Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Aralık Teması 2015 DEcember ve DECember
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Ayıp olmuyor mu arkadaşlar?

Bunu yazan arkadaşımız, yıllarca muhabbet ettiğimiz arkadaşımızdı. Şimdi ne bu yazdıklarınızı okuyabiliyor, ne de size cevap yazabiliyor...
(10/12/2015, Saat: 11:54)ms_1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Haklısınız komşum, kartuşlar ekonomik olsa muhtemelen berberler bile kullanırdı.

Komşum haddim değil ama sanıyorum ekonomik olmamasından değilde hijyenik olmamasından kaynaklanıyordur.
(10/12/2015, Saat: 11:54)ms_1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Haklısınız komşum, kartuşlar ekonomik olsa muhtemelen berberler bile kullanırdı.

Komşum haddim değil ama sanıyorum ekonomik olmamasından değilde hijyenik olmamasından kaynaklanıyordur.
Plisson Joris J1902T Palladium Kaplama Open Comb
Yeşil Astra Çift Kağıt
M&F Blonde Polo 8 handle
Tobs Peppermint

1052fd553dfe26728a907fc2215493b9.jpg

Günün aleti: Plisson Joris J1902T

Plisson markasını sentetik fırçalar ile son zamanlarda daha da ön planda görmeye başladık. Ancak bu aleti benim almam birkaç yıl öncesine dayanıyor. Sebebi ise R41 2011 Grande'yi (hani psikopat kafa denilen modeli) çıkar çıkmaz alıp onun bana yaşattığı tarifi zor yakın tıraşlar oldu. Joris'in estetiği, ağır oluşu ve open comb kafa tasarımı yanında özel paladyum kaplamasını merak ettim ve tereddüt etmeden Amerika'dan sipariş ettim. Hafızam beni yanıltmıyorsa fiyatı ~160-170 USD gibiydi ki bir safety razor alet için açıkçası "tereddüt" edilesi bir rakam. Smile

"Alınmışın kötüsü olmaz" diyerekten gelelim eldeki ve yüzdeki hissini tarife.

Joris J1902T oldukça tok ve ele oturan hatta ve hatta paslanmaz çelik aletlere kafa tutacak ağırlıkta bir alet. Öncelikle çok sade ama şık bir ahşap kutunun içinde havluya sarılmış bir şekilde çıkıyor karşınıza. Hani pamuklara sarılmış bebekler gidi Smile Işıl ışıl göz kamaştırıyor. Krom gibi parlak ama nikele benzer derecede değişik bir renk bu kaplama.

Kutudan çıkarıp elinize aldığınızda ele "cuk" diye oturuyor. Sapın tutuşu ve aletin dengesi gerçekten çok yerinde.

MF Blonde fırça ile yüzde köpürttüğüm TOBS Peppermint sonrasında içine sıfır km çift kağıt Yeşil Astrayı yüklediğim aleti yüzüme sürdüm. Yanaklarda kısa bir iki çekiş yaptım, o da ne? Aletin sadece kaydığını hissettim, sanırım kesmedi de sabundan kaydı öyle bir his. Sonra istemsiz olarak geçtiğim yerlere dokundum ki Aman Allah'ım tek perde BBS. Bizim yeşil Astra olmuş Feather.

Daha da keyiflendim ve iki perdede tıraşı tamamladım. Ancak yüzümü durularken  boyun bölgemde ufak bir kaç ısırık hissi yaşadağımı hissettim. Tıraşı fotoğrafa girmeyen Pinaud Classic ile tamamladım.

Kısaca aletin özel Paladyum kaplaması açık tarak ile birleşince engel tanımayan bir canavara dönüşüyor. Resime dikkatlice bakarsanız jiletin tarak üstünde açıkça durdurunu görebilirsiniz.

Gür sakal/hassas cilt kombinasyonuna sahip kişiler için lüks segmentte tercih edilebilecek dengeli ve şık bir ürün yapmış Plisson. Kendilerini kutlarım.

R41 2013 (ehlileştirilmiş versiyon) model varken ihtiyaç için değil zevk için alınabilecek bir model.

Herkese keyifli günler diliyorum.
Onur
(10/12/2015, Saat: 12:44)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum haddim değil ama sanıyorum ekonomik olmamasından değilde hijyenik olmamasından kaynaklanıyordur.

Estağfurullah üstadım. Ben ekonomik derken aslında kullan-at tarzı kastettim. Yani o kadar ucuz olsa demek istedim. Yoksa aynı kartuşun başka müşterilerde de kullanılamayacağı hususu hijyenik açıdan aşikar. Bir düşünün, kartuşlar yaprak jiletler kadar ucuz olsa herhalde berberler ustura ile uğraşmaz her müşteri için bir kartuş kullanır atardı. Bu muhtemelen işlerine gelirdi ama işin keyfi kalmazdı Smile
@onur98 üstadım sıhhatler olsun. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş için, elinize sağlık. Ben fatip denemiş ama hiç memnun kalmamıştım. Bunun kafası da ona benziyor ama tabi kıyaslama yapmak ayıp olur, illaki jilet tutuşu daha kalitelidir. Ben şunu merak ettim; jileti cilde teması, r41 gibi jileti neredeyse dikine mi temas ettiriyor, yoksa biraz daha kıvrımlı tutup daha tatlı bir his mi veriyor?


Sent from my iPhone using Tapatalk
@onur98 enfes bir inceleme elinize saglik.ozlemisiz incelemelerinizi.lutfen daha sık paylasimlarda bulunun bu lezzetli usluptan mahrum birakmayin bizi.
Sıhhatler olsun @Onur98 üstat güzel alet, siz de güzel anlatmışsınız.
@onur98 kardeşim sıhhatler olsun, en sevdiğim fırçalarından birini gördüm Smile joris i ben çok beğenmiştim ağırlığına rağmen muazzam dengesi var.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Semogue BC Mistura LE 56/100
Nivea Sensitive
EJ89 Barley
Mem Super Silver Platinum
Thayer Alcohol free Toner  - Original witch hazel with Aloe Vera
Simpson Aftershave Balm

f30177db9f8f1671005d875b640f9875.jpg

Günün aleti: Edwin Jagger R89 Barley handle

Üstüne birçok defa yazılmış çizilmiş olan EJ89 u aslında anlatmaya gerek yok. Ancak EJ89 koleksiyonum içinde tutuşunu, ağırlığını, dengesini ve ergonomisini en beğendiğim saplardan biri olması sebebi ile kendisinin bende özel bir yeri olduğunu söyleyebilirim. Bilahare "EJ89 sapları" yada "EJ89 modelleri" mukayesesi başlığı altında bol detay fotoğraflar içeren bir incelemenin geleceğinin sinyalini de buradan bu vesile ile vermiş olayım.

Beş dakikalık ılık suda beklettiğim "Semogue Mistura" fırçamı sabah hafif müzik eşliğinde Aralık teması nedeniyle tozlu raflardan çıkan ve son demlerini yaşayan Nivea Sensitive kremim ile köpürttüm. Fırça merak edilen özel bir yapıda. O nedenle kısaca fırça hakkında birkaç geri bildirimde bulunayım.

Semogue BC Mistura'yı özel yapan şey içinde Pure/Black Badger yerine Two Band Badger kullanılmış olması. O nedenle diğer karışım fırçalara (Omega mighty midget yada Vulfix 404 e) göre hem daha konforlu hem de daha omurgalı bir his yaratıyor.
Diğer Semogue fırçalarda olduğu gibi aynı zamanda tam bir "sabun oyucu". İster krem ister en sert sabun kullanın kesinlikle affetmez ve garantili en kral köpüğü size sunmayı taahhüt eder.

Yüzdeki hissiyatı kesinlikle bir porsuk yada çatallanmış bir domuz hissi değil. Uçlar gayet diri ve hissedilir ama yüzde çizme yada tahriş yaratacak nitelikte değil. "Omurga" kelimesini merak edenler içinde "ben buradayım" diyen özel bir fırça.

Mistura aslında yüzde dominant bir domuz tadı verirken alttan alttan o diri iki bant porsuk aromasını da güzel ve dengeli bir şekilde harmanlayıp size farklı bir tıraş keyfi sunuyor.

Bir de sap ergonomisi gerçekten tam yüzde köpürtmek için ideal. Hafif Simpson X1 e benzeyen sap tasarımını da çok başarılı buluyorum. Ayrıca 22mm düğüme sahip olan bu fırça üç perde yetecek ölçüde gayet tatminkar bir köpük yapıyor. Gönüllerde taht kurmasının başlıca nedenlerinden birinin özel hissi yanında bu başarısından kaynaklandığını söyleyebilirim.

Gelelim MEM Jilet ve Barley kombinasyonu dün yaşamış olduğum agresif tıraşa göre bugün çok mild bir tıraştı. Hatta jiletin konforu iyi olmasına rağmen keskinliği ancak iş görecek düzeyde buldum.

Tıraşın sonunda alkolsüz "Thayers Hazel Witch" üstüne fotoğrafa girmeyen favori balsamlarımdan biri olarak kullandığım "Simpson Balsam" ile bitirdim.

Sonuç olarak her ne kadar eski nesil "SOC two band" lardan hoşlanmasam da, "SOC 2Band"ların yeni serilerinde kullanılan kıl kalitesinin iyileştiğini görüyor ve duyuyorum. O nedenle yeni nesil sıfır "SOC 2Band" almak varken "Mistura" peşine düşülecek kadar özel ve merak edilecek bir fırça değil. Ancak "meraklısına" diyebileceğimiz kategoriye girer.

Hepinize keyifli günler ve esenlikler dilerim.
Onur
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7