Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
@Straht

Sayende usturuyla tanıştım Smile Tavsiyen üzerine Sanguine Coolcut 4 aldım. Alet gözüme çok güzel görünüyor, tutuş hissi hoşuma gitti.

Kargo iş yerine gelince, heyecandan eve nasıl gittiğimi bilmiyorum. İlk izlenimlerim; tıraş tekniği, DE aletlere göre gerçekten çok zor. Teknik iyice oturana kadar, sürekli tıraş olmak tehlikeli ve tahrişe çok açık. Şu an düşüncem, hafta sonu kesmediğim sakallarımı pazar akşam uzun bir ön hazırlık yapıp kesmek.

İlk tıraşımda boyun bölgesine girmek gibi bir hata yaptım. Herhangi bir kesik yok fakat tahriş oldu. Daha sonra yanakları ustura, boyun bölgesinde ise DE alet kullanmaya karar verdim. İlk tıraş için yeşil astra kullandım. Astra jiletten çok memnun olduğum için açıkçası başka arayışa girmedim. Zaten yeni başladığım için keskin jiletleri hiç düşünmüyorum.

En büyük problem, alışkın olmadığım için aynada kestiğim bölgeyi rahat göremiyorum. Bu da tehlikeyi artırıyor, bu yüzden çok hafif ilerliyorum. Bu seferde sakal yüzümde kalıyor. Biraz video izleyerek sanırım bunu halledebilirim. El alışkanlığı çok önemli.

Diğer bir konu da tıraş sabunu. Normalde arko dan başka sabun kullanmıyorum. Kokusu, kayganlığı gayet tatmin edici geliyor. Fakat ustura işinde öyle olmadığı çok açık. Sanırım ustura tıraşları için kayganlığı ve koruması daha yüksek bir sabun tavsiyesi gerçekten fark yaratan kısım olabilir.

Ustura konusunda tecrübeli arkadaşlardan öneriler, teknik geliştirmek için yapılması gerekenler gibi tavsiyeler bekliyorum.
@arizayiim

Bir usturacı daha görmek mutluluk verici sayımız giderek artıyor Smile

İlk başlarda DE alet ile destekleyerek tıraş olmanız çok doğal herhalde hepimiz öyle yapmışızdır en başlarda. Yanak gibi düz bölgeleri ustura ile alıp çene kıvrımlarında DE ile devam edebilirsiniz.

Elinizin usturaya alışması, ayna karşısında nasıl durursanız nereleri görebileceğiniz ve bileğinizi nerde nasıl kıvırmanız gerektiğini tıraş oldukça kendiniz çözersiniz. Tıraş öncesi ustura tıraş videoları izleyip fikir edinebilirsiniz.

Forumda ustura ile ilgili bilgilendirici başlıklar var oralara göz atmanızı öneririm. Pek çok farklı kişinin farklı fikirlerini okuyup kendiniz biz teknik geliştirebilirsiniz.

Sabun konusunda eğer arko kullanıcaksanız tavsiyem normale göre daha sulu bir köpük hazırlamanız yönünde olur. Jiletli usturada favori jiletim ise Treet Platinum.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Aramıza hoş geldiniz.
Sayfalar: 1 2