.
Sabuna devam etmek istiyorsanız Cella'yı bir deneyin derim. Tabi badem kokusunu seviyorsanız. Yumuşaklığı, nemlendirmesi ve koruyuculuğu iyi bir sabundur. Kolay ve kaliteli köpük elde edersiniz. Muhakkak katkısı olacaktır diye düşünüyorum.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4