Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İNCELEME: Simpson Chubby 3 Manchurian
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
İNCELEME: Simpson Chubby 3 Manchurian

Biliyorsunuz 2 Band incelemelerim için yaklaşık 2 aydır fırça topluyorum. Bir fırça vardı ki fiyatı nedeni ile alamamıştım.

Forumumuz gerçekten çok kaliteli üyelerden oluşuyor. İşte o üyelerden sevgili Hellhound kendisi bizzat özel mesaj ile fırçayı denemem için gönderebileceğini ve 2 band incelememde kullanabileceğimi ifade etti.

Bu inceleme değerli Hellhound un bizzat katkıları ile oluşmuştur. Biz sadece Hellhound un o muhteşem fırçasını dilimiz/klavyemiz döndüğünce incelemeye, fotoğraflamaya, kelimelere dökmeye çalıştık.

dz6tr4.jpg

Öncelikle bu fırça bir LE fırça. Simpson ın LE sayfasında yaklaşık olarak 275 Pound (Vat Hariç) + 9 Pound Türkiye ye kargo ücreti ile satılmakta. Yani yaklaşık olarak 1300 TL.

wisw2g.jpg

9hj7yx.jpg

Bu fırça, benim incelediğim en pahalı iki fırçadan biri. (diğeri için Bkz: Paladin Falstaff)

Gelelim Ölçülere:

Katalog verileri: Knot: 28.5 / Loft: 54

2zqc41i.jpg

Benim Ölçümlediğim: Knot: 30.89 / Loft: 56.91

Görüleceği üzere fırça hakikaten çok ama çok yoğun bir fırça. Kıl yapısı gerçekten çok ama çok iyi. Manchurian kılların hepsi aynı. Bu kıllar için tek tek özenle seçilmiş ve birleştirilmiş dersem hiç de yalan olmaz.

Elinize alır almaz harika bir chubby sap ve ağır/tok bir yapı ile karşılaşıyorsunuz. Kıllar finest dan daha yumuşak, ve kadifemsi.

Ancak total ağırlık itibari ile biraz değil bayağı ağır bir fırçadan bahsediyorum. Hakikaten ağır. Dikkatli tutmak lazım. Özellikle köpürtme işleminde mazaallah düşme ihtimalini yüksek gördüm.

Chubby sap dedim ama yazarken kararımı değiştirdim bu artık chubby sap değil bence, hormonlu bir chubby sap bu. Gerçekten sulak yerde yetişmiş, hem enine hem de boyuna büyümüş bir chubby bu.

Knot un yoğunluğu aklıma hanım ve çocukların tatil için valiz hazırlamalarını düşündürttü bana. Hanım bavulu yerleştirir, 2 kızım valizin üzerinde zıplarlar. İşte bu düğümü öyle hazırlamışlar sanki.

30 mm ye ne kadar kıl sıkışıtırabiliriz dalında Guiness e girmeye çalışmışlar gibi. Abartmıyorum. O kadar yoğun bir knot bu.

Gelelim performansa. İşte burada bu fırça ben buyum dedirtiyor. Muazzam bir su tutma canavarı. Abartmadan söylüyorum rahatlıkla 50-60 cc su tutuyor. Sabun yüklemek için şöyle 9-10 saniye basınçlı çevirmeniz yeterli oluyor. Ve tam bir yüzde köpürtme canavarı.

Muazzam bir soda katılmış susurluk ayranı köpüğü üreticisi.

Şu ana kadar anlattıklarım itibari benim referans noktalarımı oluşturdu. Daha iyisini test etmedim, denemedim.

Tek eksiği yüzdeki masaj hissi. Bu konuda Paladin Falstaff ın finest kıllarının bir gömlek altında kaldığını ifade etmeliyim. Buradaki referans puanım Falstaff a ait.

euera1.jpg

v3eij8.jpg

Diğer bir nokta zaten yeterince ağır olan fırça, su, sabun, köpük derken daha da ağırlaşıyor. Bildiğiniz pazu yapma yan etkisi ortaya çıkıyor. Yorucu bir fırça bu. Benim gibi yüzde 1-2 dakika köpürtmek ve kılları masaj ile kaldırmakla uğraşıyorsanız, hanımın perde takma psikolojisi yavaş yavaş sarmaya başlıyor bünyenizi.

Gelelim kutuya. Her muhteşem fırçanın bir o zıtlıkta kalitesiz kutusu olmalıdır kuralı gereği Simpson un kutusu da çok kalitesiz ve sıradan bir karton kutu. Bir shavemac, bir paladin kadar rezalet boyutlarda olmasa da burada referans ölçüyü Kent oluşturuyor. Kent in kutusunun yanında maalesef Simpson çıraklık seviyesinde.

334kjy8.jpg

2r5x6z7.jpg

Ama sonuç itibari ile muhteşem bir fırça olduğunu belirtmeliyim. Çok ama çok beğendim. Bana bu fırçayı deneme şansı verdiği için değerli Hellhound a huzurunuzda tekrar teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum. Hiç tanımadığı sadece forumdan tanıdığı bir insana sorgusuz sualsiz muazzam bir fırça gönderen bu üyemizi tekrar onore etmek isterim.

Daha detaylı incelemeyi nasip olursa 2 hafta içinde 2 band incelemesi olarak sizlerle paylaşacağım. İncelemede toplam 9 adet fırça olacak. Sadece bir fırçam kaldı kargoda.
Onu bekliyorum.

Bu yorumlar tamamı ile kişisel deneyimlerimi içermektedir. Tamamı ile sübjektifdir. Okuduğunuz için teşekkür eder, bir hatamız oldu ise affımızı talep ederim.
Güzel inceleme olmuş izbe komşum, elinize sağlık. Hellhound a da teşekkürlerimizi sunalim.

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnceleme için teşekkürler, emeğinize sağlık. Simpson Manchurian o bembeyaz uçları ile merak ettiğim bir fırça zaten bu Chubby de çok yakışıklı Smile Hellhound'a da bu incelemeye imkan sağladığı için teşekkürler.

Bu aralar forumda paylaşımlar iyice canlandı herkese teşekkür ederim ayrı ayrı emekleri için. Umarım bu canlılık sürmeye devam eder.
Chinaski hocam, Straht hocam tesekkur ederim.
@izbe hocam, inceleme için teşekkür ederiz. Detaylı 2 band incelemenizi de büyük heyecanla bekliyorum. Ayrıca @Hellhound hocama da bu imkanı sağladığı için teşekkürler. Smile
@izbe çok teşekkürler,nitelikli incelemeler olunca dokunmuş ve hissetmiş kadar oluyoruz
50-60 cc su tutması muhteşem komşuda yangın çıksa suyu taşımak için bu fırça yeterli
Üstad,sabırsızlıkla ''band band'' incelemeyi bekliyoruz

@Hellhound,teşekkürler
İnceleme için teşekkürler @izbe üstat. Ayrıca @hellhound un jesti de harika.
İncelemeyi okuyunca insan imrenmiyor değil. Ama sabır taşı olduk bu tıraş sayesinde, henüz çatlamadık Smile
Cihankeskin hocam, unnamed hocam tesekkur ederim. Firca hakikaten imrenilmeyecek gibi degil.

ihtilaf hocam tesekkur ederim, 2 band inceleme yordu beni. Smile. Bir daha 9 fircayi ayni incelemede kullanmiycam.
Elinize sağlık izbe üstadım. Çok hoş bir inceleme. Hellhound'a bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz. Bu incelemeniz sayesinde bu fırçanın yorumunu yurt dışı forumlardan takip etmekten kurtulduk.

Tekrar teşekkürler.
Biz tesekkur ederiz btoprak hocam. Thater giris yapti mi Turkiye ye Smile
Sayfalar: 1 2 3 4