Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhabalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba,

Açıkcası bu siteyi yeni keşfettim sayılır. Kısaca kendimden bahsetmek istersem cildi inanılmaz problemli, tıraş olmaktan nefret eder vaziyette bir insan evladıyım Sad

Yaş geldi 30'a ama sivilciler kızarıklıklar hak getire. Jel, köpük, sabun ne varsa deniyorum. Balsam, Kolonya, son olarak bu aspirinli kolonya denedim. Makina olarak Elektrikli Brauns Series7, Philips 3d denedim. Normal tıraş olarak Mach3, Fusion bir tane de jilet takılan usturalardan var(ustura tıraşı konusunda pek başarılı olduğumu söyleyemem doğrusu).

Açıkcası artık pes ettim edicem. Bir tek bu safety razor kaldı sanırım denemediğim.


Sonuç olarak sizden tavsiye istiyorum. Bu kadar sıkıntılı bir cilt için en doğru tıraş yöntemi nedir? Her türlü makina, sabun, balsam vs. tavsiyeye açığım.
Hoşgeldiniz Smile
Son durak, sanırım doğru yerdesiniz Smile
Herkesin cildi kendine özgü olduğundan bunu biraz da sizin kesfetmeniz lazım.
Standart olarak önerilebilir ekipmanlar;
Edwin Jagger De89 tıraş aleti
Cella ya da MWF sabun (MWF biraz daha ustalık ister kopurtmede)
Jilet olarak bulabildiginiz her jilet ten bir kutu (Jilet seçimi de tamamen kişisel )
Orta Düzey bir Porsuk fırça
Kolonya yerine hassas ciltler için iyi kalite bir balsam (Yves Rocher,Nivea gibi)
Benim nacizane önerilerim kendi tecrübelerime dayanarak bunlar olabilir.
Forumu inceleyerek tercihlerinizi sekillendirebilirsiniz. Umarım sorunlarınızı bu sefer asarsiniz.
Hoş geldiniz.

En başta belirteyim yazacaklarım tamamen kişisel tecrübem ve birçok arkadaşımız deneyimlerinde farklı sonuçlar alıyorlar. Burada kişisel seçimlerimi anlatmak istiyorum.

Çok hassas ve sivilceli bir yüzüm yok aslında ama zaman zaman yüzde tahriş -soğuk veya benzeri dış etkenlerle-, yorgunluk ve hassasiyet beliriyor. Bu dönemlerde işe gitmeyeceksem Braun 790 ile çok bastırmadan ve tahriş etmeden çok ta sinek kaydı ile uğraşmadan kabaca tıraş oluyorum. Yine de bu çok yoğun olarak tercih ettiğim bir stil değil, senede en fazla 25-30 gün bu şekilde tıraş olmuşluğum vardır çoğu da seyahatlerime rastlar. Yüzüm hassas olduğunda ve biraz temiz tıraşa ihtiyaç duyduğumda Gillette Blue 3 veya Gillette Fusion kullanarak tıraş oluyorum. Ne kadar temiz tıraş verse de bu temizliğin süresi DE aletlerle tıraşımdaki gibi uzun olmuyor. Yüzüm rahat olduğunda ise elimdeki farklı karakterdeki 3 Double Edge tıraş aletinden uygun olanını seçerek tıraş oluyorum. Kartuşlu ile tıraş olmuşluğum senede toplamda 2-3 aydır sanırım. Geri kalan süre DE aletlerle tıraş olurum. DE aletler daha temiz tıraş veriyor bende, ama sivilce varsa temizliyor resmen ve yüzde tahriş varsa canıma okuyor Smile.

Bu durumda benim düşüncem makinenizi, kartuşunuzu terketmek değilde bir kombinasyon yapmanız doğrultusunda olacak. Yalnız makine kullanırken bastırıp temiz tıraş elde etmeye çalışırsanız sivilceleri resmen parçalar, yaranın iyileşmesi tekrar iltihaplanması ve sonra kuruması ile uğraşır durursunuz. Kartuşlu ile tıraş olurken biraz çekiştirme olacaktır, sivilceler başını kaybedecektir ama tıraş bir zorunluluk günümüzde, en az sıkıntı ile atlatmak olmalı temelde yapılacak şey. Yüzünüz rahat olduğunda sivilceler çok rahatsız etmediğinde de kesinlikle DE alet deneyin derim.

Ama her şeyin ötesinde ben ustura kullanamıyorum özellikle jiletli ustura. Şahsi tecrübemden yola çıkarak usturaya alışık değilseniz biraz ertelemeniz.

Yüzünüz sivilceye müsait olduğundan balsam yağlandıracak ve yüzünüzde sivilceler artabilecektir. Bence biraz daha bu sivilceleri temizleyip kurutacak bir yöntem olarak After Shave losyon kullanın, çok ihtiyaç duymadıkça balsama yönelmeyin. Yüzünüz tahrişli ise ve özellikle kış aylarında ihtiyaç duyarsanız balsam yerine After Shave losyon üzerine yağlı ciltler için üretilmiş krem kullanın. Nivea'nın 50 ml.'si 25-30 TL seviyesinde satılan bir ürün grubu var ben gayet başarılı buluyorum onu, cildime uygun olduğundan Gündüz Bakım Kremini kullanıyorum. Bu seriden yağlı cildinize uygun olanını bulabilirseniz deneyin derim ama sürekli değil sadece cidden ihtiyaç duyduğunuzda kulllanın.

Dediğim gibi bunlar kişisel kullanım detayları. Farklı yöntemler deneyip farklı sonuçlar alan arkadaşlarımız var. Umarım yararı olur Smile.
Öncelikle hoşgeldiniz. Bir fotoğraf eklerseniz belki daha iyi fikir verebiliriz.

Aspirinli kolonyayı ne için kullandığınızı sorabilir miyim? Aspirinli kolonya cildi incelterek kıl dönmesini tedavi etmede kullanılır ve sadece lokal uygulanır. Bütün yüzünüze sürekli uyguluyorsanız cildinize gereksiz yere zarar veriyorsunuz. Bu kullanımı durdurmanızı tavsiye ederim.

Sivilce sorununuz sadece tıraşa bağlı değilse bir dermatoloğa görünmenizde yarar var. Benim naçizane önereceklerim bütün sorunların tıraş şeklinden kaynaklandığı varsayımına göredir. Lütfen bunu dikkate alarak okuyunuz.

Burada en önemlisi tıraş öncesi hazırlığı. Ortalama bir porsuk fırça ve kaliteli bir krem kullanmak yapacağınız ilk adım olmalı. Bütçe belirtmemişsiniz. Bu nedenle ben aklıma ilk gelenleri paylaşacağım. Simpson's kokusuz tıraş kremi, Proraso beyaz (hassas ciltler için) tıraş kremi gibi hassas ciltler için üretilmiş ve/veya kokusuz kremleri başta tercih edin. Bunları forumun satılık bölümünde de ilanı olan İmpa ticaretten veya forumdaki satılık / bedelsiz bölümünden kontrol edebilirsiniz. Fırça tercihinizi Super, Finest veya Silvertip fırçalardan yana kullanmanız da bir diğer tavsiyem olacaktır. Daha sert fırçalar sorununuzu azaltmayacaktır.

Bundan sonra sıra DE safety razor'a geliyor. Edwin Jagger DE89 yeni başlayan arkadaşlara tavsiye ettiğimiz tıraş aletidir ama değişik başka alternatifler de her daim mevcut. Seçtiğiniz aletle birlikte karışık bir jilet paketi de oluşturursanız kendinize en uygun jileti de bulursunuz. Ayrıca her jileti bir defa kullanmanızı tavsiye ederim.

Tıraş sonrasında ise yağsız balm veya losyon kullanmanızı tavsiye ederim.

Bunların yanı sıra Proraso'nun beyaz seri tıraş öncesi kremini de kullanabilirsiniz ama öncelikle yukarıdakileri uygulayarak bir süre takip edin.

2. el malzemeler Barbicide gibi bir temizleyiciyle dezenfekte edildilerse güvenle alınıp kullanılabilir. İkinci el ve yeni satılık ilanları için şu konulara bakabilirsiniz:

http://geltir.com/forum-46.html
http://geltir.com/forum-50.html

Şimdiden keyifli tıraşlar dilerim. Lütfen bir sorununuz olunca yazmaktan çekinmeyiniz. Forumdaki herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır.
Herkese teşekkür ederim,

Aspirinli kolonyayı kızarıklık ve sivilceleri geçirmek için kullanıyordum ama işe yaradığından tam emin değilim. Cildim genel olarak sıkıntılı yani sadece tıraştan olduğunu sanmıyorum ama tıraş tetikleme işlemini gerçekleştiriyor. Özellikle 1 hafta falan tıraş olmaz sonra tıraş olursam eyvah yani. Birkaç doktora gittim ama çözüme ulaşamadık yani kısa süreli çözümler oluyor. Antibiyotik tedavisi, bırakınca başa dönüş. Şu an fotoğraf yükleyemiyorum ama sonrasında olmazsa bir fotoğraf atarım.

Cildim normalde oldukça yağlı, fakat tıraş olduktan sonra inanılmaz tahriş olup, oldukça kuruyabiliyor. Sakallarımda öyle gür falan değil ama biraz fazla sert galiba.

Cella tıraş kremini aldım, bir tane de omega marka tıraş fırçası aldım. Banat fırça ve arko krem/sabun'a göre bir artısı olur umarım.

Tıraş losyonunuda bakıp alıcam bir tane. DE89 model makinayıda ilerleyen zamanlarda alabilirim.
Hogeldiniz, umarım forum tıraş ile ilgili tüm sorunlarınızı gidermenize yardımcı olacaktır. Keyifli tıraşlar dileklerimle Blush