Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Benim için Edwin Jagger DE89 uygun mudur?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum soru sormak için. Aslında bayadır ara ara takip ediyorum forumu. Bu forumda da kalite-fiyat-perfromans üçlüsü olarak Edwin Jagger DE89 önerilmiş. İşçiliği falan da hoşuma gitti. Tabii kişinin cildi, sakalı ve ihtiyaçları da önemli.

Ortalama sakala sahibim. Yani gür değil sakallarım. Her gün tıraş olma zorunluluğu var iş yerimde. Ama genelde iki günde bir tıraş oluyorum. Cildim yağlı. Ustura düşündüm fakat beceremiyorum, sol elimi kullanamadığım için. O yüzden bu makine üzerine yoğunlaştım. Siz ne dersiniz arkadaşlar bu doğrultuda ihtiyaçlarımı karşılar mı? Başlangıç olarak Wilkinson tıraş fırçası almıştım
Merhaba, başlangıç için yeterli. Alabilirsiniz.
Bence baslangic icin iyi bir secim de89.benimde ilk makinemdi.mild diye tabir edilen gunluk trasa uygun agresif olmayan bir makine.firca olarak da willki ile devam edip domuz omega 10049 (15tl) veya orta karar bir porsukla devam edersiniz.ve bence en keyiflisi ucsuz bucaksiz koku cesitleriyle sabun krem ve aftershave urunleri incelmeeye baslayin simdiden.trasin en keyifli yanidir aftershave urunleri.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Peki DE89'un kendi içerisinde çeşitleri var mı? Sanki sapları değişik gibi geldi. Varsa eğer sadece tipleri mi değişik? Yani tıraşa etki edecek bir durumu var mı? Yoksa eğer herhangi bir tanesinden alayım gitsin.

After Shave ürünü olarak Old Spice ürününü çok merak ediyorum sürekli NIVEA kullanan biri olarak. İlk olarak Old Spicy modelini deneyeceğim. Bu ürünleri almaya Tahtakale tarafına gideceğim fakat Old Spicy bir sitede kargo dahil 19.90 kupa hediyeli plastik şişe. Açıkçası tereddütte kaldım. Özellikle de orijinal ürün diye belirtmişler. Güvenemedim de. Dikkat etmemiz gereken bir kısım var mı? Tahtakale tarafında ne kadara bulabiliriz bu ürünü? Çok fazla fiyat farkı yok ise eğer oradan almak mantıklı görerek.
Sadece sapları farklı, tırtıklı olan (Barley handle diye geçiyor) daha popüler, elden kayma olasılığını azaltıyor denebilir. Barley tercih edebilirsiniz.
(01/11/2015, Saat: 17:31)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sadece sapları farklı, tırtıklı olan (Barley handle diye geçiyor) daha popüler, elden kayma olasılığını azaltıyor denebilir. Barley tercih edebilirsiniz.

Teşekkür ederim yorumunuz ve bilgilendirme için. Barley modelini tercih edeyim o zaman. Peki bu ürünlerde dikkat etmem gereken bir şey var mı? Yani Gillette kartuşlu ürünlerine göre. Onlarda yüzümü kesme olasılığı biraz zor. Bu ürünlerde durum nedir? Kullanırken nelere dikkat etmem gerekir acaba? Gerçi videolarda ve yorumlarda bu konu hakkında zarar gören birini bulamadım.

Arkadaşlar sabun arko aldım klasiğimiz. Smile Bir de jiet önerebilir misiniz? Ha sabunu da şunu alırsan güzel birmu üçlü oluşturursun diyeniniz varsa alırım yorumunu. Smile
Kendinizi kesmeniz pek olası değil, dikkat edilecek en önemli nokta kartuşludan kalma alışkanlık olan bastırma eğilimi. Bastırmadan tıraş olmaya gayret edin. Birde çeneden aşağı doğru inerken dikkat edin, kartuşun oynar başlığı orayı rahat geçmenizi sağlar ama bunlarda kafa oynamadığı için küçük çizikler atabilirsiniz cildinize.

Jilet işi biraz deneme yanılma işidir. Yeşil-mavi astra alarak denemeye başlayabilirsiniz. Sabun için impa ticaretin ürün listesine göz atın, kaliteli ürünler hepsi.
(01/11/2015, Saat: 17:27)Çipetpet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkür ederim arkadaşlar. Peki DE89'un kendi içerisinde çeşitleri var mı? Sanki sapları değişik gibi geldi. Varsa eğer sadece tipleri mi değişik? Yani tıraşa etki edecek bir durumu var mı? Yoksa eğer herhangi bir tanesinden alayım gitsin.

After Shave ürünü olarak Old Spice ürününü çok merak ediyorum sürekli NIVEA kullanan biri olarak. İlk olarak Old Spicy modelini deneyeceğim. Bu ürünleri almaya Tahtakale tarafına gideceğim fakat Old Spicy bir sitede kargo dahil 19.90 kupa hediyeli plastik şişe. Açıkçası tereddütte kaldım. Özellikle de orijinal ürün diye belirtmişler. Güvenemedim de. Dikkat etmemiz gereken bir kısım var mı? Tahtakale tarafında ne kadara bulabiliriz bu ürünü? Çok fazla fiyat farkı yok ise eğer oradan almak mantıklı görerek.

@ozgun41 üstad güzel özetlemiş DE89'u. Bende çeşitleri hakkında size şu bilgiyi vereyim. Başlıklar hepsinde aynı diye biliyorum, ama saplar farklı. Bende "barley" modeli var. Sapı tırtıklı olduğu için tutuşu rahat, elden kaymıyor. Tavsiye olunur.
Oldspice ile ilgili olarak, ben kullanıyorum. Nemlendirmesi güzel, kokusu bazı arkadaşlara ağır gelse de ben beğeniyorum. İmpa ticaret ya da http://www.klasiktiras.com sitesinden alabilirsiniz. Bir sitede 19,90 TL. dediğiniz muhtemelen n11 ya da GG. Bununla ilgili "İndirimler ve Fırsatlar" başlığında yorumlar var. (28. ve 29. sayfalarda)
Merkür 34c bence biraz daha uygun olur. Ej 89 aşırı mild en azından bana öyle geldi. Feather ile bile verim alamadım . Benimkini rafa kaldıralı cok oldu . Su anda progress ile devam ediyorum.
Şahsi kanaatim old spice , aftershave den ziyade parfüm gibi kullanılması yönünde, çünki yatıştırıcılık adına bence tatmin edici deil özellikle tahriş sonrası dindirme özelliği bana vasat geldi, onun yerine benim hemen hemen aynı fiyat segmentinde onerecegim pinaud classic ( eğer kokusu ağır gelmezse) veya aqua velva serisinden herhangi biri olabilir .
Sayfalar: 1 2