Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba Keyifli Topluluk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır forumu misafir olarak takip etmekteyim. Bir saat forumunda "tıraş" konu başlığı altında arkadaşların önerisiyle geltir.com ile tanıştım. Bizim gibi tıraşına dikkat eden ve cildi problemli arkadaşlar için çok değerli bilgiler mevcut. Ayrıca geleneksel tıraşa meraklı bir çok arkadaşa ilham vericek yazılarda oldukça fazla. Böyle bir platform oluşturan site yönetimine, bilgi ve deneyimlerini paylaşan arkadaşlara da teşekkürlerimi iletiyorum.  Big Grin


Gelelim yaşadığım probleme.

Arkadaşlar öncelikle mütevazi ekipmanlarımı belirteyim. Omega fırça, Arko tıraş sabunu, Speick after shave balsam, Edwin Jagger DE89 ve perma-sharp. Hassas bir cildim var. Ayrıca boyun bölgesinde çıkan sakallarımın çıkış yönü oldukça karışık. Sert bir sakalım var.

Tıraş öncesi hazırlığımı sıcak suda bekletilmiş havluyu yüzümde 5-10 dakika bekleterek sakallarımı yumuşatıyorum. Ancak ne kadar dikkat de etsem tıraş esnasında özellikle boyun bölgemde kanamalar ve yanmalar yaşıyorum. El verdiğince sakallarımı çıkış yönüne kesmeye çalışıyorum ancak yukarıda da söylediğim gibi boyun bölgesindeki sakalların çıkış yönünün karışıklığı kanımca bu sorunu sebeb oluyor.

Sizlerden beklentim yaşamış olduğum bu sıkıntılara ne gibi çözüm önerisi sunarsınız? Ekipman değişimi, tıraş öncesi hazırlığında neler önerirsiniz?

Ayrıca tıraşdan sonra özellikle boyun bölgemde koyu renkli sivilce benzeri şeyler oluşuyor. Kanımca bu şekilde devam ederse bu lekeler kalıcı olucak. Bu lekeleri yok etmek için neler yapabilirim? Ayrıca tıraş sonrasında yine bu lekelerden bağımsız olarak ucu beyaz sivilceler oluşuyor.

Kısacası arkadaşlar bu sorunlarıma bir türlü çözüm bulamıyorum. Deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum arkadaşlar...
Hoşgeldiniz, sıcağa maruz kalan cilt gözenekleri açılıyor olabilir ancak bu durum cildi daha da hassaslaştırıyor. Sıcak havlu, sıcak su vs. kullanmadan direkt soğuk su ile yüzünüzü ıslatın ve yüzde köpürtme yapın ve köpüklü olarak 1 dakika kadar bekleyin, bir de bu şekilde deneyin denememişseniz eğer.

Arko 1 dakika içerisinde kuruyabilir belki, bulursanız marketten 1 adet nivea tıraş kremi alın.
Hoşbulduk. Bir sonraki tıraşımda bunu mutlaka deneyeceğim. Ancak gün aşırı olunması gereken tıraş ve sorunları gerçekten büyük sorun. Bir kaç güne Proraso'nun hassas ciltler için ürettiği tıraş öncesi ve sabununa kavuşmuş olacağım. Ama asıl sıkıntım boyun bölgesinde sakalların çıkış yönünün karışık olması ve buna bağlı tahriş ve lekelerin oluşması.

(28/09/2015, Saat: 13:24)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz, sıcağa maruz kalan cilt gözenekleri açılıyor olabilir ancak bu durum cildi daha da hassaslaştırıyor. Sıcak havlu, sıcak su vs. kullanmadan direkt soğuk su ile yüzünüzü ıslatın ve yüzde köpürtme yapın ve köpüklü olarak 1 dakika kadar bekleyin, bir de bu şekilde deneyin denememişseniz eğer.

Arko 1 dakika içerisinde kuruyabilir belki, bulursanız marketten 1 adet nivea tıraş kremi alın.
Şimdi boyun kısmında kıl kökleri zaten cilde yakın, sıcak ile birlikte çok daha narin oluyordur. Birde boynunuzu çok gerdirmeyin tıraş esnasında. Tabiri caizse çenenizi kaldırmadan tıraş olmaya çalışın. Umarım faydası olur.
birde permasharp ülkemizde bulunabilen en iyi en agresif jiletlerden

wilkinson, shark gibi daha mild jiletlerden denerseniz gerçekten aynı ekipmanlar ve
kozmetiklerle farklı jilet tüm tıraşın karakteristiğini etkiliyor

benim favorim agresif alet mild jilet ikisisidir mesela

aramıza hoş geldiniz bu arada

ekipman değişikliğine gitmeden
yeni masraflar etmeden elinizdeki ekipmanın
her jiletle neler yapabilir bir görün derim.
@onlyblues öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.

Benim de geleneksel tıraşa geçmemdeki en büyük etken olan hassas boyun bölgesi nedeniyle dilim döndüğünce birkaç tecrübemi aktarmak isterim.

Öncelikel uyarmam gerekir ki, herkesin cilt ve sakal yapısı kendisine özgüdür. Burada okuyacağınız yorumlar üyelerimizin kendi tecrübeleri ve yorumlarıdır. Sadece bahsettiğiniz benzer problemleri yaşayan kişiler size kendilerinde olumlu sonuç veren çözümleri yorum olarak belirtirler ancak bu çözüm yine kişiye özeldir ve sizde aynı sonucu göstermeyebilir.

Fıradan başlayalım. Omega fırçanızın porsuk veya domuz olduğunu belirtmemişsiniz. Fırçanızı mümkün olan en yumuşak uçlusunundan seçmenizi tavsiye ederim. Peeling veya masaj hissi veren, uçları kısmen çizici olan fırçalar malesef bize uygun değil. Ben ilk başlarda Omega'nın Pure Badger fırçasını kullandım, daha sonra silvertip dediğimiz yumuşak uçlu bir porsuk fırça edindim. Pure badger çok çizici bir fırça olduğu için "Badger Burn" dediğimiz kızarıklıkları oluşturmakta ve hassas ciltlerde çok ciddi tahriş problemleri yaşatmakta. Ben badger burn yaşadığımı, silvertip fırça edindikten sonra farkettim, farketmeden önce buna tıraş tekniğimin ve kullandığım jiletlerden dolayı olduğunu düşünüyordum ancak öyle değilmiş. Hassas ciltlilerin fırça konusunda bir diğer önemli husus ise asla yüzde köpürtme yapmamak ve köpüğü tasta hazırlayıp yüzümüze öyle uygulamak.

Sabun: Arkonun köpük kalitesi her ne kadar iyi olsada, nemlendirme hususunda ve dolayısıyla cildi kurutup, sertleştirip tahrişe sebebiyet vermesiyle yine hassas ciltlilere uygun bir sabun değil. İlk etapda uygun fiyatı ve yüksek performansıyla Cella sabun temin edip, aradaki farkı gözlemlemek faydalı olacaktır.

Aftershave'ler zaten olmazsa olmaz. Speick'in cildi iyileştirme hissi herkes tarafından takdir edilir. Hassas ciltli olarak balsamını tercih ederek iyi bir seçim yapmışsınız.

EJ DE89, hem hassas cilt için hem de yeni başlayanlar için güzel bir tercih. Şimdilik bu aletle devam edebilirsiniz. Zamanla tahriş problemlerini tetikleyen diğer etkenleri elimine ettikten sonra, biraz daha agresif aletlere geçiş yapabilir, tıraşlarınızı az perdede çok iş yapacak şekilde iyileştirebilirsiniz. DE89 yumuşak bir alet olduğu için bazzen fazla tekrar gerektirebiliyor ve bu da tahrişi kaçınılmaz hale getirebiliyor. Alet işini en sona bırakın, acelesi yok.

Jilet: Perma-sharp jileti ben her denememde inanılmaz konforsuz ve çizici buldum. Sizde de aynı etkiyi gösteriyor olabilir. Öncelikli tavsiyem, mümkün olduğunca çeşitli jiletler edinip, hepsiyle denemeler yapmanız ve kendinize en uygun jileti bulmanız. Bu biraz zaman alacaktır ama sabırlı olmak lazım. Bir kere doğru jileti bulunca tıraşlarınız inanılmaz derecede keyifli olacak, verdiği sonuçlar sizi fazlasıyla memnun edecektir. Dilerseniz şimdilik perma-sharp jileti, daha sonra tekrar denemek üzere bir kenara bırakın ve keskin ama konforlu olarak nitelenen jiletlere bir göz atın.

Yüzde sıcak havlu bekletmek en etkili cilt hazırlama metodlarından birisidir, hatta başı çeker diyebilirim. Siz 5-10 dakika bu işlemi yapıyorsanız ve yine de kanamalarla karşılaşıyorsanız, ekipmanda veya teknikte sorun vardır, bunuda zamanla çözersiniz diye düşünüyorum. Bu noktada sıcak havlu bekletmenize ek olarak, Edwin Jagger tıraş öncesi losyonu dahil etmenizi öneririm. Yani önce losyonu sürüp, daha sonra losyon yüzünüzdeyken sıcak havluyu uygulayın, tıraş öncesi hazırlığınıza mutlaka birkaç basamak seviye atlatacaktır.

Koyu renkli sivilce dediğiniz, zannediyorum kıl dönmesi. Cilt altında oluşan kanama ve sonrasında bu kanamanın pıhtılaşmasıyla böyle bir hal alıyor. Yukarıda bahsettiğim teknik ve ekipman iyileştirmelerinden sonra bu problemi de mutlaka aşacaksınızdır.
Hoşgeldiniz,

Üstatlar yazmış zaten bende aklımdakileri yazayım.

Sıcak su, sıcak havlu, sıcak köpük gibi cilde direk temas eden sıcak maddeler bazılarımızın cildini fazla hassaslaştırıp tahrişe sebep olabiliyor. Bununla beraber cildiniz hassas ise sıkça yüzde köpürtme yapmakta tahrişe sebep olabiliyor.
Tavsiyem tıraş öncesi ılık suyla duş alıp sakallarınızı iyice yumuşattıktan sonra soğuk su ve tas kullanarak köpük yapıp yüze uygulamanız. Yönü karışık sakallar içinse biraz daha agresif bir jilet veya alet daha iyi olabilir gibi.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Merhaba.
Vakit ayırıp bu denli bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim. Fırçam domuz kılından. Yazınızda da belirttiğiniz gibi köpürtme işlemini yüzümde değil ayrı bir tasta yapıyorum. Dediğiniz gibi bende arko sabundan fazlaca memnun kalamadım. Yeni sipariş ettiğim Proraso'nun yeşil çay ve yulaf özlü sabunu ve tıraş öncesini bekliyorum. Jilet konusuna gelincede tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım.

(28/09/2015, Saat: 13:44)onurcakmak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@onlyblues öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. Keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.

Benim de geleneksel tıraşa geçmemdeki en büyük etken olan hassas boyun bölgesi nedeniyle dilim döndüğünce birkaç tecrübemi aktarmak isterim.

Öncelikel uyarmam gerekir ki, herkesin cilt ve sakal yapısı kendisine özgüdür. Burada okuyacağınız yorumlar üyelerimizin kendi tecrübeleri ve yorumlarıdır. Sadece bahsettiğiniz benzer problemleri yaşayan kişiler size kendilerinde olumlu sonuç veren çözümleri yorum olarak belirtirler ancak bu çözüm yine kişiye özeldir ve sizde aynı sonucu göstermeyebilir.

Fıradan başlayalım. Omega fırçanızın porsuk veya domuz olduğunu belirtmemişsiniz. Fırçanızı mümkün olan en yumuşak uçlusunundan seçmenizi tavsiye ederim. Peeling veya masaj hissi veren, uçları kısmen çizici olan fırçalar malesef bize uygun değil. Ben ilk başlarda Omega'nın Pure Badger fırçasını kullandım, daha sonra silvertip dediğimiz yumuşak uçlu bir porsuk fırça edindim. Pure badger çok çizici bir fırça olduğu için "Badger Burn" dediğimiz kızarıklıkları oluşturmakta ve hassas ciltlerde çok ciddi tahriş problemleri yaşatmakta. Ben badger burn yaşadığımı, silvertip fırça edindikten sonra farkettim, farketmeden önce buna tıraş tekniğimin ve kullandığım jiletlerden dolayı olduğunu düşünüyordum ancak öyle değilmiş. Hassas ciltlilerin fırça konusunda bir diğer önemli husus ise asla yüzde köpürtme yapmamak ve köpüğü tasta hazırlayıp yüzümüze öyle uygulamak.

Sabun: Arkonun köpük kalitesi her ne kadar iyi olsada, nemlendirme hususunda ve dolayısıyla cildi kurutup, sertleştirip tahrişe sebebiyet vermesiyle yine hassas ciltlilere uygun bir sabun değil. İlk etapda uygun fiyatı ve yüksek performansıyla Cella sabun temin edip, aradaki farkı gözlemlemek faydalı olacaktır.

Aftershave'ler zaten olmazsa olmaz. Speick'in cildi iyileştirme hissi herkes tarafından takdir edilir. Hassas ciltli olarak balsamını tercih ederek iyi bir seçim yapmışsınız.

EJ DE89, hem hassas cilt için hem de yeni başlayanlar için güzel bir tercih. Şimdilik bu aletle devam edebilirsiniz. Zamanla tahriş problemlerini tetikleyen diğer etkenleri elimine ettikten sonra, biraz daha agresif aletlere geçiş yapabilir, tıraşlarınızı az perdede çok iş yapacak şekilde iyileştirebilirsiniz. DE89 yumuşak bir alet olduğu için bazzen fazla tekrar gerektirebiliyor ve bu da tahrişi kaçınılmaz hale getirebiliyor. Alet işini en sona bırakın, acelesi yok.

Jilet: Perma-sharp jileti ben her denememde inanılmaz konforsuz ve çizici buldum. Sizde de aynı etkiyi gösteriyor olabilir. Öncelikli tavsiyem, mümkün olduğunca çeşitli jiletler edinip, hepsiyle denemeler yapmanız ve kendinize en uygun jileti bulmanız. Bu biraz zaman alacaktır ama sabırlı olmak lazım. Bir kere doğru jileti bulunca tıraşlarınız inanılmaz derecede keyifli olacak, verdiği sonuçlar sizi fazlasıyla memnun edecektir. Dilerseniz şimdilik perma-sharp jileti, daha sonra tekrar denemek üzere bir kenara bırakın ve keskin ama konforlu olarak nitelenen jiletlere bir göz atın.

Yüzde sıcak havlu bekletmek en etkili cilt hazırlama metodlarından birisidir, hatta başı çeker diyebilirim. Siz 5-10 dakika bu işlemi yapıyorsanız ve yine de kanamalarla karşılaşıyorsanız, ekipmanda veya teknikte sorun vardır, bunuda zamanla çözersiniz diye düşünüyorum. Bu noktada sıcak havlu bekletmenize ek olarak, Edwin Jagger tıraş öncesi losyonu dahil etmenizi öneririm. Yani önce losyonu sürüp, daha sonra losyon yüzünüzdeyken sıcak havluyu uygulayın, tıraş öncesi hazırlığınıza mutlaka birkaç basamak seviye atlatacaktır.

Koyu renkli sivilce dediğiniz, zannediyorum kıl dönmesi. Cilt altında oluşan kanama ve sonrasında bu kanamanın pıhtılaşmasıyla böyle bir hal alıyor. Yukarıda bahsettiğim teknik ve ekipman iyileştirmelerinden sonra bu problemi de mutlaka aşacaksınızdır.
Bighillme ve Straht paylaşımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum.
onlyblues,hoşgeldiniz komşum keyifli formlar.
Üstadlar zaten yapılması gerekenleri ifade etmişler,farklı kombinasyonlarla keyifli tıraşlar olacağınıza inanıyorum.
Geri adım atmak yok geleneksele devam. Smile
syg
Sayfalar: 1 2