Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba Komşular ;)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba Komşular, üstadlar, abiler, kardeşler...

Tıraş olmayı hiç sevmeyen biriydim, ta ki iş yerinde bir arkadaşım arko berber sabunu hediye edene kadar Smile

Sabunu alır almaz eve gittim, tabi evde ne fırça ne de başka bir ekipman var, neyse sabunun ucundan biraz kesip ufak bir kabın içine koydum, üzerine sıcak suyu basıp elimle köpürtmeye çalıştım, haliyle adam gibi köpürmedi Smile

Hırs yaptım o sabun köpürecek diyerek ve gidip bir fırça, 2 metal tas ve big roc markalı dandik bir kelebek makine alıp tekrar eve döndüm.

Bu seferde fırça iyi mi kötü mü? Iyi fiyata mı aldık kazıklandık mı diyerek Google amcaya Jaguar fırçaları sorayım dedim ve hop bu forum karşıma çıktı. Önce berberler forumu zannettim, konular yabancı, jargon bambaşka. Sonrasında anladım ki benim yapmaya çalıştığım geleneksel bir şekilde tıraş olmakmış ve benim gibi bu işten keyif alan bir sürü insan varmış Smile

Forumu birkaç gün okuduktan sonra, üye olup o güzel insanlara bir merhaba demek istedim.

Bu arada forumu okumadan o kelebek big roc'u kullanmadım, okuyunca da bir ws classic aldım ve yaklaşık bir haftadır onunla tıraş oluyorum. Nasipse ej de89 düşünüyorum, fırça olarak da elimdeki Jaguar 1071 çok büyük olduğu için (resmen kaba sığmıyor köpük yaparken) küçük ve şık bir Omega (11648) almayı düşünüyorum.

Sakallarım sert ancak seyrek, yaş 31 ancak yanaklarda tam çıkmıyor, çıkanlar da hep farklı yöne doğru Sad belki genetik belki de yanlış ekipman, yanlış teknik bileyorum.

Durumum budur, önerileriniz varsa duymaktan mutlu olurum.

Tanışma yazısını fazla uzattım istemeden, kusuruma bakmayın.

Herkese keyifli forumlar, keyifli tıraşlar...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Öncelikle hoşgeldiniz.Aradığınız cevaplar için tam yerindesiniz Big Grin Ben de forumda yeniyim,üstadlar gerekli cevapları vereceklerdir.Saygılar.
Hoş geldiniz, keyifli tıraşlar dilerim.

İyi bir başlangıç yapmışsınız, ekipman açısından demiyorum, mantık açısından diyorum. Sanırım bu merakla kısa sürede bayağı deneyim kazanacaksınızdır Smile. Forumu incelemeye devam ederseniz bayağı bilgi sahibi olursunuz, şayet isterseniz tıraş ekipmanlarınızı zenginleştirerek tıraşa daha fazla keyif katabilirsiniz. Şahsi fikrimi sorarsanız Wilkinson DE ile biraz devam edin, BIC Roc pek istikrarlı olmayabilir gerçi denemedim ama Confused... Ekipman toplarken çok obur davranmayın, yavaş yavaş az miktarlarda edinin zaten bir süre sonra sizin için doğru tıraş ekipmanınız toparlanacaktır.

Tekrar keyifli tıraşlar...
Hoşgeldiniz,
Ben de big roc TTO tıraş aleti ile başlarda tanışmıştım ve inanılmaz agresif ve dengesiz bir aletti bana denk gelen. Tek perde tıraşı kan revan zor tamamlamıştım. Tıraştan sonra çöpe atıp WS ile bir oh deyip, Yuma ile tamam budur, Edwin Jagger ile ise her ihtimale karşın bu aletin bir yedeğini edinmeliyim düşüncesi beni sarmıştı. Zamanla size en uygun olan tıraş aletini bulacağınıza eminim.
Foruma hoşgeldiniz..
bende 2 aydır bu forumdayım.. bende diğer forumdaki tıraşsever arkadaşlarım gibi yavaş alın derim.. şahsen benim şu anda 3 tane makinam var. 1 tanesini de arkadaşıma verdim kullanamıyorum diye... Smile
@corpus36 @btoprak @recklesstr @mustafae hoş bulduk.

Göstermiş olduğunuz misafirperverlik ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi acele etmeden uygun ekipmanları toparlamak, yerinde olacaktır.

Önceliği farklı jiletlere vermeyi düşünüyorum. Elimde 2 adet arko sabun var, sanırım bana 1-2 yıl yeter. Onun dışında belki hoş görünümlü, ufak ve uygun fiyatlı bir domuz kılı fırça edinebilirim. Jaguar 1071 hem yüzüme hem de sabun tasına çok büyük geliyor. Şap ve kan taşım da mevcut. Nivea losyonum da var ancak daha çok balsam seviyorum.

Balsam, fırça ve jilet önerileriniz varsa araştırmaktan ve denemekten memnun olurum.

Tekrar teşekkürler...
Hos geldiniz, keyifli tiraslar.
Aramıza hoşgeldiniz. Tıraş işi bir derya. İstanbul'daysanız fırçanızı almadan önce İmpa ticaret'e giderek hem Omega hem de Semogue çeşitlerini bir gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim Hoşbulduk.

Malesef İstanbul dışında yaşıyorum ancak mustafa beyi arayıp, elindeki stok durumuma göre birşeyler isteyeceğim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mustafa Bey'in güncel satılık ilanında elindeki ürünler güncel genelde. Oradan bakabilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3 4