Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Alçıdan çıkan kolun can sıkıntısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,
Yaklaşık 18 ay önce geleneksel tıraşa tamamen başladığımda bisiklet kazası sonrası kolumdaki alçı yeni çıkmıştı ve sağ kolumu tam olarak kullanamıyordum. Buna rağmen (evde biraydan fazla raporlu olarak oturmanın yarattığı can sıkıntısından olsa gerek) milyoncudan Sedef ustura ve Rapira jilet alıp tıraşa giriştim. Fırça ve Arko tıraş sabununu zaten yıllardır kullandığımdan almama gerek yoktu. Fırçayı 2010'da bir seyyardan 5 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam. Arkoyu bastığım plastik kırmızı tası da yine ordan 50 kuruşa almıştım.

Birkaç kesikle ilk tıraşı yaptıktan sonra Youtube'daki İngilizce videolardan ustura tıraşının esaslarını öğrendim. Hiperativite olduğundan hızlı hareket etmenin kesiklere neden olduğunu anladığımda, tıraş olmak artık benim için trapiye dönüştü. Çünkü artık hızlı hareket etmek sağlığımı tehdit eder hale gelmişti ve dikkat eksikliğim için de uyaran oldu.
Bir yıl sonrasında (30 Nisan 2015)  Gittigidiyor'dan Ali Bıyıklı Ustura aldım, Asco 100 adet yarım jilet de hediyesiydi. Bir süre sonra forumu farkedip takip etmeye başladım. Oradan safety razorllar hakkında bilgimi arttırdım. Fakat straight razor kesinlikle daha iyi geliyordu. Berberim de Safety Razor'ların usturadan farkı olmadığını söyleyince 2-3 ay önce Gratis'ten Wilkinson aldım. Memnun kaldım. 20 Ağustos'ta da forumda yazılanların etkisiyle/gazıyla EJ DL89 aldım. 31 Ağustos'ta elime ulaştı.
Geçenlerde Kadıköy Çarşı Camii'nin yan sokaktaki dükkandan da kaliteli bir bıyık fırçası ve birkaç çeşit jilet aldım..
Arko After Shave Lavantalı krem, Denim tıraş kolonyası elimde olanlar.
Aktardan da saf kil aldım.Hhaftada bir gün (genelde pazar akşam tıraşı sonrası) maske yapıyorum. Güzel hissettiriyor.

Ben müsriflik veya koleksiyonerlik yönüyle bakmıyorum. Elimde fazla araç gereç vb. de tutmayı düşünmüyorum. Yenisini alınca eskisini başkalarına vermeyi tercih ediyorum. Şuana kadar (özellikle sosyal medyadaki tıraş paylaşımlarının etkisiyle) sadece çeşitli jiletlerden birer paket örnek aldım. Onlar da kullandıkça bitiyor zaten. Elimde (100'lük paketten kalan 80 adedi saymazsak) 6 aylık jilet stoku var. Biliyorum ki forumdakilerin çoğunun elinde kat kat fazlası vardır Smile

Çelik usturaya heves ettim ama gerekli olmadığını düşünüyorum artık.
Aynı şekilde porsuk fırçaya da heveslendim ama elimdeki (sanırım plastik veya at kılı) fırça kaynar suyla da sabunu güzelce köpürtüyor, ihtiyaç duymuyorum..
Aramıza hoşgeldiniz komşum. Keyifli tıraşlar.
Tekrar hoşgeldiniz. Geçenlerde forumdan bir kullanıcı ile benzer konuyu konuşuyorduk. Forumda olmanız bizim için yeterli. Öyle alışveriş çılgınlığına kapılmanız gerekmiyor. Sonuçta herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Elinizdekiler gayet yeterli, bu şekilde sade gidebilmekte önemli diye düşünüyorum.
Hoşgeldiniz
Hoşgeldiniz,

Çelik ustura bir gereklilik değil bir tutku desem abartmış olmam herhalde Smile

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Teşekkür ederim herkese. Hoşbulduk