Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle forumda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. İsmim erhan.
Uzun süredir forumu yakından takip ediyorum. Yaşım 28, tıraş olmaya başladığım günden beri yaklaşık 10-11 yıldır babamın öğrettiği gibi geleneksel tıraş ile tıraş oluyorum. Bu siteyle tanışana kadar fırça tıraş makinesi ve sabunlar ile ilgili hiçbir bilgim yoktu. Arka sabun, markası ne olduğu belli olmayan plastik bir de makina ve alüminyumdan bir su tası ile geçti hep yıllarım ?
Sitede uzun süre inceleme yaptım ve herşeyi öğrenmeye çalıştım. Özellikle günün tıraşı başlıklı 800 küsür sayfalık yazıları bir solukta okuyunca ve siz değerli üstatların tıraş malzemeleri resimlerini görünce gözlerime inanmadım ?
Şimdi de inşallah yeni malzemelerimi alıp bu güzel tıraş keyfine devam edeceğim.
Haftanın 7 günü tıraş olan birisi olarak alacaklarım şunlar olacak, eksiğim varsa üstatların yorumunu beklerim
Edwin Jagger de89 (saf çizgisiz krom modeli)
Edwin Jagger su koymak için krom tas (makine ile uyumlu olması için)
Taylor tıraş sabunu (özellikle ahşap kutusu için) ? daha sonra içine arko basacağım
Birde bulabilirsem (arayıştayım) ucuz bir porsuk fırça. Özellikle sapı düz krom olandan.
Tam bir düz parlak krom şöleni yaşayacağım her sabah ?

Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Beni böyle bir derya ile tanıştırdığınız için. Bahsettiğim malzemeler sanırım bana ömür boyu yetecektir. Kesinlikle kullandığım her şeyden bir tane olur elimde ve ömürlük kullanmaya çalışırım ?

Esen kalın, sevgi ve saygılar...
Hosgeldiniz,keyifli tıraşlar dilerim.
Foruma hoşgeldin komşum,

De89 tamam ancak diğer tercihlerde yerinde olsam çok fazla acele etmeden karar vermeyi denerdim. Mesela sadece su koymak için bir dünya para verip Edwin Jagger tas almazdım veya sırf bittiğinde Arko sabun basarım diye de TOBS sabun kutusu da almazdım . ( siz aslında TOBS sabuna değil , kutuya para vermiş olacaksınız ). Arko ' dan memnunsanız ki memnun olan dünya da binlerce insan var. Onu o şekilde kullanmaya devam edin. Su tası olarak da herhangi bir berber malzemesi satan dükkandan en fazla 5 TL verip bir çelik tas alabilirsiniz.

Fırça için bol araştırın , okuyun ve beklentilerinizi net olarak ortaya koyarak ona göre bir tercih yapın. O kısım teferruatlı biraz.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Dediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Yazdıklarım sizinde belirttiğiniz gibi aslında sadece görsele para harcamak olacak benim için. De89 tamamdır alacağım diğerleri için de araştıracağım. Yazdıklarım formda gördüklerim arasında olan malzemelerdi. Şöyle hepsini bir arada hayal edince görsel olarak müthiş bir şölen düşünmüştüm.
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için
Hosgeldiniz. DE89 un islak elinizle daha rahat kullanim icin barley gibi sapi tirtikli bir modelini tercih edebilirsiniz. Hatta gorerek alma sansiniz varsa impa ticaret Mustafa beyin dukkana ugramanizi tavsiye ederim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hoşgeldiniz. Onur98 üstadın belirttiği üzere Barley gibi sapı tırtıklı olan bir modele yönelin.

3 T (Tobs, Truefitt, Trumper) sabunları köpürtmek zordur hatta yeni seri Trumper sabunlar için imkansız gibi. Hiç bulaşmayın bunlara. Tam tersi kremleri çok güzeldir ve krem kapları sabun basmak için gayet uygundur. Yok illa sabun alacaksanız Cella vs.. deneyebilirsiniz. Forumu okumaya devam edin, her türlü bilgiye ulaşacaksınız.

Tas olarak göz zevkiniz önemli ise ve bütçe de müsaitse EJ tas alabilirsiniz bence. Evladiyelik ürün sonuçta. Hatta İmpa' da set olarak da olması lazım, ürünlere bir bakın derim.

Fırça işinde gerçekten biraz araştırma yaptıktan sonra para verin. Düğüm tipler, çapları vs.. konularında biraz bilgi sahibi olmanız doğru ürünü almak için önemli. Ucuz diye "Pure" tipinde porsuk fırça almayın mesela Smile.
Hoşgeldiniz,

Krom tıraş tası için bende EJ'ye o kadar para vermezdim. Üzerinde sırf EJ damgası var diye o paralar isteniyor. Ebay'de veya İmpa ticarette benzer veya daha iyi tasları daha uyguna bulabilirsiniz.

Ahşap sabun kabı için 3T ürünü almanıza gerek yok. Tvbshaving sitesinde 3-4 farklı ağaçtan ve 2 boyda ahşap kap satışı var.

Krom fırça için Mühle, EJ ve Omega'ya bakmanız lazım. özellikle Mühle kaliteli metal saplar yapıyor fakat aynı düğüm fırçada metal sap farkı neredeyse 1 fırça parası.

Fırça konusunda biraz bekleyip araştırmaya devam etmenizi söyleyen komşulara katılıyorum. Fazlaca terim olduğu için kafa karışıklığı olabiliyor.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Hoş geldin. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çap ve derinlik olarak bilumum Body Shop krem kutuları çok uygun. Üstelik çok farklı renkler var. Her renge ayrı bir sabun basabilirsin.
Hosgeldiniz
Hoşgeldiniz İmpa bizler için vazgeçilmez sağolsun mustafa beyde çok ilgili bir esnaf döviz malum kurlarıda biraz aşağıya çekerler ise iyi olur. Keyfli tıraşlar.
Sayfalar: 1 2