Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tüm sorunlar bende mi toplanmış ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle merhaba üstadlarım, henüz yeni üye oldum, sürekli takip etmekteyim siteyi, yorumlarınızı, yaklaşık 5 aya kadar herşey mükemmeldi, tıraşla ilgili reklamlar görürdüm adam kafasını buzdolabına koyuyor Allaha şükür bende bu gibi problemler yok gibi derdim, üni tatil oldu eve kapandım tabi, can sıkıntısından tıraş makinesi alıp sakalları daha rahat keseceğime inanarak sahip oldum, tabi ilk seferde mükemmel bir tahriş yaşadım, daha sonra yorumları okuduktan sonra başta bu gibi sorunlar olabileceğini cildin alışması gerektiğini okudum, lafın kısası bu olaydan sonra ben sıkıntıdan artık 5 günde 3 günde bir sakal tıraşı olmaya başladım, sakallarım daha hızlı uzamaya ve kesilmemeye, kesildikten sonra dahi sakal izi kalmaya başladı, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, 5 ay öncesine kadar gülüp geçiyordum, şimdi ise kendi kendime ben bu sakalla bu hayatı nasıl yaşayacağım gibi saçma düşüncelere giriyorum, sakallarım yapısı dolayısıyla bazı bölgelerde ters çıkmakta, bu saatten sonra ne yapmam lazım, bana tavsiyelerinizi sunar mısınız ve bu sürecin makineyle ve sürekli tıraş olmamla ilgisi var mıdır acaba ? Uzun yazdım ama baya sıkıntıdayım abilerim, lütfen yardımcı olun
Hoş geldiniz foruma.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama bildiğim birşey varsa o da insanın sakallarının çıkış yapısı ve sıklığının ırsi olduğu. Sakalların son şeklini alması bazen 20'li yaşlarda olmakta, bazen de bu süreç 30-35'li yaşlara kadar sürebilmekte. Sakallarınızı daha sık kesmeye başladıysanız bu süreç hızlanmış olabilir ama sonuçta bu durumu er geç yaşayacaktınız diye düşünüyorum.

Sakallarınız bazı bölgelerde ters bazı bölgelerde düz bazı bölgelerde de karışık çıkıyor olabilir bu normal bir durum. Herkesin sakal yapısına göre yüz haritası farklı oluyor. Gün geçtikçe sakalınızın yapısına alışıp daha rahat tıraş olacaksınız. Sakal çıkış yönü (WTG-with the grain), yanlamasına (XTG-accross the grain) ve terslemesine (ATG-against the grain) şeklinde tıraş olarak temiz ve rahat tıraşlar çıkaracaksınız. Bunların hepsi yüz haritanızı tanımanızdan sonra olacaktır.

Yavaş yavaş yüzünüzü tanıdıkça WTG-XTG kombinasyonunu kullanarak tıraş olun. ATG başlarda çok yoğun tahriş yaşamanıza sebep olabilir.

Hayatınız boyunca böyle mi olacak ? Malesef evet, önemli olan bu işi keyif haline dönüştürebilmek. Ben abim de dahil olmak üzere bu geleneksel tıraş zevkini birçok yakınımla paylaşıyorum. Hem paylaşımlarımız hem de aldığımız keyif pozitif yönde değişti ve arttı. Umarım siz ve yakın çevreniz için de aynısı olur Smile.
Öncelikle hoşgeldiniz fakat geleneksel tıraş forumunda tıraş makinesi ile tıraş olan tek üye olabilirsiniz.Ben en kötü tıraşlarımı hep makineyle oldum en kalitelisinide satın aldım fakat 10 yıldır bir kere bile kullanmadım.Yaklaşık 1 sene önce bu forumu buldum fırçalarla sabunlarla de dediğimiz jilet tutucu aletlerle huzuru buldum.Değerli forum üyelerinden olan lord üstadın tıraş keyfim isimli bloğunu mutlaka detaylı şekilde okumanızı öneririm.
astertis komşumun yorumundan sonra yazdığım yorumda düzeltme yapma ihtiyacı duydum. Ben tıraş makinesi deyince DE aletten ve geleneksel tıraştan bahsettiğinizi sanmıştım. Yazdığım bütün yorumlar bu tür geleneksel tıraş ile alakalı. Makine ile tıraş konusuna gelince dediklerim bu duruma pek uymaz sanırım Smile.
Sinekkaydı traş makinesinden bahsediyordum üstadım, atg xtg wtg tabirlerini biliyorum fakat henüz geleneksel tıraş keyfini yaşamadım, forumdan okuduğum kadar ve aldığım bilgilerle beraber bende geleneksel tıraşa geçmeyi düşünüyorum bu ağrılı süreçten sonra, peki bu yaşadığım sık tıraş sebebiyle sakallarımın sertleşmesi arasında bir ilişki var mıdır
Benim de oncelikli onerim acilen elektrikli tiras makinenizden kurtulmaniz yonunde. Ardindan kendinize iyi bir firca, R89 kafa bir makine ve bir sabun edinmelisiniz. Bunlar icin bol bol okuyacaginiz basliklar mevcut forumda. Jilet konusu icin de mumkun mertebe fazla cesit jilet denemek icin sample pack almalisiniz. Tekniginiz gelistikce kendinize uyan urun ve yontemleri elde edeceksiniz diye dusunuyorum. Keyifli tiraslar diliyorum, hos geldiniz.
Merhabalar,
Madem 5 aya kadar herey mükemmeldi, o halde neden 5 ay önceki ekipmanlara tekrar dönmeyelim?
Öncelikle hoşgeldiniz. Öncelikle aldığınız makine markası P ile başlayan üç döner başlığın bulunduğu tarzda bir makine ise hemen atın kurtulun. Eğer markası B ile başlayan ve düz başlıklı makineyse bunun sadece üst modellerinden verim alabilirsiniz. Alt modelleri aynı şekilde atın ve kurtulun.
Ama en güzeli elinizde elektrikli ne varsa kenara koyun ve geleneksel tıraşa dönün. Fırçasız, kremsiz, sabunsuz tıraş gerçekten de sadece işkence.
Hosgeldiniz
Hosgeldiniz