Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Wikipedia'da geleneksel tıraş...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Malumunuz pek çok kullanıcının internette bir bilgiyi ilk aradığı yerlerden birisi de Wikipedia. Bildiğiniz gibi wikipedia kullanıcıların paylaşımlarıyla zenginleşiyor. Geleneksel tıraşa ilişkin ise hemen hemen hiç bilgi yok.

Bu anlamda birlikte bir çalışma yürütsek gerek forumdaki gerekse de bloglardaki bilgileri wikipedia'ya taşısak güzel olmaz mı? Hem geleneksel tıraşın daha geniş kitlelerle bilinmesini sağlarız hem de ansiklopedik anlamda bir kaynağımız olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Bence bu güzel bir fikir. Böylece forum trafiğini de arttırabiliriz. Konu için Wikipedia (İngilizce) mi yoksa Vikipedi (Türkçe) sayfayı mı düzenlesek daha iyi olur? Buna karar verdikten sonra hangi başlıklar olacağını belirler ve bu başlıkları bölüşürsek kısa süre içerisinde güzel bir sayfa oluşturabiliriz.
Çok güzel fikir bencede
Birisi bu işin koordinasyonunu alarak başlıkları ilk postta oluşturarak güncellemeye başlarsa bence güzel olur. Benim aklıma ilk gelen yapı şöyle:

Geleneksel Tıraş'ın Kısa Tanımı
Tıraşın Tarihçesi
Tıraş Ekipmanları
-Usturalar
--Çelik Usturalar
--Jiletli Usturalar
-Tıraş Aletleri
--DE Tıraş Aletleri
--SE Tıraş Aletleri
--Enjektör Tip Tıraş Aletleri
--Standart Dışı Tıraş Aletleri
-Fırçalar
--Porsuk Kılı Tıraş Fırçaları
--Domuz Kılı Tıraş Fırçaları
--At Kılı Tıraş Fırçaları
--Sentetik Tıraş Fırçaları
-Tıraş Kremleri ve Sabunları
-Tıraş Öncesi Ürünleri
-Tıraş Sonrası Ürünleri
-Diğer Tıraş Ürünleri
Tıraş Teknikleri
Önemli Üreticiler
Türkçe Wikipedia'ya yazmamız gerekir bence böylece dediğiniz gibi forum trafiğini de arttırırız.
Kesinlikle üye girişiyle yazılmalı. Bir de bence ilk başta özet mahiyette 2-3 paragraflık bir yazı yollayalım ve onaylansın. Bu esnada bu detaylı yazı hazırlanır. Çünkü bu formatın içini doldurmak uzun süre alacak.
Formata katkıda bulunmak isteyen yok mu arkadaşlar? Ben sadece bir öneride bulundum. Formatı bence biraz daha geliştirmemiz lazım. Hatta fazlara da bölebiliriz.
(21/08/2015, Saat: 09:18)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Formata katkıda bulunmak isteyen yok mu arkadaşlar? Ben sadece bir öneride bulundum. Formatı bence biraz daha geliştirmemiz lazım. Hatta fazlara da bölebiliriz.

Önemli Üreticiler bu sıralamada en sonda olmalı. Tıraş Teknikleri ise ekipmanlardan hemen sonra yer alabilir diye düşünüyorum.
Benim şahsi görüşüm "geleneksel" kelimesine çok takılmamalı, öncelik DE aletler yerine tıraş fırçaları ve cilt hazırlığına verilmeli.
Bence direk lordun bloğuna link verilmeli..
Sayfalar: 1 2 3