Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Komşum???
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar üye olduğum günden beri aklımı kurcalayan bir soruyla karşınızdayım Smile Neden birbirinize "komşum" diyorsunuz? Komşum hitabı bir tek bana mı itici geliyor?
Bu konuda bir arama yaparsanız pek çok yerde açıklandığını görebilirsiniz komşum. Big Grin
Forumun kurucularından Lord Sparhawk'ın hitap şekliymiş. Bir şekilde yerleşmiş. Benim gibi çok seven de var, sizin gibi hiç sevmeyen de. Mesela Hellhound ona komşum denmesini hiç sevmiyor ve bunu imzasında da belirtiyor. Size komşun denmesini istemiyorsanız bence Hellhound'un bulduğu çözüm sizin için de ideal olabilir. Smile
Arama yaptım aslında ama birbirine "komşum" diyen değerli üyelerimizin farklı konulardaki yorumları dışında bir sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açtım. Neyse demek ki azınlıktayız şu vakit bize sessiz kalmak düşer Smile
Bana komşum denmesi çok itici gelmiyor ama denmese memnun olurum.
İlk başlarda bende garipsemiştim fakat ortama değişik bir sempati duygusu kattığı için kullanmaya başladım. Direk Nick ile hitap edince çok boş kalıyor ve ciddi oluyor gibi hissediyorum abi, hocam, birader vs gibi hitaplar ise hiç tanımadığım insanlar ile konuşurken fazla cıvık geliyor. Yinede kendisine kullanılmasını istenmeyenler olursa ve belirtirlerse onlara saygı duyarım.
Acikcasi ben de cok sevmiyorum ama diyene de mani olmuyorum. Herhalde bugune kadar kimseye soylememisimdir.
Başlıktan çıkan sonuç kimsenin komşum kelimesinden hazzetmemesi ama herkesin birbirine komşum diye hitap etmesi Smile
Hey! Ben seviyorum komşum demeyi de bana denmesini de. Smile
Şöyle biliyorum,
Sparhawk, kişi ayırmaksızın herkese "komşu" diye hitap eder. "chosen one" klişesine bulaşmış en itici olmayan karakterlerden biri olabilir sparhawk, düzgün işinde gücünde bir adamdır. hani "chosen one" karakterler belli bir aydınlığa erişirler seri sonu, esas kahraman finalde olurlar. sparhawk daha en baştan düzgün bir karakter olarak girer mevzuya, düzeltilmeye ihtiyacı yoktur.
https://eksisozluk.com/entry/43724080

Forumun kurucularından lord sparhawk nickli üstad insanlara komşum diye hitap ederdi, sanırım öyle yayıldı.
Komşum bana uyar. Hem evde hem işte sıklıkla kullanıyorum. Burada de facto olarak kullanıyorum. Komşuluk güzeldir komşum.
Sayfalar: 1 2