Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Dostlar merhaba , 4 haftadır forumu soluksuz okuyorum , öğrendiğim bilgilerin haddi hesabı yok. Tıraşımın ilk yılları babamın tavsiyesi ile geleneksel ıslak tıraş ile başlamıştım ancak cildimdeki çok aşırı kuruma yüzünden (sanırım cildim uygun olmadığı için arko sebebi ile) bırakmıştım.Resmen cildim parça parça dökülüyordu. Ancak o zaman bu zamana cildim için gitmediğim doktor kalmadı , sürmediğim merhem kortizonlu ilaç kalmadı sonunda ilaca devam sebebi stress dediler.Fakat hasbelkader internette bu forumu buldum ve okumaya başladım.Forumda ustaların tavsiyelerini okudukça tekrar plastik bıçaklar ve hazır köpüğe veda ettim.Cildim bu ana kadar çok kötüydü , fakat şuan cildim mükemmel oldu , ilaçların tamamını kestim , çevremdeki tüm dostlarım iyileşmeyi farkeder hale geldi.Bu sebep ile burada deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan tüm dostlara , ustalara teşekkür etmek istedim.

Kullandığım ürünler (Bütçeme göre)

Rahmetli babamdan kalmış olan no name tıraş makinesi (mild, jilet epeyce gizli duruyor) , no name fırça ve Laser süper platinyum jiletler.

Kendi aldığım Arko sensitive ve Arko Hydrate tıraş kremi ve Arko Sensative tıraş sonrası bakım kremi.

Carrefourdan jojobalı sabun (önceden yüzümü yıkayıp sakalı yumuşatmak için)

Şimdilik çok iyi gidiyor ama allahtan kredi kartlarımı kapatmışım yoksa eve haciz getirecek alışverişlere imza atabilirim. Çok hevesleniyor insan tabi.Big Grin

Rüya Takımım ise

E.J DE89 ve Bolzano Polsilver jilet
CELLA - PALMOLIVE - TOOBS-MWF Sabun
PRORASO Sandalwood Tıraş Kremi
İyi Tıraş Fırçası (Henüz araştırmadım)
Nivea ve Rebul Hassas Tıraş sonrası balsam

Önerilerinizi beklerim

SAYGILARIMLA.
Hoşgeldiniz. Keyifli tıraşlar. En kısa sürede rüyalarınızdaki ekipmana kavuşmanız dileğiyle.
Teşekkür ederim.
Selamlar Umut ,

Ekipmana takılma , keyif al. Hepi topu kıl ve tüy. Önemli olan keyifli tıraş olabilmek Wink

Şimdiden bol keyifli tıraşlar dilerim
Hosgeldin Umut, adamentium dostumun soyledigi gibi ekipmana takilma derim ozellikle butce ayirip bir hobi haline getirmeyeceksen. En sevdigim kafalardan biri Gillette Tech, ki Barley 89'a gore acik ara tercih edecegim bir kafadir mesela, veya ayarli aletler hic bana gore degil en krali da gelse sikilirim. Zevkler zamanla deneye deneye oturacak. Bu arada da tadini cikarmak lazim. Smile

Iyi tiras fircasi icin Chinaski ustadimin ilani vardi. O paralara o fircalar bedava, sec begen al derim. Sifir istiyorsan Tipsoft icin onur98 hocama mesaj atabilirsin.

Tiras sonrasi icinse nacizane tavsiyem o kimyasal bombalardan uzak durman. Splash olacaksa zaten Impa'da istedigin her sey var. Balm dersen de 444, indirimde Loccitane urunleri veya denk gelirse Skinfood tavsiye ederim. Kisisel tercihim Sabanci'nin Erzurum'a bagladigi aylar disinda balm kullanmamak, iyi bir sabun ile bu ihtiyaci azaltiyorum.

Bol kopuklu tiraslar, spesifik sorularin olursa sormaktan cekinme.
Aramıza hoş geldiniz...
Hos geldiniz, keyifli tiraslar.
Teşekkür ederim , dün son anda internet te gördüm metroda kuaför malzemeleri kampanyası son günüymüş , koştura koştura gittim.3-5 bir şeyin yanında Camelot sensitive after shave balsam aldım 200 ml si 2,85 yada 95 di. (faturayı orada unutmuşum) şimdi Adnan akatın sayfasına bakıyorum kendi sitelerinde 12 tlye satıyorlar.Son gün mal bitsin diye sanırım çılgın indirim yapmışlar.Şans oldu.Birde bıyıklı ustura aldım hatta bir cesaret ile bugün kullandım ama çok tedirgin oldum . Kazasız belasız bitirdim , şapımı sürünce çene bölgesinde hafif bir yanma yaptı o kadar. Temiz bir tıraş olmuş.Bayağı mutlu oldum.
Hoşgeldiniz,

Aleksey gereken her şeyi söylemiş, kafanızda hala soru işaretleri varsa forumda ufak bir araştırma yapın yoksa sormaktan çekinmeyin.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Komşum hoş geldiniz doğru ekipmanla (fırça,sabun,krem,balm,As losyon) ve düzenli tıraşla problemlerinizin çoğu geçer. Önemli olan cilde zulmetmemek ve tıraşa iyice hazırlamak. Gerisi teferruattır..
Sayfalar: 1 2