Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: tipsoft bitmeyen kıl dökme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
ilk Manchurian tipsoft aldım.2 ay kullanmıdm kıl dökmesi hiç bitmedi bıktım artık onur hocayla görüştüm.Sağ olsun bana HMW fırça gönderdi aylardır kullanıyorum kıl dökme bitmiyor sürekli artıyor yüzümü 1 sefer köpürtüğümde 15 -20 adet kıl yüzüme yapışıyor kıllarla uğraşırken yüzümü kestim.Tabac kase sürekli üzeri kıl dolu her traştan sonra temizliyorum nerden aldık nasıl pişmanım anlatamam.

1-Bu fırçalar sürekli böyle kıl dökermi?
2-Kıl dökme olayını çözmek için yada döküleceklerin hepsini dökmek için bir yöntem varmı.
Bendeki Tipsoft Finest fırçada benzer bir sorun olmuştu, Onur Bey sağolsun değiştirdi fırçayı Confused
Tipsoft silvertipte tek traşta 5-6 kıl dökme bende vardı sürekli oluyordu, Onur98 sağolsun bana daha üst seviye bir fırça gönderdi.

Özel yapım tipsoft best aldım o da ilk geldiğinde kıl döktü, sıfır fırçada normal dedim.


Sonra forumdan bir arkadaşın dedesinin uyguladığı taktiği uyguladım bir ayın sonunda kıl dökülmeler 5-6 günde 1 kıl dökmeye kadar azaldı tipsoft silvertipte , özel yapımda durdu denebilir.

Dede taktiği ise, traş bitince fırçayı durulamamak, köpüğünü sıyırıyorum sadece. ve kıllar yukarı sap aşağı gelecek şekilde bekletiyorum. Fırçaların omurgası da güçlendi, traş sabunu kılların dibine yapıştığı için
(03/07/2015, Saat: 14:49)emre-sti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tipsoft silvertipte  tek traşta 5-6 kıl dökme bende vardı sürekli oluyordu, Onur98 sağolsun bana daha üst seviye bir fırça gönderdi.

Özel yapım tipsoft best aldım o da  ilk geldiğinde kıl döktü, sıfır fırçada normal dedim.


Sonra forumdan bir arkadaşın dedesinin uyguladığı taktiği uyguladım bir ayın sonunda kıl dökülmeler 5-6 günde  1 kıl dökmeye kadar azaldı tipsoft silvertipte , özel yapımda durdu denebilir.

Dede taktiği ise, traş bitince fırçayı durulamamak, köpüğünü sıyırıyorum sadece. ve kıllar yukarı sap aşağı gelecek şekilde bekletiyorum. Fırçaların omurgası da güçlendi, traş sabunu kılların dibine yapıştığı için

Ne kadar süre ile bunu uyguluyorsun hocam, dipteki sabunlar sıcak suyu görünce kendilerini salmıyorlar mı?
bir aydan fazladır hala da devam ediyorum
Her tıraş da 15-20 kıl dökülüyorsa ve bu ikinci fırçanızsa tekniğiniz de de sorun olabilir mi? Acaba çok mu bastırıyorsunuz?

İlk fırça da düğüm hatalı olsa bile, ikinci fırçayı onur bey kontrol ederek vereceği için bir sorun olmasa gerek diye düşünüyorum. Yine de peşin hükümlü olmamak da fayda var.

Ben de de Tipsoft Manchurian var ve böyle bir sorun yaşamıyorum. Onur abinin fırçaları yoğun düğümlü. Normalde olması gerekenden daha yoğun düğümler. Epoksi nin üst kısmında kalan kıllar dökülebilir ancak bir süre sonra durur diye tahmin ediyorum.

Mutluluk reçetesi: Fırça kuruyken ince tarakla fırçayı hafif hafif tarayıp o Epoksi nin üst kısmında ki dökülmeye meyilli kılları temizlemek ancak bunu yaparken de hart hurt tararsanız içerde ki kılları da uçurabilirsiniz.

Tekniğiniz de sorun yoksa, çok bastırmıyorsanız, aşırı dairesel hareketlerle düğümü yormuyorsanız dediğimi deneyin. Hala devam ederse düğüm de sorun olabilir.

@ emre o dede benim dedem Smile
Tipsoft fırçamı yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum rotasyon halinde, ilk başlarda 5-10 arası dökülüyordu ama şimdilerde tek tük dökülüyor. Bir sıkıntım ve şikayetim yok açıkçası...
Size yemin ederim lavabonun giderinden bir avuç kıl topluyorum her tıraş sonrası.
Onur hoca fırçayı değiştirdi yeni fırçada ilk birkaç tıraşta sorun yoktu sonra tek tük dökülme oldu artık dayanılır gibi değil belkide sene oldu fırçayı alalı sıcak su döker dediler hiç kullanmadım ama tam bir hüsran domuz kılında sorun yoktu , wilkonson porsuk vardı kaynar suda tıraş oluyordum tek kıl dökmedi.
(03/07/2015, Saat: 14:22)baran32 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]ilk Manchurian  tipsoft aldım.2 ay kullanmıdm kıl dökmesi hiç bitmedi bıktım artık onur hocayla görüştüm.Sağ olsun bana HMW fırça gönderdi aylardır kullanıyorum kıl dökme bitmiyor sürekli artıyor yüzümü 1 sefer köpürtüğümde 15 -20 adet kıl yüzüme yapışıyor kıllarla uğraşırken yüzümü kestim.Tabac kase sürekli üzeri kıl dolu her traştan sonra temizliyorum nerden aldık nasıl pişmanım anlatamam.

1-Bu fırçalar sürekli böyle kıl dökermi?
2-Kıl dökme olayını çözmek için yada döküleceklerin hepsini dökmek için bir yöntem varmı.

Bu konuda yaşamış olduğunuz sıkıntıdan dolayı üzüldüğümü bilmenizi isterim.

Başlıkta Tipsoft markasının tüm ürünleri sorunluymuş gibi oluşan yada oluşabilecek bir yanlış algının önüne geçmek adına burada kısa bir açıklama yapmak istiyorum.

Elbette ürünlerimiz muadillerine göre yüksek yoğunlukta olması nedeniyle özellikle başlangıç aşamasında nispeten fazla kıl döküyor izlenimi uyandırmaktadır.(birinci sorunuzun cevabı) Bu dökme süreci zaman içinde azalmakta olup tıraş olma sıklığınıza bağlı olarak durması ayları bulabilmektedir. Bunu hızlandırmak adına tam kuru fırçayı geniş bir tarak ile sabırla taramanız gerekiyor.(ikinci sorunuzun cevabı)

Fırçanızın kıl dökmesinin sebepleri genel hatları ile şöyledir.
1. Üretim hatası
2. Çok kuru fırça ile yüklemek yada çok sıcak su kullanmak
3. Aşırı baskı ile yükleme yada köpük yapmak
4. Uygun olmayan fırça bakımı

Gördüğünüz gibi çoğu madde "Kullanıcı hatası" olarak nitelendirilen ve ispatı mümkün olmayan kısımda yer aldığı için birçok firma (bunlara ünlü markalarda dahil) ürünlerinin satışı sonrasında oluşabilecek hataları "kullanıcı hatası" diyerek savuştururlar.

Sizin gibi sıkıntı yaşamış birkaç arkadaşımız oldu ve aynı sizin gibi benimle temasa geçtiklerinde herhangi bir karşılık beklemeden gereğini yaptım. Kendiniz de gerekeni yaptığımı kabul ettiğinize göre zaten başka bir ek açıklama yapmaya gerek duymuyorum. aşağıdaki sizin mesajınızı izninizle alıntılıyorum.

"Onur bey gerekli tüm desteği sağlar ne gerekiyorsa yapar kimsenin şüpesi olmasın.En iyi en pahalı diye aldığımız tv buzdolabı vb.. malzemeler 1 ayda bozulanları var kader kısmet işi bende düşürdüm bişey olmadı bir sorunla karşılaştım onur bey çok ilgilendi saolsun."

http://www.geltir.com/thread-4830-post-9...l#pid95060


Sonuç: Üstüste üretim hatalı fırça denk gelmesi düşük bir olasılık ancak mümkün olabilir. Yazdıklarınızı iyi niyet çerçevesinde "Kullanıcı hatası" olmadığını varsayarak çözüm odaklı benimle temasa geçmenizi diliyorum.
(03/07/2015, Saat: 16:09)adamentium Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@ emre o dede benim dedem Smile

Persolcu dede ye saygım sonsuz....
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6