Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: MotoGP - WSS - STK 600
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Forumumuzda motosiklet kullanan üyelerimizin var olduğunu biliyorum, bakalım motor sporları takipçileri de var mı Smile Yarış öncesi/sonrası tartışmalar, yarışlardan ve padoktan güzel görseller ve daha pek çok bilgi paylaşımı yapılsın diye böyle bir başlık açmak istedim. Özellikle bu sene Toprak Razgatlıoğlu'nun da STK 600'de yarışmaya başlaması daha çok Türkleşen motosiklet yarışları yine de ülkemizde çok takip edilmeyişi ve desteklenmeyişi ile suratları düşürüyor.

Yıllardır Formula 1 harici yarış izlemeyen, Rossi'nin Stoner, Biaggi vs ile kana kan mücadele ettiği dönemlerde bile benimle Moto GP izlemeyen babam haftalardır ''Bu hafta Toprak'ın yarışı var'' '' Haftaya STK 600 yok mu?'' '' Son yarışta Toprak ne yapmış öyle =) '' gibilerinden konuşuyorsa herhalde bu sporu yeni yeni izlemeye başlayan başka seyirciler de vardır diye düşünüyorum. Rekabet her zaman izlenesi bir olay olsada bu rekabetin içinde bizden biri olduğu zaman spor daha keyifli geliyor bana. Kenan Sofuoğlu'nun açtığı yolda onun da desteğini alıp ilerlemeye başlayan Toprak bu sezonki 4. toplamda 5. STK 600 yarışını 1.likle bitirerek 5/5 yapıp yeni bir rekor kırdı.

476950456-yamaha-factory-racings-spanish...BU8g%3D%3D

Lorenzo motorunu 61 derece yatırmış geliyor Smile

Bu tarz motor sporlarında engellenemez üstünlük kuran sürücü/takım ikilileri benim için seyir keyfini azaltan şeyler bu yüzden 2002 yılında Ferrari/Schumacher ikilisini, geçtiğimiz 2 senede Honda/Marquez ikilisini veya geçtiğimiz senelerdeki Red Bull/Vettel ikilisini hiç sevemedim, o sezonlardan hiç keyif alamadım. Bunların aksine çok çok az modifiye ve değişikliğe izin veren STK 600 gibi takımlar arası minimal farkların olduğu bir şampiyonada burun farkıyla kazanılan birincilikler bence MotoGP'den daha keyifli. MotoGP'de en önde kopup giden 2-3 sürücü arkalarında 3-4 saniye ile takip eden 3-4 sürücü daha ve onların arkasında iyice yayılmış gelen sürücülerle geçen bir yarışın aksine STK 600'de ilk 7-8 sürücünün 1-2 saniye içinde toplanıp beraber yatıp beraber kalktığı bir yarış bence kesinlikle daha keyifli.

MotoGP veya benzeri motosiklet yarışlarını daha önce izlememiş olanlar ama bir ucundan başlamak isteyenler. Youtube MotoGP kanalındaki Classic Races'ı veya Toprak Razgatlıoğlunun bu seneki yarışlarını izleyip başlangıç yapabilirler. İnsanı kesinlikle içine çeken yarışlar Smile