Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Timor TTO İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Merhabalar,

Geleneksel tıraşa Wilkinson Sword ile geri döndükten ve tadını tekrar aldıktan sonra, kendime güzel bir tıraş makinesi alıp, buralarda kalmaya karar verdim. Aklımda kısa saplı ve TTO bir makine vardı hep. Bir gün Ankara Panora'daki Solingen'de mat krom Timor'u görünce dayanamayıp aldım.

Timor, Weishi ile tek yumurta ikizi olan, Gillette Rocket Flare Tip'den esinlenilmiş bir makine. Weishi ile benzerliği görünürlük seviyesinde bitiyor. İşçiliği ve kaplama kalitesi üst seviyede. Jileti son derece sağlam, düz ve boşluksuz şekilde tutuyor. Bendeki Timor'un bir kısmı, diğer tarafına göre biraz daha agresif. Zaten alırken de böyle olduğu söylenmişti. Genel tıraşta çok çok büyük bir fark yaratmamakla birlikte, yüzde kesilmeye daha müsait kısımları daha mild olan tarafla alarak ciddi anlamda tahrişi azaltabiliyorum. Zira kendisi mild olmasına rağmen; hatalı açı, fazla baskı gibi şeyleri affeden bir tıraş makinesi değil.

Tıraş olurken dengesi son derece güzel. Keyif için yavaş tıraş olurken de, zamansızlıktan biraz daha acele ederken de çok kaliteli tıraşlar elde etmek mümkün. Şu ana kadar Wilkinson, PermaSharp ve Timor jiletler ile kullandım, eğer açısını öğrenir ve sakalınızı az da olsa yumuşatırsanız tek perdede bile, benim standartlarıma göre, son derece temiz tıraşlar çıkartıyor.

Sorularınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. Dilim döndüğünce cevaplamaya çalışırım.

Fotoğraflar:

Albüm hali için
Z9oLgDE_zpsh3vwlmdk.jpg
imw5pcG_zps2eyzwfzk.jpg
GrP6R7V_zpsugy9uc5e.jpg
w71MPlT_zpsll42h8op.jpg
WC91fnN_zpsv6dj1zwg.jpg
D2NTrrb_zpsrxckeig6.jpg
koDDiKN_zps9mkg8thv.jpg
İncelemeniz için teşekkürler komşum, fotoğrafları da görsek fena olmazdı bence Smile Bir tarafın daha agresif olduğu bir kaç makine kullandım, genelde çok sorun olmuyor ama bazılarında mild olan taraf nerdeyse hiç kesmeyebiliyor, o can sıkıcı bir durum işte Smile
Teşekkürler incelemeniz için. Kelebek aletler gerçekten kolaylık.
Benimde çok merak ettiğim bir aletti. İnceleme için teşekkür ederiz. Chinaski hocamın dediği gibi fotoğrafları özellikle farklı agresiflikteki kanatların fotoğraflarını görmek isteriz.
Ben de Timor TTO kullanıyorum fakat bir tarafınındaki açıklığın daha fazla olduğunu farketmemiştim. Genelde tıraştan önce jileti yerleştirdikten sonra bakıyorum eşit mi diye. Timor'da da eşit açıklık var, bendekinde
Normalde o aletin iki tarafında da eşit açıklık olması gerekiyor. İnternette sizin şikayetinize rastlamadım. Sizin denediğiniz jiletlerde sorun var diyeceğim ama farklı jiletlerle denemişsiniz. Bence aleti bir kontrol etmenizde yarar var. Hatalı üretim olabilir.
Merhabalar,

Bugün tıraş makinesinin fotoğraflarını koymayı planlıyorum. Bıçak açıklıları arasında en fazla 1mm kadar fark var. Bu üretim toleransı ile bile açıklanabilecek bir durum. Mild tarafın kesmemesi ya da agresif tarafın tahriş etmesi gibi bir durum da söz konusu değil. Az önce tıraş oldum ve yüzümün bir tarafını mild, bir tarafını daha agresif olan tarafla aldım. Tıraş yakınlığı konusunda hissedilebilir bir fark yok. Belki meslek sebebi ile benim gözüme çarpan bir fark (Ben bile görmekte zorlaınıyorum bazen), fotoğraflar üzerinden tartışırız Smile
Merhabalar,

Fotoğrafları ekledim. Vakitsizlikten düzenleme şansım olmadı. İsterseniz daha yakın çekimler ya da fotoğrafların orjinal dosyalarını ya da detay hallerini de koyabilirim.
Fotoğraflarda sorun var sanırım. Bende görünmüyorlar.
Fotoğrafları güncelledim. Umarım sorun düzelmiştir.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6