Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yakın tıraş : Bir erkeğin mücadelesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Herkese merhaba. Uzun süredir forumun okuyucusu, an itibariyle de kullanıcısıyım. Bu şahane forumda emeği bulunan herkese teşekkürler.
Şöyle bir konuda fikir alışverişine ihtiyacım var :
de89 , feather jiletle hiç ters girmeden 3 perde dahi olsam boyun bölgesindeki nerdeyse her biri ayrı yöne çıkan ve yatık sakalları tam olarak temizleyemiyorum. Ki 2. 3. Perdede hafif çapraz yönlerden almaya çalışıyorum, hafif gerdirme yapıyorum ama nafile makine kayıp gidiyor. Sadece köpüğü alıyor bazen. Ve inanılmaz bir tahriş. Öncelikle teknikle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Yanaklar,bıyık ve çenede ise hiç bir problem yok tek perdede mükemmel bir tıraş ve sıfır tahriş.(evet 89 ile tek perdede neredeyse mükemmel). Zaten yanak ve çenede giderken duyduğum sakal sesinden boyunda eser yok.
Boyuna ters girersem yakın tıraşı sağlıyorum ama yüzüm mahvoluyor. Görüntü de kötü bana verdiği acı da.
Dolayısıyla r41 feather kombinasyonuna girmeyi göze almış birine gözden kaçırmış olduğum noktaları söyleyebilir misiniz? Gerçekten artık sorunun mild makineden kaynaklandığını açık bir r41 ile cillop gibi olacağını ciddi ciddi düşünmeye başladım. Ya da r41 yapıp yeşil astra gibi bir jilet mi önerirsiniz? Ya da tekniğim kötü o yüzden mi başarısız oluyorum?
Tıraşa hazırlık sürecim : banyodan sonra tıraş olurum, pre bir ürün kullanmam, ej best badger porsuk, arko tıraş sabunu, porselen kasede iyice köpürtür yüze sürerim, çok bastırmadan fırça uçlarıyla masaj yaparak, çok sıcak değil ılık-sıcak su kullanırım, bıçağı tıraş sırasında düzgünce çalkalarım, acele etmem yavaş tıraş olurum, tıraş sonrası speick aftershave kullanırım. (Bu arada speick splash'ten çok ama çok memnunum balsamı kadar yumuşak ve dinlendirici olmasa da kesinlikle ortalama bir losyondan çok öte. Kokusu da gayet hoş)
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle hoşgeldiniz. Sanırım konu tanışma konusunda taşınacaktır. Şaşırmayın taşınırsa. Smile

Sorunuzun cevabına gelirsek. İlk olarak neden Feather jilet diye sormak istiyorum. Father dışında jilet denediniz mi? Feather çok keskin bir jilet olsa da çok konforlu bir jilet değil. Öncelikle farklı jiletlerden edinip bunları da denemenizi tavsiye ederim.
Anlattıklarınıza göre yüz hazırlığınızda bir sorun yok. WTG ve XTG iyi bir tıraş sağlar ama çok yakın bir tıraş istiyorsanız özellikle boyun bölgesinde ilk perde WTG'den sonra ikinci perde ATG gerekir. Boyun bölgesi maalesef en sorunlu yerdir. Ben boyun bölgesinde en kolay ustura ile sıfır tıraş olabiliyorum. Onun dışında Fatip Grande ve Merkur Futur ile oldukça yakın alabiliyorum bu bölgeyi.
DE89 kullandığımda ise boyun bölgesinde Gillette 7 O'Clock jilet ve Perma-Sharp ile oldukça yakın tıraş elde edebiliyorum. Elin açısı boyun altında biraz farklı. Sakalın büyüme yönüne göre doğru açıyla tıraş aletini tuttuğunuzdan emin olmaya çalışın.
Hosbuldum. Konuyu acmadan once biraz bakindim ama emin olamadim nereye acacagima Smile
Cevabiniz icin tesekkurler.
Hayir feather ve derby extra disinda bir jilet denemedim o konuda eksik de hissediyorum kendimi Smile
Merkur futur bu konuda cok tavsiye ediliyor okudugum kadariyla ama once dediginiz gibi perma sharp ile deneyecegim de89'u. Evet boyun gercekten sikintili tutusum da bozuluyor olabilir.
Bir acik bir kapali 2 alet edinmeyi 2. Perdeyi acik ile gecmeyi tavsiye edebilir misiniz? Sanirim iki alet daha kullanisli oluyor bir cok insan icin ?
Kısa cevap yazayım. R89 başarısız bir alet
(26/06/2015, Saat: 17:09)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kısa cevap yazayım. R89 başarısız bir alet

Selamlar. Bendeki ej 89 zaten aynı sanırım muhle r89 ile ? Evet ben de pek memnun değilim 89'dan ama demek ki bana uymamış,sakal yapıma vs ya da ben kullanmayı beceremedim. Çok çok memnun olan tanıdığım insanlar var özellikle günlük tıraş olanlar. Suratları da gayet şekil Smile neden öyle dediniz? Zaten memnun değilim çocuk gibi kırdıracaksınız aleti Smile
Hoşgeldiniz,

Boyun bölgesinde sıkıntı yaşamanızın iki nedeni olabilir ya tekniğiniz tam oturmadığı için boyun bölgesinin sürekli değişen yapısına eliniz ve bileğiniz uyum sağlayamıyor ya da boyun bölgesindeki sakallarınız çok yatık olduğu için EJ89 jileti sakalların altına sokup kesmekte zorlanıyor ve atlaya zıplaya gittiği için düzgün tıraş vermiyor. EJ89 yumuşak bir alet olmasına rağmen size uygun bir jilet ve düzgün bir teknikle iyi tıraş vermesi lazım, çözümü her zaman agresiflikte aramamak lazım belki de tek sorun teknik. Ne zamandır geleneksel yöntemlerle tıraş olduğunuzu bilmediğim için tekniğinizi de bilmiyorum yüzden kesin şudur diyemiyorum. Çok yatık sakallarınız yoksa Wilkinson DE bile iyi bir teknikle sinekkaydı tıraş sağlayabilir.

Tekniğinize ve cildinize güveniyorsanız açık taraklı ve daha agresif bir alete yönelebilirsiniz bu sayede eğer yatık olduğu için sıkıntı çıkaran bir sakalınız varsa açık taraklar sakalı jilete daha iyi besleyip daha iyi bir tıraş sağlayabilir. Tabii bir bence en iyi çözüm olan ustura var Smile

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
(26/06/2015, Saat: 17:20)Cakcaka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Selamlar. Bendeki ej 89 zaten aynı sanırım muhle  r89 ile ? Evet ben de pek memnun değilim 89'dan ama demek ki bana uymamış,sakal yapıma vs ya da ben kullanmayı beceremedim. Çok çok memnun olan tanıdığım insanlar var özellikle günlük tıraş olanlar. Suratları da gayet şekil Smile neden öyle dediniz? Zaten memnun değilim çocuk gibi kırdıracaksınız aleti Smile

mancho komşum kendi safına yeni müritler çekmeye çalışıyor. Biraz sonra kartuşların faydalarını yazacak. Big Grin
(26/06/2015, Saat: 17:48)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]mancho komşum kendi safına yeni müritler çekmeye çalışıyor. Biraz sonra kartuşların faydalarını yazacak.  Big Grin

Smile))))
Hoşbuldum Straht.
Boyun bölgesinde yaşadığım sıkıntı tekniğimden mi ekipmandan mı kaynaklanıyor ben de tam bilemiyorum. Yaklaşık 5 yıldır ara ara geleneksel ara ara kartuşlu ara ara berberde ustura tıraş olurum. Onun öncesinde geleneksel tıraş berber haricinde kendim hiç olmadım. Ve berber dışında boyun bölgesinde tam verim aldığımı söyleyemeyeceğim. Tabii ATG dışında. Sizin ve cihankeskin'in tavsiye ettiği gibi önce değişik jiletler deneme yapmam mantıklı olacak sanırım. Tekniğim sanırım diğer bölgelerde fena sonuç vermiyor ama boyun bölgesinde beceremiyor da olabilirim Smile jilet tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? En son feather kullandım. Derby extradan bir tık daha iyi geldiğini söyleyebilirim. Bir de ATG demişken cihankeskin sizin dediğiniz gibi wtg 2de atg gidersem boyun tamam. Ama komple tamam yani. Haşat Smile ters gitme konusunda öneri görüşleriniz nelerdir?
Teşekkürler.
(26/06/2015, Saat: 19:55)Cakcaka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşbuldum Straht.
Boyun bölgesinde yaşadığım sıkıntı tekniğimden mi ekipmandan mı kaynaklanıyor ben de tam bilemiyorum. Yaklaşık 5 yıldır ara ara geleneksel ara ara kartuşlu ara ara berberde ustura tıraş olurum. Onun öncesinde geleneksel tıraş berber haricinde kendim hiç olmadım. Ve berber dışında boyun bölgesinde tam verim aldığımı söyleyemeyeceğim. Tabii ATG dışında. Sizin ve cihankeskin'in tavsiye ettiği gibi önce değişik jiletler deneme yapmam mantıklı olacak sanırım. Tekniğim sanırım diğer bölgelerde fena sonuç vermiyor ama boyun bölgesinde beceremiyor da olabilirim Smile jilet tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? En son feather kullandım. Derby extradan bir tık daha iyi geldiğini söyleyebilirim. Bir de ATG demişken cihankeskin sizin dediğiniz gibi wtg 2de atg gidersem boyun tamam. Ama komple tamam yani. Haşat Smile ters gitme konusunda öneri görüşleriniz nelerdir?
Teşekkürler.

Kartuşlular yapısı gereği sürekli kendini cilt konturuna göre ayarladıkları için sizden bastırıp onu oturtmanızı ister fakat aynısı DE makine ile yaparsanız çok güzel bir kesik sahibi olursunuz Smile DE ve SE aletleri kullandıkça aynı hassas fren yapabilen sağ ayağınız gibi elinizde gelişerek hassaslaşır ve çene, boyun gibi sürekli değişim isteyen yerlerde rahat etmenizi sağlar. Tekniğiniz ilerledikçe daha önce deneyip beğenmediğiniz jiletler veya aletler size daha iyi gelmeye başlayacaktır.

Jilet çok kişisel bir şey fakat forumda kendi sakal ve cilt yapınıza benzeyen üyelerin kullandığı jiletler size yol gösterici olabilir, en azından seçenekleri daraltır. İnternette her jiletten bir kutu halinde örnek paketleri satan siteler ve kişiler olabiliyor, onlardan olabildiğince çok jilet içeren bir örnek paketi alarak deneye deneye kendinize en uygun jileti bulabilirsiniz. Ben orta sertlikte, orta gürlükte sakala ve normal bir cilde sahip biri olarak Treet Platinum, Mavi Astra, Personna Lab Blue, Eski çift kağıtlı Permasharp gibi orta karar keskinlikteki jiletleri seviyorum gerçi permasharp daha çok keskin sınıfında. Aralarında en çok Treet Platinum'u seviyorum bn.

ATG yapılması şart bir teknik değil bence. Gerçi benim cildim hiç bir zaman kabul etmediği için öyle düşünüyor da olabilirim Smile Çelik ustura harici hiç bir geleneksel tıraş aleti ile ATG uygulayamıyorum, sanki sakalım yolunuyormuş gibi hissediyorum ve cildim kıpkırmızı oluyor öyle olmasa bile şap veya tıraş kolonyası sürünceki yanma inanılmaz oluyor. Düğün, önemli toplantı vs olmadıkça ATG'ye ihtiyaç duymuyorum. DE aletler ile 1 WTG 2 XTG (zıt yönlerden) benim için sinekkaydı tıraşı sağlıyor sadece boyun bölgemde aşağıdan yukarıya elimi gezdirince sakalımı hissediyorum, yanaklarda o da hissedilmiyor. Ustura ile 1 WTG 1 XTG istediğim tıraşı veriyor. Ters gitme konusunda benim diyebileceklerim bunlar. Eğer cildiniz kabul etmiyorsa çok zorlamayın, herkesin cildi ATGye uygun olmayabiliyor.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7