Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: fatip grande vs de89
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
merhaba,

kusura bakmayın, mutlaka forumda bir sürü konuda tartışılmıştır ama maalesef pek araştıracak vaktim yok. derdimi anlatayım, siz de bana derman olun umuyorum. derdim bir parçalı traş aleti almaktı, internette satış yapan sitelerde gezip hangisini alayım diye gezerken buralara kadar geldim. bütçem 100 lira civarlarında. 2-3 günde bir traş oluyorum. cildim çok değil ama hassas sayılır. bir sürü farklı marka ve tür var. anladığım kadarıyla bu jilet işi bizim kahve işinden de beter Smile

üründe aradığım kolay kolay paslanmasın, su lekesi olmasın, ayarı kolay olsun ve kolay kolay bozulmasın, bir de tehlikeli kesikler yapacak kadar profesyonel işi olmasın. bütçeme uygun olarak fatip grande vs de89'u çıkardım. bu kriterlere göre hangisini almalıyım. ikisi arasında fiyat haricinde ne gibi farklar vardır. özellikle kötü özelliklerini söylerseniz benim seçim yapmamı daha da kolaylaştırırsınız. bir de jilet önerirseniz çok makbule geçer.
Merhaba hoşgeldiniz,

DE89 yumuşak, Fatip saldırgan tıraş veren aletlerdir. Orta yolu bulabilmeniz için Merkur Progress öneriyorum. Ayarlıdır, yumuşak yada saldırgan tıraşa olanak verir. Jilet için Rapira, Treet, Astra SP, Perma-Sharp yurtiçi bulabileceğiniz jiletler.
(25/06/2015, Saat: 17:22)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba hoşgeldiniz,

DE89 yumuşak, Fatip saldırgan tıraş veren aletlerdir. Orta yolu bulabilmeniz için Merkur Progress öneriyorum. Ayarlıdır, yumuşak yada saldırgan tıraşa olanak verir. Jilet için Rapira, Treet, Astra SP, Perma-Sharp yurtiçi bulabileceğiniz jiletler.

çok teşekkürler. saldırgan/yumuşak traş kavramlarını tam anlamış değilim. saldırgan traş jileti değdirir değdirmez sakalı uçuran, kesme riski de yüksek olan traş anlamına mı geliyor. yumuşak traş da kesme olasılığı daha az, ancak sakalın tek seferde alınaması olasılığı daha yüksek olan traş mı oluyor?
Öyle de denebilir. Yumuşak tıraş veren aletlerde jiletin teması daha az, tahriş olasılığı nispeten düşük. Yumuşak ve seyrek sakallıysanız yumuşak alet iyidir
Progress + 1


Sent from my iPad using Tapatalk
theunnamed üstat aletlerin kişiliklerini yazmış bende sizin diğer kriteriniz olan kalite ve işçilik konusuna değineyim. Mühle ve Edwin Jagger markalarının işçilikleri diğer seri üretim aletlere göre daha üst seviyedir, Fatip de güzel bir jilet tutucu olmasına rağmen işçilik kalitesi bu iki markaya göre daha geride. Diğer tavsiye edilen alet olan Progress'i üreten Merkür ise Fatip markasından daha iyi Ej ve Mühle'ye göre bir tık daha kötü üretim yapıyor fakat progress modeli diğer ürünlerine göre daha özenilerek yapılmış diyor genelde kullanıcıları. 100 lira bütçe ile hem agresif hem yumuşak tıraş olabileceğiniz çok yönlü bir alet olan progress'i almanız bence de mantıklı.
Progress dogru karar olacaktir, hem yumusak hem de agresif tirasi ayarini degistirerek deneyimleyebilirsiniz.
Aslında forumda -eğer hala satılmadıysa- Gillette Adjustable aletler var satılık. Hem 100TL'Lik bütçenize uygun, hem de ayarlanabilir aletler. Forumun satılıklar bölümünü bi inceleyin isterseniz.
Sitede satan vardır mutlaka . Bir tane ayarlı ideal için alınık ilanı verin. Uygun fiyatllı olacaktır kullanın. Kalan paranız fırçanıza bütçe katkısı olur .

Sonra gelecek maçlara bakarsınız Smile
Gillette Black Beauty isteyecek olursanız eğer PM göndermeniz yeterli Smile
Sayfalar: 1 2