Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Rimei ile başladım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Selamlar,

M*** 3 benim gür ve sert sakalıma dayanmıyordu benim bütçem de çok çabuk eskiyen M*** 3 lere yetmeyecek gibiydi Alternatiflere bakarken burada buldum kendimi. Geçen hafta karabulut ticaret'den merkur 'un giriş seviyesi bir makinesini almaya gittim ama ordaki beyefendi 69 liradan 65 liraya düşmeyince ben de selam çakarak uzaklaştım.

Dün wilkinson sword alacakken şans eseri burayı gördüm. Bugun zaza hana uğradım ve rimei aleti 5 liraya aldım. Yanında da 2 paket perma sharp jiletleri aldım.

Az önce tıraş oldum, sonuç süper. Gerçi 3. perde de çene tarafına tersten girmeye tırssam da çok çabuk kavrarım gibi geliyor bu işi
Şu an şap ve after shave balsam sürsem de suratım biraz biraz yanıyor. Sanırım ilk tıraşımda terstten almakla hata ettim.

Sormak istediğim bir şey de var aslında, feather i çök övüyor herkes. Ve aynı zamanda tüm markalardan sample edinip ne ile devam etmek istiyorsak onunla gitmemizi de söylüyorlar. Sample edinip devam edenler yine feather ile devam ediyor izlenimi oluştuğu için bende, acaba direkt yüklü olarak feather mı sipariş versem?

Alet olarak, şimdilik rimei ile devam edeceğim. Fırça siparişimi bugün yarın geçerim, zira evde bulunan sentetik fırça kirpi kıvamında. Sabun olayında fümeyi takibe aldım. Eklemek istediğiniz birşeyler olur mu?

Saygılarımla,

Çağrı
hoşgeldiniz. en mantıklı seçimleri zaten yapmışsınız ekleyecek çok birşey yok.
çin malı ve ucuz oluşu değersiz gibi hissettirsede rimeinin tıraşı bence çok kaliteli ,fiyatına göre üretim işçiliği finishingi muhteşem,ilerleyen zamanlarda 1-2 kaliteli alet daha alırsınız ama birkaç model dışında rimeiden tıraş kalitesi olarak çok fark olmayacaktır
jilet sabun-krem ülkemizdekiler yeterli ve hesaplı,hepsinden deneyip uygun olandan devam edersiniz
fırça çok önemli. ucuza kaçmaya değmiyor.alabildiğiniz kadar iyisini almaya çalışın.dışarıya mahkumuz.konuları okuyun uygun gördüğünüz fırçaları ustalara danışın. acemiliği atmak için jaguar-lider fırça alın
anesthesia Adlı Kullanıcıdan Alıntı:forumda araştırmanızı yapıp son kararı yine siz verirsiniz tabi ama bilmelisiniz ki sonunda çelik usturaya merak salacaksınız, gelin yol yakınken bir çelik ustura alın, en bi güzelini en başından yaşayın

jiletler için birşey diyemem, o konuda benden çok daha net bilgiler verecek arkadaşlar biraz sonra sizi aydınlatırlar. ben sadece uyarayım: ucuz olsun diye geleneksel tıraşa merak sardım demeyin, nitekim bu bir yanılgı olacaktır

ve tabi herşeyden ve hepsinden önce: hoşgeldiniz, bol köpüklü tıraşlar dilerim


@anesthesia teşekkür ederim. Az yakıyor diye 4 yıl önce motosiklet sürmeye başladım. Şimdi kullandığım motor arabalardan fazla yakıyor. Big Grin Başıma gelecekleri az çok biliyor gibiyim. Ama usturaya giden yoldan geçmek gerekiyorsa geçmeliyim derim...
Merhaba,
Karabulut Ticaret hem orjinal Fearther hemde Merkur jilet satışı yapan,Türkiyede nadir olarak üst düzey tıraş için jilet ve makine edinebileceğiniz bir yer.Kaliteli porsuk ve domuz fırça çeşitleride var.Her daim yurtdışından sorunsuz siparişler geçemeyebilirsiniz.Merkur un giriş seviyesi makinesi ile ne modeli kastettiğinizi anlamadım ama rimei den iyi olacağı kesindi.4 lira yüzünden pazarlık kalmasa iyiymiş.
Merkur jiletin uzun zamandır,feather yaprak jiletin kısa zamandır kullanıcısıyım.permasharpların haddi hesabı yok denecek kadar fazla kullandım.
Merkur ile az riskli,orta keskinlikte sorunsuz tıraş olabilirsiniz.Tavsiye edilir.Ama heryerde satılan permasharp yapraklardan aman aman bir farkıda yok.Yani olsada olur olmasada çok büyük bir eksiklik değil.
Feather jilet son derece keskin.Kısa zamandır kullanıcısıyım derken yine 2 paket bitirmişliğim var.İlk seferde aşırı keskin.Yüzün üstündeki sivilce ,sakal vb... şeyleri hemen alıyor.Ama bence 2 kullanımda gevşiyor.Hatta bende ufak yollu tahrişe bile sebep oluyor.
Jilet konusunda çok ucuza gitmeden,permasharp,merkur işinizi görür.Feather ile farklı bir deneyim yaşarsınız,ama makineyi biraz kalite tutmanızda gerçekten fayda var.Jilet sample ,değiş tokuş,deneme amaçlı pek çok arkadaş yardımcı olur,ama makine de durum pek böyle olmaz.

Forumun 2.el satış kısmına bir göz atın derim.Bazen çok iyi makineler ,uygun fiyatlı plarak satılıyor.Mesela şu anda var.

Sabun konusunda ,Arko yu herkese hatta yurtdışındaki arkadaşlarıma bile hem tavsiye ederim,hemde tanıtım amaçlı yurtdışına giderken yanıma20 paket falan alıp hediye mahiyetinde dağıttığım olmuştur.Bence Türkiyenin gurur kaynağı tıraş konusunda Arko Sabun.Bizim hep yabancı malların reklamını yapacak halimiz yok, birazda kendi yerli üretimimizin reklamını yapalım.Pek çok dünyaca meşhur tıraş sabunu kullandım.Fakat herzaman Arko Sabun eksik olmadı.Hakettiği için var.Yoksa torpil geçmiyoruz.
Sağlıcakla Kalın,
sevgili ackaraosman kardeşim ilk yazdığın mesaj banlandı diye yurdumun en samimi forumuna küsmen bence gereksiz, mc orco kardeşimiz forumdaki kuralların bir numaralı yasayıcı, uygulayıcı ve koruyucusudur, üzerine düşen vazifeyi yerine getirmektedir. kötü bir niyetin olmadığı bu açıklamanla anlaşılmıştır, ben de ilk başta mcorco gibi düşünmüştüm belirteyim.

öte yandan "davos" hep burada, ne vakit yolun düşerse beklerizSmile senin de kanına işlemiş bi kere zehir Wink
one minute Smile

arkadaşlar cok ciddiyim
erkek kişisel bakım piyasası pastası 450 milyon tl
erkek tıraş ürünleri sadece kesici ürün pastası yıllık 290 milyon tl
kaynak

inanın bu işinde baronları var
ve üstü kapalı kibar kibar tehdit eden ve avukatlarını üstümüze salanlar var

bu sebeple sorun yaşamamak ve yaşamamanız adına geleneksel ıslak tıraş ürünü "olmayan" ürünlerin isimleri sitemizde blokelidir.

Sitenin devamı

Sizlerin ve bizlerin güvenliği için.
Forumumuza hoşgeldiniz, umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.
Her ürün herkese aynı şekilde uyum sağlamasa da forumda buyuk bir çoğunluğun ülkemizde de rahatça bulunabilen sabun olarak arko ve fümeyi, jilet olarak da perma sharp ve astra platınium u beğendiğinini düşünüyorum.
Size en uygununu zamanla bulursunuz. Makinanızı kullanmamış olsam da başlangıç için forumda tavsiye edilen makinalardan, zamanla daha iyisini alırsınız. (ej de89 veya muhle r89 almanızı tavsiye ederim). Fırça içinse FS finest aramızda oldukça popüler. En iyi ekipmanlara sahip olmanız dileklerimle...
O 4 karakteri araya boşlukları da ekleyerek 20 farklı şekilde mi yazabiliriz. Bu hallerini de yazılamayacaklar listesine ekleyelim bence ki; benim gibi zihni sinirin biri bir iki kere deneyince baktı olmuyor vazgeçecektir. Smile
patron desene buradaki 100küsür kişi (aslında ürünleri yorumlayan en çok 20 arkadaşımız vardır) yurdum sermayedar mafyanın dikkatini cezbetmiş durumdaBig GrinBig GrinBig Grin

valla kendimle gurur duydum be yav
(08/04/2012, Saat: 00:43)ackaraosman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O 4 karakteri araya boşlukları da ekleyerek 20 farklı şekilde mi yazabiliriz. Bu hallerini de yazılamayacaklar listesine ekleyelim bence ki; benim gibi zihni sinirin biri bir iki kere deneyince baktı olmuyor vazgeçecektir. Smile
permutasyon ve olasılık kavramına gore sizin soyledıgınız dogru Smile
ama birde harf degıstırme yolu sozkonusu iş inada binerse onunla basa cıkılamaz
artık normalını sıstem bloke edıyor
elle ozellıkle mudahale edılenıde yıne elle halletmek gerekecek Smile
Sayfalar: 1 2