Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Batmayan domuz firca var midir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Herkese merhaba.
Performansi, kalite hissi, yumusakligi sebebiyle hepimiz porsuk firca kullansak da ben domuz kilinin gerginligini, uzun loftunu, sabun yuklemesini daha cok sevenlerdenim.
Elimde incelemesini yaptigim 4 yillik lider yerli firca ve break - in surecini buyuk olcude tamamlamis omega pro 49 var.
Cogunlukla 49 u kullanıyorum. Guzel de firca, seviyorum ancak icindeki batici killari tek tek temizlememe ve firca neredeyse tamamen acilmis olmasina ragmen hala yuzume kopugu yayarken kil uclari batiyor. E tabi sevdigin fircayi battigi icin kullanamamak da yareler acar bunyede Smile
Benzer ozellikte ama batici, cizici olmayan firca oneriniz varsa cok memnun kalacagim. Saygilarimla.
Domuz fırçalar karakter olarak tanımladığınız gibidir. Yumuşak hale gelmesi ve baticiligin azalması uzun süreli kullanımla mümkün oluyor. Örneğin berberlerdeki domuz fırçaların çok yumuşak ve az batici olmasi.
Benim gördüğüm ve tecrübe ettiğim iki istisna oldu. Biri , geleneksele yönlendirdiğim bir arkadaşa Omega ararken rastladığımız şaşırtıcı derecede yumuşak kılları sahip yerli bir domuz fırça idi. Markası sanırım Lider idi. Diğeri de halen kullandığım Semogue SOC. Semogue ların kılları gördüğüm tüm domuz firçalardan çok daha ince. O yüzden break-in süreci biraz daha uzun sürüyor. Ancak kıllarının inceliği dolasiyla daha yumuşak ve az batici bir kullanım sunuyor.
Benim tecrübelerim bu yönde. Diğer forumdaslarimiz farklı görüşler belirtebilir. Selamlar Smile
Semogue modelleri, ozellikle de 1305,830 ve 620 cok begeniliyor ancak alip da 10049 dan cok da farki yokmus demek de istemem.
@Saltuk
Benim ilk aldığım fırça 10049 idi. Hatta 3 rengini de almıştım. 2 sini hediye edip birini kullanmaya devam ettim. Gerçekten harika bir fırçadır . Bir süre daha sabredin derim. İpeksi bir yumuşaklıga ulaşıyor uçları. En azından benimki öyleydi. Ama birader verdim. Benim için tek eksisi biraz büyük olmasıydı. O yüzden elimde SOC olmasına rağmen 10065 aldım. Omega fırçalar fiyatına göre harika ürünler. Ama semogue larda dünyanın en iyi boar firçalari olarak ün yapmış fırçalar.
Bende Semogue 1305 var. Batıcı ve koyu renkli kılları temizlememden önce biraz karıncalanma hissi yaratıyordu yüzde köpürtürken. Gözlerim yorulana kadar inceleyip, temizledikten sonra bir porsuk olmasa da keyifli bir tıraş sunuyor. Ancak Lider marka fırçalar kadar loftu uzun değil. Yinede süpürme tekniğiyle yüzde köpürtülebiliyor. Tasda köpürtüp uyguladığımda sanki yeterince tıraşa hazırlık yapmamışım gibi hissediyorum. O sebeple klasik scuttle'da sadece fırçaya yükleme yapıyorum.
Açıkçası omega domuz fırça tatlı sert bir fırça. Batıcı değil ancak yumuşakda değil. Ben çok memnunum kendisinden. Tabiki her fırça gibi tam randıman almak için belli bir süre kullanmak gerekiyor.
Bir yıla yakın süredir Semogue 830 kullanıyorum. İçinde ilk aldığımda 4-5 tane kalın siyah kıl vardı. Onları kesip break-in işlemini tamamladıktan sonra pamuk gibi oldu. Gayet mutlu mesut kullanıyorum şuan. Tabi kullanım öncesi ılık suda bekletmek her zaman faydalı oluyor.
830 guzel bir secim. Siyah killari kesmedim. Tek sorun ilk perdeden sonra kopugun goze carpacak sekilde azalmasi
@seiko hocam, sizin fircanin durumunu biliyorum diger 830 larda yok gordugum kadariyla. 1305 nasıldır 830 a gore?
610 kullaniyorum. Aman aman break in yapmadim ama bol backbone'a ragmen yumusak bi firca. 6-7 ay break inden once 49 fircami kullanamamistim bunu daha 5. kopurtmeden itibaren rahatca kullaniyorum.
Sayfalar: 1 2 3