Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhabalar!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Geltir Ailesi,

Geleneksel tıraşa geçme planlarım uzun zamandır aklımda bulunmakta olup, geleneksel tıraş forumlarını da bu süre zarfında takip etmekteyim ve buradaki üstadların tıraş öncesi-tıraş sonrası önerilerini aklımın bir köşesine yazmaktayım.

Geleneksel tıraşa geçmeden önce bütün önerileri sentezleyip kendim için en uygununu seçmek niyetindeyim. Ekipmanlarımın tamamı hazır Smile fakat bu işe başlamadan önce hep kafamı kurcalayan bir konu var. Cilt Tipi!

Forumda bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşamadım. Cilt tipim aşırı yağlı sakallar ise orta sıklıkta kalın ve sert. Kartuşlu makinelerle tıraş sonrası sivilce problemleri yaşamaktayım.

Benim, siz değerli geltir ailesine sorum; Yağlı ciltler için tıraş öncesi, tıraş sırasında kullanılan sabun ve tıraş sonrası en uygun after shave önerileriniz?

Şimdiden değerli önerileriniz için teşekkürler
Merhabalar midheaven, foruma hoşgeldiniz. Şimdiden hayırlı tıraşlar. Traş esnasında ve sonrasında neyin iyi geleceğinden çok neyin kötü geleceğini düşünürsek; balmlardan, sütlü & yağlı (mesela shea butter) kremlerden uzak durmak mantıklı geliyor. Bunlar cildinizdeki yağı daha da arttıracaktır. Köpürtme için arko sabun ferahlığı, traş sonrası içinse Proraso mentollü aftershave losyonu cildinize yarayabilir.
Foruma hoşgeldiniz!
Ürün önermekten ziyade geleneksel tıraş rutinine girdiğiniz zaman bunun cildinizi dengeleyecegini düşünüyorum. Fırça, sabun veya krem ,şap ve seçeceğiniz uygun tıraş sonrası ürün daha ilk kullanımlarla beraber size iyi gelecektir. Ben dahil pek çok forumdaşımızın tecrübesi böyle Smile
Size nacizane önerim salisilik asit içeren -birçok marka var piyasada- bir cilt temizleyici edinmeniz. İyi geleceğini düşünüyorum.
Sizinle aynı problemleri yaşayan forum arkadaşlarımız size daha net önerilerde bulunacaktır.
Keyifli tıraşlar dilerim.
Traş sonrası şap kullanmanız yağlı cildinize bir nebze nefes aldıracaktır.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Şu an elimde bulunan ekipman ve tıraş sonrası ürünleri aşağıdaki gibidir:

1-Edwin Jagger 3D
2-Isana ve Simpsons Pure Badger Fırça
3-Marketten alma porselen kase içine basılmış Arko sabun Smile
4-After shave olarak Proraso mentöllü, old spice ve tabac
5-Tahriş için önlem amaçlı hametan ve bepanthen krem Smile


Bunların dışında tavsiye ürünleri de temin etme çalışmaları başlamıştır.

Saygılarımla.
Hoşgeldiniz foruma. Şap kullanımını ben de tavsiye ederim.