Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Hakkari' den selamlar :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Herkese selamlar...

Arkadaşlar ben Hakkari' de çalışan bir askeri personelim ve yaşım 34. İşim gereği neredeyse her gün tıraş olmak zorundayım. Sakalım çok sert değil ama nöbetler de gelince ve her gün tıraş olunca sıkıntı yaşıyorum. Nöbetler ve görev olmayınca hafta sonları tıraş olmuyorum tam yüzüm dinleniyor, pazartesi salı derken diğer üç gün tıraş resmen eziyet oluyordu, bir ara arko sabun ve fırça denedim ama yanlış kullanım yapınca ondan da verim alamadım (tabi yanlış kullandığımı bugün forumu iyice araştırınca anlamış oldum). En son 3-4 senedir nivea hassas jel ve hassas balsam ile kızarıklıkların ve tahrişlerin önüne geçmeye başardım ve bugüne kadar bunlarla devam ettim. Önce yüzümü bulabilirsem sıcak su yoksa soğuk su ile 5-10 sn ıslatıp nivea hassas jeli hafif masajla 1-2 dk yedirip  1-2 dk daha bekleyip mach 3 le tıraş oluyorum, önceden tam yeterli olmasa da idare ediyordum ama artık bu yetmemeye başladı. Artık jileti yeni de açsam sakalı kazıyormuş gibi geliyor ve tıraş zulüm olmaya başladı. Ben de alternatif olarak eski yöntemleri düşündüm ve internette bu siteyi keşfettim. Bugün bütün gündür araştırıyorum okuyorum ve giriş seviyesi bazı bilgilere sahip oldum. Açıkça forumu okudukça bu konuda ne kadar bilgisiz ve acemi olduğumu anlıyorum Confused

Ve şimdi de üye olup aranıza katılıp tanışmak ve siz üstatlardan destek almaya karar verdim  Big Grin tabi kabul ederseniz. Malum Hakkari' de bu işlerde çözüm bulabilmek pek mümkün değil hele de ortam bu denli karışıkken..

Benim aşırı bir sıkıntım yok cildimde, sadece canımın yanmadığı daha pürüzsüz ve konforlu bir tıraş istiyorum. Bana bu konuda tavsiyeleriniz nedir. Bütçe olarak çok bir imkanım yok bu aralar. Sorularım şunlar arkadaşlar;

1. Fırça olarak anladığım kadarıyla porsuk alınacaksa en azından finest almak lazım, pure başlangıçta kesinlikle önerilmiyor. Porsuk pure yerine kaliteli domuz kılı daha iyi bir seçenek. Sakalıma masaj yapacak  ve yumuşatacak sertlikte olsun  ama bir o kadar da yumuşak olsun isterim Big Grin  ama best ya da silvertip alamam en azından şu an alamam. Bana bu isteklerim doğrultusunda başlangıçta hangi fırçayı önerirsiniz?
2. Hassas bir cildim var, speick men gibi ağır olmayan güzel kokulu sabun önerileriniz nedir? Bu siteden sipariş vereceğim ona göre nereden alacağımı da söylerseniz sevinirim.
3. Tranş sonrası nivea hassas balsam yeterli olur gibi geliyor bana ama buradan alacağım bir tavsiyeniz var mı?
4. Evde kendim ustura ya da jilet kullanan makinelerden kullanabilir miyim bilmiyorum. Bu konu da cildim yeterli derece de yumuşarsa mach 3 gibi tıraş bıçakları yeter diye düşünüyorum. Yoksa çabalayıp ustura ve makineyi zorlasam mı bilemiyorum. Sizler nasıl öğrendiniz kolay mı öğrenmek? (tahminimce bu soruma kızacaksınız çünkü jilet varken tıraş bıçağı nedir dediğinizi duyar gibiyim  Undecided )

Kendim bugün edindiğim bilgiler ışığında seçim yapabilirim ama gene yanlışlar yapıp yeterli sonuç alamamaktan çekiniyorum. Umarım sizin de yardımlarınızla doğru bir tıraş ekipmanı kurarım ve bunun sonucunda da keyifli sabahlar yaşarım  Rolleyes  üşenen birisi olmadığımdan elimden geldiğince öğrendiklerimi uygulayacağım.

Tanışma bölümünde bu soruları sormamam mı gerekiyordu tam bilemedim eğer yanlış yaptıysam şimdiden özür dilerim.

Herkese benim hedefimde olan kaymak gibi sorunsuz tıraşlar  iyi akşamlar Ustura
Hoş geldiniz.

Domuz fırçalardan çok anlamam ama forumda deneyimli arkadaşlara sorarak bir arkadaşa Omega 81052 aldım, fiyatı 25 TL'dir.
Sabun olarak Cella badem kokulu iyi bir başlangıç olur sanırım, 150 gr'lık kutu 25-30 TL olması lazım.
Makine olarak Wilkinson Sword Classic veya Rimei başlangıç için yeterli, fiyatı 10 TL'dir.
Jilet olarak değişik jiletleri denemeniz ve size uygun olanı seçmeniz lazım. Ama cildinizin ve sakalınızın durumunu tarifinize göre yumuşak karakterli Wilkinson ve Mavi Astra jiletler ile denemeye başlayabilirsiniz, birer 5'lik paket alıp başlayın fiyatları 2şer TL civarındadır. Daha sonrasında temiz ve güzel tıraşlar almak isterseniz hem yumuşak karakterde hem de temiz sonuçlar veren Polsilver ve Bolzano jiletlerine bakabilirsiniz.

Herkesin tecrübeleri ve vereceği tavsiyeler farklı olacaktır, şahsi deneyimlerime göre bunları sunmak istedim. Yine de zamanla sistem ve teknik oturacak seçimler açıklık kazanacaktır. (Bu arada yukarıda saydığım bütün ürünleri sitemiz üyesi "impaticaret" ten tedarik edebilirsiniz. Ürün listesi ve fiyatları http://www.geltir.com/thread-4949.html linkinde mevcuttur.)

Şimdiden keyifli tıraşlar dilerim. Tekrar hoş geldiniz.
foruma hoşgeldiniz.
kendi adıma konuşayım bu geleneksel tıraşın en sevdiğim yönü her tıraşta yeni bir jilet kullanımını mümkün kılması. Böylelikle kazıma hissinden kurtulmuş oluyorsunuz. Ben mutlaka bir jiletli tıraş aleti edinin derim. ucuz yollu rimei yada wilkinson önerileri yapma çok yaygın ama bu aletlerin kaliteli aletlerin verdiği tıraşı ne kadar temsil ettiği kişiden kişiye değişiyor. mesela benim sakalım için temsil etmiyor. merkur progress, De 89 vs bunlar pahalı olduğundan dolayı yine de uygun fiyatlı bir aletle deneme yapabilirsiniz ama denemelere rağmen başarısız olursanız "bu iş bana göre değilmiş" demeyin, her alet her cilde uymuyor.
Jiletli alete alışmak çok sorun olmuyor birkaç kesikle atlatırsınız muhtemelen Big Grin ama kartuşlu aletlerden gelen alışkanlıkla çok bastırıp tahriş yapmanız olası, herkes aynı yoldan geçiyor.
fırça olarak semogue fırçalar oldukça beğeniliyor. İleride porsuk fırça alsanız bile 2. fırça olarak kullanmaya devam edebileceğiniz kalitede fırçalardır.
semogue soc veya 830 düşünebilirsiniz. (Aktif kullanıma başlamadan önce 1 hafta kadar fırçaya arko sabun ile ayar çekip yumuşatmayı unutmayın)
sabun olarak kolay köpüren ve sakalı iyi yumuşatan cella öneririm.
tıraş sonrası için balsam zevke bağlı. nivea ürünleride gayet yeterli kalitede bence. Çok fazla ürüne boğulmak alışma sürecini uzatıyor.
Aynı ürünlerle denemeye devam ederseniz daha kolay alışacağınızı düşünüyorum
Ama bir şap edinebilirsiniz (tercihen kaliteli:zaza olabilir)
Bu ürünleri bulabileceğiniz yer konusunda alternatif yok.
Forumda da konusu olan impa ticaret var, sahibi foruma da üye olan mustafa bey her konuda yardımcı oluyor
http://www.geltir.com/thread-4949.html
http://www.geltir.com/thread-874-page-95.html
Keyifli tıraşlar dilerim.

Edit: @btoprak üstadın mesajını görmeden yazmıştım, önerilerine katılıyorum
hoşgeldiniz,
fırça için ferhangi bir tipsoft modeli alabilirsiniz, dün kampanya vardı kaçırdınız ancak en ucuzu dahi çok güzel fırçadır. onur98 ile iletişime geçerek temin edebilirsiniz.
diğer bütün alacaklarınız için adres impaticaret, extrashaving sitesi.
nivea yeterli olur, eliniz bollaşınca edwin jagger after shave ürünlerini ve geo f. trumper skin food önerebilirim.
ustura için acele etmeyin derim, öğrenmesi kolaydır (jiletli usturayı) ama başlangıçta biraz yavaş tıraş olmak zorunda kalabiliyorsunuz. hafta sonları nöbet olmadığında ufak ufak denerseniz daha sağlıklı olur. tavsiyem, bir de makine (mühle 89 veya edwin jagger de89) ve bolca jilet temin ederek (bu makineler ile keskin jiletler iyi gidiyor) güzel tıraşlar olmanız yolunda olacaktır. de aletleri küçük görmeyin, yıllarca ustura kullandıktan sonra, seyahatler için mühle 89 kafalı bir makine edindim, tahmin ettiğimden çok daha iyi tıraşlar çıkartıyor.
@rating öncelikle ülkeye hizmetiniz için size sonsuz şükranlarımı sunarım. Aramıza hoş geldiniz.

Burada bir çoğumuzun geleneksel tıraşa başlama hikayeleri sizinkiyle aynı. Zaten forumu okudukça bunu siz de gözlemlemişsinizdir. Sorununuzun çözümü, evet ıslak tıraş. Tıraş jelleri ve köpükleri her ne kadar hassas ciltler için üretilmiş olsa da, Aeresol içerikli basınçlı kutularda olmalarından dolayı cilde gerçekten çok zarar veriyor. Ne kadar nemlendirici olursa olsun kurutuyor, geriyor ve tahrişe sebebiyet veriyor. Diğer market balsamları her ne kadar kimyasal bombalar olsa da başlangıçta size bunlar gerekecek. Ne zaman tekniği oturttunuz, işte o zaman daha doğal içerikli ürünler kullanabilirsiniz. Özetle elinizdeki jeli/köpüğü şimdilik rafa kaldırın, ancak Nivea balm'ı bir süreliğine elinizde bulundurun.

İlk başta bir alışma süreci olacak. İngilizce seviyeniz iyiyse mutlaka ama mutlaka bol bol tıraş videosu izlemek. Ben çoğunlukla nickshaves kanalındaki Nick'in videolarını beğeniyorum, bir de geofatboy var, ki onun videoları daha eğitici. Günlük tıraş için yüzünüzü fazla yormamak adına şimdilik tasta köpük hazırlamanız daha iyi olur. Bununla ilgili videoları "Bowl Lathering" diye youtube'dan aratırsanız bir çok sonuç çıkar karşınıza, vakit buldukça sırasıyla bakın, her birinden birşeyler gözlemlersiniz. Zamanla cildiniz düzeldikten sonra isterseniz yüzde köpürtme yaparak vakit kazanabilirsiniz.

Kısaca dilim döndüğünce -kendi bakış açımdan- sorularınızı cevaplamaya çalışayım;

1- Cevabı kendiniz bulmuşsunuz, gözlemleriniz çok doğru. Şimdilik güzel bir domuz fırça işinizi rahatlıkla görecektir. Pure Badger'a hiç bulaşmayın, daha sonra imkanlarınız dahilinde güzel bir porsuk fırça edinebilirsiniz.

2- Siparişlerinizi http://www.extrasahving.com adresinden verebilirsiniz. Mustafa bey impaticaret kullancı adıyla aynı zamanda forumumuzun bir üyesidir. Başlangıç aşamalarında genelde Cella'nın adı geçer, fiyat/performans açısından çok beğenilir. Arko'da iyidir ama nemlendirme performansı kötü ve genelde cildi germeye meyillidir, şimdilik rafa kaldırmanızda fayda var. İlerleyen zamanlarda yüzünüz düzeldikçe elbette kulanmaya devam edebilirsiniz, ne de olsa milli ürünümüz, onun kokusu yeter Smile

3- Bu sorunuzu ilk paragrafımda açıklamış bulundun sanırım. Eğer elinizdeki azaldıysa ve yenisini alacaksanız Loreal Men Expert'in hassas ciltliler olanını almanızı tavsiye ederim. İmpa ticarette mevcut. Artık tekniğiniz iyileşti ve biraz daha doğal birşeyler kullanmak istiyorsunuz diyelim, işte onun sonu yok Smile Henüz buna acil ihtiyacınız yok, dolayısıyla forum sayfalarını okudukça kendinize uygun bulduğunuz ürünleri mutlaka bulacaksınız.

4- Siz yeni gelen askerlere hemen sniper veriyor musunuz? Smile Onlar daha sonra, önce elinizi de aletlerle geliştirip, tektik oturtup ondan sonra. Herşey öğrenilir, insan yeter ki istesin. Bu isteğiniz devam ederse zamanı gelince öğrenirsiniz.


Siz aklınızdan geçen ürünleri forumumuzu da okuyarak seçmeye çalışın, daha sonra aklınızdakileri buraya yazabilirsiniz. Şu forumdaki sabit başlıkları ciddi manada hatim etmenizde çok fayda var. Link; http://www.geltir.com/forum-38.html

Tanışma başlıklarında genelde yeni üyelerimiz zaten sorular sorarak aramıza katılırlar ve böylelikle tanışmış oluruz ve naıl yol alması gerektiğine dair ilk mesajlarımızı yazmış oluruz. Sizin acemi birliği gibi işte Smile

Tekrar hoşgeldiniz, keyif almanız dileğiyle...
Forum derya hocam, okuyun hepsini ogreneceksiniz zamanla. Tiras kisa bir sureligine gunluk stresten uzaklasip keyif alma ritueline donusecek siz ilgi gosterdikce. Hosgeldiniz
Hoşgeldiniz. Allah kolaylık versin ve korusun tüm asker ve polislerimizi. Başlangıç olarak rimei makina, semogue 1305 olabilir, 830 olabilir fırça. Sabunların sınırı yok ben proraso red olur cella olur Arko olur, keskin jilet astra mavi yeşil, polsilver, permasharp. Ve en önemlisi ön hazırlık mümkünse duş, yoksa ılık su ile sabunla yıkamak. Gerisi zamanla oturuyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben size direk yazayım listeyi, arkadaşlarımız çok güzel uzun uzun yazmışlar ellerine sağlık.

Alet, ilk aşamada kartuştan memnunsanız kalsın. Şayet ki DE düşünüyorsanız maliyeti düşürmek için ikinci el alın derim. R89 veya EJ89 veya 34C için alınık başlığı açabilirsiniz. 60 lira civarına halledebilirsiniz bu işi. İkinci el kısmında Rocket var satılık, güzel alettir. Onu da düşünebilirsiniz. Ne yazık ki elimde kısıtlı bir alet rotasyonu var, şayet 89 kafalı bir alet olsaydı seve seve hediye ederdim. Askerlerimiz çok kıymetli, hizmetiniz için ben de kendi adıma teşekkür ederim.

Fırça, direk Semogue 830 derim ben yurt dışından sipariş etmeyecekseniz. Sapı muhteşem, Omegalara kıyasla ömürlük diyebilirim. Kıllarından da çok memnun üyelerimiz var. Ben 610 kullanıyorum, onu da tavsiye edebilirim ancak İmpa'da yok ne yazık ki.

Sabun, Speick Men kokusuna yakın istiyorsanız direk Speick sabun alabilirsiniz, onun dışında marzipan, acıbadem severseniz Cella düşünebilirsiniz, veya fiyatına göre muazzam performans gösteren Haslinger'lara bakabilirsiniz. Hindistan cevizi severseniz Coconut harika! Bu mevsimde Hakkari'de Schafmilch de güzel bir cilt bakımı sağlayabilir. Biraz daha pahalı bir önerim olacak ancak uzun süre sizi idare edeceğini düşündüğüm için yine de tavsiye edeceğim, Valobra sert sabunlar. Patchouly kokusunu beğenmiştim ben. Valobra efsaneleşmiş tallow AOS sabunlarını da üretiyordu, şimdilerde ise fiyatı el yakan C&S ile çok popüler.

Jilet, Wilkinson alet almadığınızı düşünerek yazıyorum, 100lü Rapira mutlaka alın deneyin. Günlük tıraş için ben seviyordum. Onun dışında Permasharp, Gillette Sharpedge, Polsilver, Astra Yeşil gibi demirbaş jiletlerden birer paket alın. İçinize sinenden devam edersiniz.

Tıraş sonrası, iyi bir sabun ve güzel bir tıraş ile bu konuda çok eksiğiniz olacağını düşünmüyorum. O nedenle buraya maliyet açısından şimdilik girmeyin derim.

Diğer sorularınızı da çekinmeden yazın, elimizden geldiğince cevaplarız. Hoşgeldiniz. Smile
Öncelikle bu kadar kısa sürede bu kadar açıklayıcı bilgiler verdiğiniz için ve mesleğim adına iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, gerçekten çok onore oldum.

Okuduklarıma istinaden ilk başta fırça olarak semogue 830, sabun olarak cella (kırmızı kutulu 150 ml.olan) ve haslinger schalfmich, makina olarak girişte ucuz fiyatlı wilkinson sword classic ve yukarıda belirtilen jiletlerden birer paket alarak başlangıç yapmaya karar verdim Smile

@ooppss üstat
şap ne amaçlı kullanacağım? birkaç yerde farklı kullanım okudum ya da benim kafam karıştı.

@onurcakmak üstat
özellikle askerlikle ilgili örnekler vererek anlatmaya çalışmışsınız çok hoştu Smile

@Aleksey üstat
wilkinson almadığımı düşünerek 100lü Rapira önermişsiniz, wilkinson makine 100lü Rapira jilet değil mi? burayı tam anlayamadım.

Cevaplarınız ve ilginiz için tekrar teşekkür ederim...
Hoşgeldiniz foruma. Çok yakınım Hakkari'de görev yaptığı için bulunduğunuz durum ve şartları kısmen biliyorum, Allah (c.c.) yar ve yardımcınız olsun. Üstadlar gereken herşeyi yazmışlar. Naçizane tavsiyem DE kullanmaya niyetli iseniz Wilkinson Sword Classic yerine ikinci el bir Merkur 34C almanız.
Sayfalar: 1 2 3 4