Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Gilette Fusion 5 Bıçaklı gri ve siyah plastikli farklı olabilir mi ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamlar

Öncelikle sakalım müthiş sert , her ne kadar ölçemesemde bazı teller 0,5mm çapında olabilir :-)

Kıllardan bir tanesini çektiğimde , derinin altından gelen kısım abartısız 0,5-0,8 cm uzunluğunda olabiliyor.

Haliyle tıraş olsam dahi tıraş olmamışım izlenimi verebiliyor:-)

Bu kadar kişisel ön bilgiden sonra şimdi gelelim konuya;
Piyasaya çıktıklarından beri o dönemin maksimum bıçaklı aletlerini kullandım, haliyle en son 5 bıçaklılar çıktı ve halen onları kullanıyorum.

Bundan 2-3 yıl önce carrefoursanın bir kampanyasında bayağı yüklü miktarda Gilette Fusion 5 bıçak almıştım. O serideki ürünlerin kutularında hep arabça ve rusça yazan paketler halinde geldi ve hepsinin ana plastiği gri renkte idi. Alışverişte hep kampanyaları kovaladığımdan , ne zaman aldığımı hatırlamadığım ama muhtemelen Hepsiburadadan yine 5 bıçaklı  Gilette stok yapmıştım ama bunların ana plastiği gri değil siyahtı.

Carrefourdan aldıklarım bir köşede beklerken ben 1-2 yıldır hep bu siyahları tükettim ve zerre kadar sorun yaşamadım, elbette tıraşları gün aşırı olmak kaydı ile , yüzümden dolayı bu duruma alışığım.

Siyah plastikli ürün bitince  tekrar grilere başladım, aman tanrım , o ne berbat bir bıçak, gün aşırı tıraş olsam dahi özellikle çene kısmı kan revan içinde ve tıraştan sonra halen iyi tıraş olamadım hissi, tıraştan 5-6 saat sonra kıllar elime kuvetli batmaya başlıyor.

böyle 1-2 sefer tıraş oldum, baktım olacak gibi değil , hemen Procter & Gamble  müşteri hizmetlerini aradım , durumu anlattım , Temsilci bayan önce 3-4 yıl önce almışsanız garantisi yoktur lafı, sonra ürünler sahte olabilir laflarına rağmen ben bastırınca getirin yurt dışına teste gönderelim dendi, bende 7 tane kullanılmamış kartuşu paketleyip gönderdim.
3 hafta sonunda size yeni ürün göndereceğiz diyerek arandım, ürünlerle beraber bir de mektup geldi, Ürünler test edilmiş , herhangi bir sorunla karşılaşılmamış diye.

Fakat işin kötü yanı yeni gelen ürünlerin paket baskısında yine rusça arapça açıklamalar var ve ürünler gri plastikli. Denemek için 1-2 tıraş oldum. Ürünler resmen gönderdiklerimle aynı.

Durumu çok uzattım farkındayım :-)  uzun lafın kısası

Gri plastikli ürünler ile siyah plastikli gilette fusion ürünleri benim gözümde aynı değildir.
Siyah başlıklı olanlar gerçekten çok iyi, griler ise benim nazarımda çöp.

Benimle aynı tecrübeyi yaşayanlar var mı ?

Ekte ürünler fotoğrafları .
k51h5v.jpg

jb4u8z.jpg

2db2tlw.jpg

2rnk7js.jpg
biz bu tecrübeleri hiç yaşamıyoruz
kullandığımız jiletler
genellikle bunlar

61lzwdvYVSL._SY355_.jpg
bu arada siyah plastik olanlar proglide
gri plastik olanlar ise proglide power modeli imiş
titreşimli pilli sap için olan
Hoşgeldiniz diyeceğim ama maalesef pek yardımcı olamayacağım. BigHillMe üstadın da dediği gibi bu forumda herkes geleneksel yollarla tıraş oluyor. Kartuş kullananımız çok az. Kullananlar arasında da Fusion kullanan kimseyi hatırlamıyorum. Bence en güzeli forumda biraz zaman geçirin. Sizi de geleneksel tıraşa kazandıralım. Smile
umarım yüklü stok yapmamışsınızdır
bu oyuncakları servet fiyatına satıyorlar Sad

the light bulb conspiracy belgeselini izlerseniz
açıklayıcı olabilir belki
Benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. "Fark var" diyorum, ama kimseye anlatamıyorum. Haklı olabilirsiniz. Ama yapacak pek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Tıraş rutininiz nedir acaba?
Eğer çok hızlı uzayan bir sakala sahip değilseniz, tıraş öncesi hazırlığı sıkı tutarak, sakalları yeterince yumuşatarak, kötü de olsa şimdiki jiletlerle idare edebilirsiniz. Günlük tıraş olursunuz, böylece ertesi sabaha kesecek çok bir şey olmadığı için jilet de çok zorlanmaz. Ama eğer bu sert sakalınızla, bir de 2-3 günlük sakal ile tıraş oluyorsanız, yaprak jileti denemenizde yarar var derim.

Çok bir şey yazamıyorum sizi tanımadığım için, zaman geçtikçe tanışırız, paylaşımlar artar.

Hoşgeldiniz, iyi forumlar
Merhabalar
Emin olun o tip kartuşluların hepsini yıllarca kullandım ve yine emin olun benim sakallarım sizinkiyle kapışırBig Grin
ve şu dediğiniz kana tamamen temiz olsun diye bizim istem dışı da olsa yaptığımız baskıdan oluyor. ama ne olursa olsun hiç bir zaman sinek kaydı olamazsınız. 1 yıldır geltir ciyim . birden karar verip geçtim çok rahat hele biz gibi sert sakallılar için mükemmel. temiz tıraş keyf hepsi bir arada tabi alışma sürecinden sonra. sonra birden aaa ikinci makine aaa 3. makine şu jilet bu fırça o sabun diye diye resmen mutlu oluyorsunuz
atın gitsin 150 200 tl harcayın adım atın geleneksel tıraşa.
emin olun çok mutlu olacaksınız