Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Faena Mixed Fruits Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Daha önce Faena incelemesi okumamış olan arkadaşlar daha önceki Faena incelemelerimi okurlarsa daha iyi bir fikir elde edebilirler. Bu incelemeler sırasıyla;

Faena Vanilla Tıraş Sabunu
Faena Geltir 2015 LE Coffee & Vanilla Tıraş Sabunu
Faena Mastic, Rose & Cedarwood Tıraş Sabunu
Faena Amber & Musk Tıraş Sabunu

Faenactober temasının son haftasını geçtiğimiz Ağustos ayında Midilli'yi ziyaretim sırasında Fokion'un verdiği Faena Mixed Fruits Tıraş Sabunu ile tamamladım. Fokion bu sabun için gerçekten de bayağı uğraşmış. Floral nasıl 15 farklı çiçeğin esansiyel yağlarıyla yapılarak ortaya karışık bir çiçek kokusu çıkartıyorsa, Mixed Fruits de aynı şekilde pek çok meyvenin yağlarının karıştırılmasıyla oluşturuluyor. Bence oldukça başarılı bir sonuç olmuş. Bu sabunu Fokion henüz seri olarak üretmiyor ama en kısa zamanda seri üretimine de geçeceğiniz belirtti.

2yjx953.jpg

Fiyat: Eğer direk Faena'nın kendi web sitesinden alırsanız 11€. Diğer online satıcılarda 16€'ya kadar çıkıyor. Sabun şuan seri üretimde değil. Seri üretime geçince bu kaynaklardan alınabilir. (Ekim 2015)
Ambalaj: Ürün standart plastik Faena kasesinde geliyor. Plastik kase oldukça kalın duvarlı. Kapağın altında havayla teması azaltmak için ikinci bir plastik kapak var. Ürün daha seri üretimde olmadığı için Fokion ürünü bana verirken ürünü kutuya koymamıştı. Sanırım son ürün ya plastik ya da metal Faena kasesi içerisinde standart Faena kutusuna yerleştirilmiş olarak satılacaktır. Bu nedenle plastik kasedeki diğer Faena ürünlerine verdiğim puanı veriyorum. (4.50 / 5.00)
Üretim Yeri: Skala Kallonis Köyü, Midilli Adası / Yunanistan.
İçindekiler: Standart laonlinsiz Faena içeriği. Zararlı kimyasalları barındırmayan bir içerik. Coconut Oil, Steraic Acid, Water, Potassium Hydroxide, Clay, Glycerin, Perfume, Geogard 221. Aslında Faena sabunların içeriğindeki farklılık içerik bölümünde yazan parfüm içeriğinden kaynaklanıyor. Koku sağlamada farklı oranlarda değişik yağlar kullanıldığı için ufak farklılıklar olabiliyor. Fokion bu üründe Mango yağı olmak üzere pek çok meyvenin yağını kullandığını belirtmişti. Mango yağı kendisini hem koku hem de performansta hissettiriyor.

f3z7np.jpg

Ürün Tipi: Tıraş sabunu.
Uygun Cilt Tipi: Bütün cilt tipleri.
Koku: Bu sabunun en özel yanlarından birisi de kokusu. Kapağı açar açmaz karışık bir meyve kokusu sizi karşılıyor. Bu meyvelerin içerisinde ise en çok öne çıkan meyve kesinlikle mango. Koku oldukça doğal bir koku. Kesinlikle yapay bir meyve aroması hissi vermiyor. Zaten bütün kullanılan yağlar da o meyvelerin yağları olduğu için hoş, rahasızlık vermeyen güzel ve taze bir koku olmuş. Köpürttükten sonra da koku tıraş boyunca sizinle kalmaya devam ediyor. Tıraş sonrasın da bir süre daha varlığını hissettirse de yaklaşık 2 saat sonra tamamı ile uçup gidiyor. Koku fırçanızda yıkamadan sonra da çok hafif de olsa kendisini hissettiriyor. Vanilya'dan sonra bence yeme isteği uyandıran ikinci Faena sabunu oldu. Diyette olan arkadaşlara kullanmalarını tavsiye etmiyorum. Smile (4.95 / 5.00)
Kıvam: Sabun her Faena sabunu gibi çok sert bir sabun değil fakat diğer Faena sabunlarına göre daha da yumuşak olduğunu düşünüyorum. Kasesinden parmağınızla bile bir miktar almanız mümkün. Ben bunun da Mango yağından kaynaklandığını düşünüyorum. Domuz, sentetik ve porsuk fırçalarla kolayca yükleme yapılabiliyor. Her şekilde çok iyi performans alınıyor.

244ppjs.jpg
2vl74na.jpg

Koruyuculuk/Kayganlık: Bu sabunun hem koruyuculuğu hem de kayganlığını çok sevdim. Aslında bana diğer Faena sabunlarından bile daha başarılıymış gibi geldi. Kolayca ürettiği yoğurt gibi köpük muhteşem bir koruma sağlıyor. Aynı noktadan bir defadan fazla bile geçtiğinizde sizi rahatsız etmeyen bir kayganlık bırakıyor. (4.95 / 5.00)
Nemlendirme: Ürünü kullandıktan sonra tıraş sonrası bir ürün kullanmak için bir ihtiyaç duymuyorsunuz. Nemlendirmesi her Faena sabunu gibi oldukça başarılı. Ciltte hiç bir şekilde kuruluğa neden olmuyor. Bir hafta boyu düzenli kullanımda bile cildi nemlendirmesinde hiçbir olumsuzluk görmedim. (4.90 / 5.00)
Genel Görüş: Dana önce de dediğim gibi artık Faena incelemelerini kısa tutmaya çalışıyorum. Her Faena sabunu gibi oldukça başarılı bir sabun. Umarım Fokion seri üretimine en kısa sürede geçer. (4.90 / 5.00)
İnceleme için teşekkürler Cihan hocam. Faena koku konusunda çok başarılı, performansı da gayet güzel sabunlar üretiyor.
Inceleme icin tesekkurler.