Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, komşular Smile

Forumu yaklaşık bir haftadır zevkle okuyorum.

Öncelikle gerek lisansta gerekse de master sırasında profesörlere özenip sakal bırakan bir tip olduğumdan sakal tıraşı ile çok büyük bir tecrübem yok. Tıraş olacaksam da berbere gider iki numara makine vurdurur öyle çıkardım. Arada babyliss tarzı tıral makineleri de kullandım ama işkenceden başka bir şey değildi. Master bitip de iş görüşmeleri ortaya çıktığında yine berbere gidip ustura ile tıraş olmaya başladım. Aslında işin özü şu ki, lisansta staj sırasında sabahları saat beş gibi yurt tuvaletinde soğuk su, köpük ve kartuşlu makine kullanmış tıraştan iyiden iyiye tiksinmiştim. Şimdi tekrardan tıraş olma mecburiyeti doğunca işi tekrardan gözden geçirmeye karar verdim.

Geçen hafta tıraş malzemeleri alırken japon pazarı tarzı bir yerde orak lüks tıraş makinesi gördüm. Bunun aynısını dedemin aletleri içinde de görmüştüm eskiden. Eski usul şeylere ise enteresan bir ilgim var. Tükenmez kalem yerine dolmakalem kullanmak, öykü yazarken klavye yerine daktilo kullanmak gibi. Bu makine de ilgimi çekince, ben de internetten araştırmaya başladım nasıl kullanılıyor diye. Videolar izledim, yazılar okudum ve bu forumu buldum. Baya da okudum. Anladım ki aslında bir pazarlama başarısı olan mach 3'ler ile paramızla rezil oluyormuşuz. İyi ki bu forumu bulmuşum diyorum.

Okuduklarım sonucunda kısa bir zaman içinde Wilkinson klasik model ve Ri Mei ile başlamayı düşünüyorum bu işe. Şu an bende markasız dandik bir fırça ve arko tıraş kremi, kolonyası filan var. Ama anladığım kadarıyla krem haricinde diğerlerini de değiştirmem gerek. Hatta Arko sabunu kullanmayı düşünüyorum. Beni tek endişelendiren konu ise, ikinci perde denilen ve ters yöne alınan sakallar meselesi. Ben bir keresinde boynumda yukarıya doğru çıkan ve oldukça da cilde yapışık bir şekilde yatay duran sakalları kartuşlu alet ile ters yöne almaya çalışmış ve nokta nokta en az 7-8 kanama yapmıştım. Çok büyük bir bölge değil aslında. Bu safety razorlar ile bu sorun da geçer mi acaba?

Biraz uzun oldu ama az çok kendimi tanıtabilmişimdir umarım.

Herkese iyi forumlar.
Hoş geldiniz.

Sakalları alırken illa da tersten (ATG-Against The Grain) almanız şart değil. İlk perdeyi sakal çıkış yönünde (WTG-With The Grain), ikinci perdeyi yanlamasına (XTG-Cross the Grain) almanız yeterli seviyede sinek kaydı sağlayacaktır.

Keyifli tıraşlar ve keyifli forumlar.
Hoşgeldiniz. DE tıraş aletine geçişiniz ile birden bire mucizeler ortaya çıkmayacağını düşünüyorum, keyifli ve rahat bir tıraş için el alışkanlığı edinmeniz gerekecek. Sakalınızı tersten alırken sanırım biraz fazlaca bastırdınız. Tıraşa hazırlığınızı iyi yapıp, tekniğinizi de geliştirdiğinizde, ki en önemlisi bastırmamak, tıraş olmanın bir zevke dönüşeceğinden eminim. Forumumuzda ikinci el kısmına bir göz gezdirin, Merkur, Muhle ve Edwin Jagger markalarını görebilirsiniz. Doğrudan bunlarla da başlayabilirsiniz. Kafanızda belli bir model oluştuğu zaman hem forumda okuyarak hem de dilediğinizde sorarak tatmin edici cevaplar alabilirsiniz. Ya da Rimei veya Wilkinson ile yeterince zaman geçirdikten sonra Slant bir tıraş aleti de (ki gerçekten tecrübe ister) sakal yapınıza uygun olabilir.
Teşekkür ederim. Yavaştan bir başlayayım, zamanla oturturum sanırım tekniği.
Hoşgeldiniz, keyifli forumlar keyifli tıraşlar.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi