Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sakalların bir anda sertleşmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba abilerim, kardeslerim
Öncelikle merhabalar yaklasik 1 ay onceden takip etmekteydim sizleri, kayıt olmak simdiye nasip oldu.
Sorunum yaklaşık 1 ay önce başladı, 1 aydan öncesi mukemmele yakın tıraş olup ne bir yesillenme ne bir kanama 0a yakın tıraşolabiliyordum, ta ki lanet philips click and style ile tanisana kadar, sakalllarimin zaten sikintisi var sag cene altı kismanda donerek cikiyor, sol tarafta hicbir sikinti yokken simdi kesemedigim bolumler oluyor, gilette in tüm kartuş serisi denedim fakat kendime uygun olanını bulamadim hala aynı sıkıntı devam ediyor, ne yapmam gerektigini bilmiyorum sağ cene altimda ki sakallari bogazdan baslayip yüze doğru almak zorundayım fakat belli bir kısım var ki orayı tersten vurmazsam o kısmı jiletle alamiyorum ve ters aldigim anda kanama basliyor ve gün boyunca kizariklik devam ediyor, yaklasik 1 ay oncesinden baslayan bu iskence artık canımı sikmaya basladi, bu 1 aydan önce hersey mukemmelken ne oldu da bu duruma geldim anlayabilmis degilim, bunun makineyle bir alakası olabilir mi, veya sakalimin dinlendirilmeye mi ihtiyacı var sizce ? Cunku kafaya taktiktan sonra neredeyse her gün aşırı kesiyordum sakallari ki sakallarim buna alışık değil haftada 1 keserken bu duruma geldim, bana ne gibi vaatlerde bulunursunuz neler yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz, yaşım 19. 1zclv9h.jpg  1ifyj9.jpg
Alttak resimi yaklaşık 1.5 ay önce ki durumum su anda sakallarim inanilmaz sertlesmis durumda ve kesmeye calisinca neredeyse kesilmiyor diyebilirim. 1.5 ay öncesi tıraşıma nasıl donebilirim ? Mümkün mü acaba ?
Şimdi bu sakallara sert diyorsanız sakal görmemişsiniz demektir,henüz yaşınızın 19 olması itibari ile yüzünüz kendine geliyor ergenlikle beraber,geriye dönüş maalesef bir çok şeyde olduğu gibi bunda da yok. birçok alternatif var,DE,kartuş,ustura,elektrikli makineler vs..Foruma hoş geldiniz..
O yaşlarda bir anda sertleşir, normaldir Big Grin
Resmen 1 ay once 1 haftada uzayan sakallarim 2 günde uzuyor ve cidden sert ve karışık durumda ve ben genellikle jilet ile tıraş olan biriyim bu durum artık böyle mi devam edecek
Ben haftasonu da dahil olmak üzere, her gün, sabah uyandığımda tıraş oluyorum. Bu böyle mi devam edecek? Galiba evet.
Peki kaç dakikamı alıyor tıraş olmak? Sadece 10. Üstelik biz özene özene tıraş olan insanlarız. Uzun sürüyor yani.
10 dakika için keyfinizi bozmaya gerek yok.
Kafaya takmayın, keyif almaya bakın.
Forumu takip edin.
Kremlerle sabunlarla jiletlerle tanışın.
Ondan sonra siz de "bu böyle mi devam edecek" kaygısı ile, "keşke günde iki kere tıraş olabilsem" düşüncesinin yer değiştiğini fark edeceksiniz.
İyi forumlar
(16/07/2015, Saat: 12:27)m y r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben haftasonu da dahil olmak üzere, her gün, sabah uyandığımda tıraş oluyorum. Bu böyle mi devam edecek? Galiba evet.
Peki kaç dakikamı alıyor tıraş olmak? Sadece 10. Üstelik biz özene özene tıraş olan insanlarız. Uzun sürüyor yani.
10 dakika için keyfinizi bozmaya gerek yok.
Kafaya takmayın, keyif almaya bakın.
Forumu takip edin.
Kremlerle sabunlarla jiletlerle tanışın.
Ondan sonra siz de "bu böyle mi devam edecek" kaygısı ile, "keşke günde iki kere tıraş olabilsem" düşüncesinin yer değiştiğini fark edeceksiniz.
İyi forumlar

Çok teşekkür ederim ustam, daha yeni yeni alışmaya calisiyorum galiba degisen sakal halime, içimi çok rahatlattiniz, inşallah kendime uygun kombinasyonu bulup tıraş tekniğimi de gelistirebilirsem ben de sizin gibi tıraş olmaktan keyif alacağım inşallah, sadece sakallarimin birden daha hizli uzamasina ve sertlesmesine kafayı taktım, anormal birşey olmadığı sürece kafaya takmam asla, tekrardan teşekkür ederim ve hoşbulduk
Benim söyleyeceklerim de çok farklı değil. Sakalın sertliği, çıkış hızı vs. tamamı ile genetik etkenlerdir. Bunda tıraş yönteminizin bir etkisi yok. Sakalınız zaten sertleşecekmiş ve sertleşmiş. Size tavsiyem forumda biraz zaman geçirip alternatif tıraş metotları konusunda bilgi edinmeniz. Yazınızda şarjlı tıraş makinesi ve kartuşlu tıraş aleti kullandığınızı yazmışsınız. Nasıl bir yüz hazırlığı yaptığınızdan bahsetmemişsiniz. Hazır köpüklerle ve jellerle çok başarılı bir tıraş olmak zordur. Öncelikle bütçenize göre güzel bir fırça edinin, daha sonra ona göre bir sabun/krem alın. En basit olarak ucuz bir domuz kılı fırça ve Arko tıraş sabunu kullanabilirsiniz. Bunlar sizin tıraş kalitenizi arttıracaktır. Daha sonra DE, ustura gibi alternatifleri de deneyerek güzel bir tıraş olmanız mümkün.
Keyifli tıraşlar.
(16/07/2015, Saat: 10:51)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O yaşlarda bir anda sertleşir, normaldir Big Grin

+1 Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Cool
@mancho, abi benim jeton geç düştü. Big Grin