Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Geltir'e giriş faslı. Başlangıç & Sorular
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(19/11/2015, Saat: 12:22)totto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz Smile tahriş konusunda ben de çok çekmiş biri olarak, önemli gördüğüm bir kaç husustan bahsetmek isterim.

1 - Doğru hazırlık
2 - Doğru köpük yoğunluğu
3 - Doğru açı

Bu hususlara dikkat ettikçe tıraş kaliteniz artacak, tahriş azalacaktır.

İyi forumlar


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugün ikinci trasimi oldum wilkinson ile. Doğru açı konusunda bir adım daha ilerlediğimi hissettim. Kullandıkça gelişecek umarım

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(20/11/2015, Saat: 01:25)zakayr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bugün ikinci trasimi oldum wilkinson ile. Doğru açı konusunda bir adım daha ilerlediğimi hissettim. Kullandıkça gelişecek umarım

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muhterem hoşgeldin foruma.Ben siteye üye olalı ve geleneksel tıraşa başlıyalı 2-3 ay oldu galiba tam hatırlayamıyorum ama bu sürede çok iyi mesafe aldım.Nacizane tavsiyelerim şu şekildedir.

Zamanında ilk aklıma takılan bastırmadan tıraş olmaktı,kendi kendime bastırmadan nasıl alırki diyordum.Uygun açı ve ekipmanla gayette güzel alıyormuş ve 2-3 perde tıraş olacağınız için her perdede sakalı biraz daha kısaltıyorsunuz.Bana artık 2 perde yetiyor işe giderken.Pazarı pazartesiye bağlayan gecede haftalık 3 perde tıraşımı olurum.

Sakalınız yatık ise benimki gibi,diğer elinizle sakal çıkış yönünün tersine hafifçe gerdirerek kesin bu uygulama sakalı dikleştiriyor daha az basınçla daha iyi almanızı sağlıyor.Tersi yöne gererseniz daha zor alır ve tıraş sonrası sıkıntı yaratabilir.

Cildinize uygun jilet seçin,önyargılı olmayın.Ben halen deneme sürecindeyim.Başlarda kesmiyor diye saydırdığım kırmızı mavi rapiralara şimdi günlük tıraş için kullanabilirim diyorum,jilet keskin değil ama bir shark kadar kör değil.Başta konforsuz ve cilde dalma eğilimi var dediğim WS jiletlere şimdi sıfır baskı kullanmam ile daha olumlu yorum yapıyorum.Sıfır baskı olayını daha yeni yakaladım.Şimdiye kadar favorilerim keyif için özenerek tıraş olacaksam polsilver,7 o'clock sharp edge.Günlük 2 perde çabuk tıraş için mavi astra,rapira platinium lux hatta kırmızı mavi rapira.

Hijyen için çok pahalı bir jilet almamışsam 2 kere kullanıp değiştiriyorum.

Köpük kıvamı konusu önemli.Daha tecrübeli arkadaşlara sormaya çekinmeyin.

Son olarak tıraşın kalitesi %60 sizde bitiyor %40 doğru ekipmanda.Örnek olarak babam,adama 5 tıraş kullanılmış shark jilet,sıradan bir DE alet,sıradan bir sabun,dandik bir fırça versinler yinede gayet güzel tıraşlar çıkarır.
komşum benim en rahat ettiğim kısım kartuşlu jiletlerden kalma alışkanlık olan bastırma mevzusunu halletmem oldu. nasıl olduysa bir traşımda jileti bıraktım kendi istediğini yaptı tabiri cazise. Eğer sizde ben gibi fark etmeden jileti bastırıyorsanız bu keyife bir gün sizde ulaşırsınız Smile
@Mauser , @fettah304 ; çok teşekkürler arkadaşlar. Asgari güç uygulayarak azami fayda elde etmenin bu işin püf noktası olduğuna bir kez daha ikna oldum. Üçüncü tıraşımda boyun bölgesini aşağıdan yukarı doğru alırken baya ilerleme kaydettim. Makine adeta "tam böyle hiç bozma" der gibiydi.
Yukarıdan aşağı ve yanlamasına çekişlerde doğru açıyı bulmama biraz daha zaman var.

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@zakayr komşu hoş geldin dicem ama daha ben dün foruma üye oldum asıl ben hoş geldim

Yazını büyük keyifle okudum, çok güzel bir dille yazmışsın tebrikler, foruma hoş geldin..


Sent from my iPhone using Tapatalk
(29/11/2015, Saat: 12:56)rating Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@zakayr komşu hoş geldin dicem ama daha ben dün foruma üye oldum asıl ben hoş geldim

Yazını büyük keyifle okudum, çok güzel bir dille yazmışsın tebrikler, foruma hoş geldin..


Sent from my iPhone using Tapatalk
Teşekkürler komşum siz de hoşgeldiniz Şimdiden keyifli tıraşlar dilerim, paylaşımlarınızı bekliyoruz.

Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Foruma hoş geldiniz hocam. İlk seferin acemiliği olmuş diyelim. 3 traş sonrası her yanıyla harika olmuş diyeceğiniz traşlarınız olacaktır. Uygun fiyata çok daha kaliteli traşlar olduğunuzu gördükçe hevesinizde isteğinizde artacaktır eminim.
Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bence tahrişin bir no.lu sorumlusu jilet. Önyargılı olmadan deneme yanılma ile size en çok uyacak jileti bulmanız mümkündür.
(22/12/2015, Saat: 14:41)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bence tahrişin bir no.lu sorumlusu jilet. Önyargılı olmadan deneme yanılma ile size en çok uyacak jileti bulmanız mümkündür.

Aynen katiliyorum hocam.baslarda teknikten kaynaklanan eksikligimi keskin jiletlerle kapatmaya calistim hep, cok tahris yasadim o donemde.
DE güzeldir tabi ben herkes gibi r89 yerine merkur 34 c öneririm. Birde tıraşa hazırlığı güzelce yapıp gillette flexball deneyin derim...
Sayfalar: 1 2 3