Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ramazan Davulcusu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Ramazan davulcusuyla igili bir anket yapayım dedim. Forum ahalisi ne düşünüyor?
Davulcunun beni sahura kaldırdığını 1 kez olsun hatırlamıyorum.
Başımdan geçen bir olay;

Kapı çalınır, elinde davul tokmağıyla bir adam belirir, Ramazan davulcusu olduğunu söyler bahşiş ister. Bahşişini verdikten sonra teşekkür eder gider. 15 dakika sonra kapı tekrar çalar, bu kez elinde davuluyla bir adam gelir, Ramazan davulcusu olduğunu söyler bahşiş ister. Biz verdik dedik, "abi o her kimse bilmiyorum, sizden önce de böyle birşey olduğunu söylediler, Ramazan davulcusu benim, o her kimse yalan söylemiş, bizi de mağdur oluyoruz." dediler. Heee biz de yedik tabi. Biz ve diğer komşularımız aynı tepkiyi gösterip adamı para vermeden yolladık.

Eskiden müstakil evler varmış, adam camın önünde davul çalıp insanları uyandırıyormuş. O dönemlerde alarmlı saatler de yok tabi. Artık apartmanlarda yaşıyoruz, dolayısıyla sadece gelenek olarak sürdürülüyor. Gelenek sürsün, ama yetkili kişiler sahtekarları da bir zahmet ayıklasın.

Geçen haberlerde vardı, bu sene de başka davulcu rızık yesin diye, belediye işi ona vermiş, eski davulcu buralarda sadece biz çalarız deyip olay çıkartmış.

Valığı bir dert, yokluğu ayrı dert. Allah düzen versin.
Oruç tutmayan insanlar belki bu davul sesleri yüzünden geceleri uykusundan uyanıyor. Dileyen saatini kurar uyanır kardeşim. Sadece gereksiz değil aynı zamanda hatalı bir uygulamadır bence. Ankete bu şık da eklenmeli..
Oruç tutan da şikayetçi tutmayan da... İşin içinde para varsa gelenektir... Başka gelenek göreneklerimiz de var unutulan.
@onurcakmak size katılıyorum. Davulculara belge vermek bu kadar mı zordur. Gösterir belgeyi alır bahşişi. Gerçi ben bahşişe de sıcak bakmıyorum. Bebeğimizi tam uyutmuşken kaç defa davulcu yüzünden uyutamadığımız çok oldu. Hastası var yaşlısı var.
Tamam gelenektir yalnız hangi davulcu geleneksel kıyafet giyip maniler söylüyor. Kamyonetin kasasında sokakları turlayıp davul çalanlar hangi gelenekten geliyorlar o da ayrı muamma!
2014-model-ramazan-davulcusu_o_9185.jpg

davulcu.jpg

MOTORLU-DAVULCU-2-300x197.jpg

davulcu5.JPG

işte bunlar hep gelenek...

en uzak illerden gelmiş insanlara bu işler verilmiş

yapılacaksa gelir elde edilebiliyorsa
bu hak
her mahallenin en ihtiyaç sahibi ailesi
kimse ona verilmeli
Bartın da davulcu yok, belediye anons sisteminden imsak vaktinden 1 saat önce iftara 1 dakika kala Ney yayını yapıyor. Bilmeyenler oruçlarını ezan sesi sanıp bozuyorlar orası ayrı konu.
Gürültüden başka birşey değil.
Sahura normalde kalkmam gereken saatten bir saat önce uyandirdiklari için,

Sahura kalkmadan akşam yatmadan yiyip uyuyanlarin olduğu için ,

Sadece tokmakla davula vurdukları icin ne bir ezgi ne de başka bir sey kiti gürültü çıkardıklari için,

Daha birinci haftada bahşişe geldikleri için,

Bencede kalkmalı artık, hastası olan var bebeği olan var herkesin evinde calar saatler telefonlar var.
Sayfalar: 1 2