Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: GSM Firmaları, İnternet Sağlayıcıları, Kargo Şirketleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,
Klişileşmiş uzun cümleler yazıp kimseyi sıkmak istemiyorum.
Ben girişi yapayım, ona göre zaten herkes düşüncelerini yazacak, ve konu tüm pisliğiyle gün yüzüne çıkacak.

Gsm Firmaları:
Bir paket yükledin ve iptal etmeyi unuttun. Bir sonraki ay bakiye yüklemesi yaptığında paketin otomatik olarak yenilenmesi, anında paranın gitmesi çok büyük bir ayıptır.
Paketin başlangıcında, "eğer iptal etmezseniz her ay yenilenecektir" uyarısı yapıyor olmak, GSM firmalarını haklı yapmaz. Tam olarak bilmiyorum, ama bildiğim kadarıyla kanunlarda "iyi niyet" diye bir kavram var. Yani bu firmalar bize kısa günde kırk kere mesaj yollamayı biliyor da, bakiye yüklemesi yapıldığı an, "yenilemek istiyor musunuz" diye bir mesaj atamıyorlar mı?

Kargo Firmaları
Bunlarla ilgili ayrı bir başlık da açmıştım. Orada sağolsunlar çok harika yorumlar geldi. Onların da en büyük problemi, artan iş hacmini tahmin edemediler. Son dönemde online alışveriş çok hızlı bir şekilde gelişti, o hıza ayak uyduramadılar. Senin açarken "aman dikkat aman dikkat" dediğin kargo kutularının, yerlerde sürünmesi, beni çok üzüyor. Dostum, kargo işi böyledir. Ağır kolileri taşıyacak, insanlara teslim edeceksin. Ağırına geliyorsa, işine gelmiyorsa, gidip başka bir mesleğe yönelebilirsin. Doktor ol mesela, bak onlar oturduğu yerden para kazanıyor senin bakış açına göre.

İnternet Sağlayıcıları
Efendim mektubuma son verirken, en en en büyük sıkıntıların biri de bunlar. Benim bunlarla sıkıntım saylamakla bitmez. Bunlara benim yerime biraz siz atın. Smile

Saygılar
birkaç kargo şirketi hariç, yukarıdaki diğer seçenekler ile sorun yaşamadım. ben bir 4. madde eklemek istiyorum. bu tip şirketlerin en büyüğü, tecrübeme göre digiturk.
mesajlar yasaklanmadan evvel, yağmura tutarlardı, bununla yetinmez olur olmaz vakitlerde günde 5-6 kez ararlar halen. numaralarını engelledim de kurtuldum. düşünün ki, her futbol paketi için aradıklarında "futbol ile ilgilenmiyorum" diye belirtmeme rağmen, her kampanya dönemi aramaya devam ediyorlar (kara listeden görüyorum Smile) yine bu şirket, aone olduğumdan beridir yalnızca 1 ya da 2 kez baktığım kanallar bulunan bir paketini iptal ettirdiğinizda, "ama indirimli kullanıyorsunuz, dursun" deme yüzsüzlüğüne de sahip. yeni bir kampanya mı var, "ayda şu kadar, alın artık" deyip, istemeyince "vermiyorum ben de paketi" deyip telefonu kapayabiliyor. böyle bir şirket bu. Allahtan numara engelleme var. bakalım iptal ettirirken neler göreceğiz???
Bu başlıklara yazarken hep tereddüt ediyorum Orco başkanın başına iş açmayalım diye fakat bazı firmalar o kadar sinir bozuyor ki insan içini döküp rahatlamak istiyor. Kargosundan internet sağlayıcısına kadar bir iki tanesini kendimce millete ifşa edeyim ki rahatlıyım. Sıkıntı olursa mesajım silinebilir benim için önemli değil kırılıp darılmam Smile

Kargolar ile başlayalım. Bu aralar Amerika'ya bir zarf yollamam lazım (elektronik çağında hala mühürlü kaşeli zarf isteyen zihniyet utansın) bildiğiniz mektup zarfı boyutunda içinde tek bir A4 barındıran basit bir zarf. DHL, Fedex ve UPS ile görüştüm ve pazarlık (!) yapıp fiyat aldım. Fedex'i kesinlikle kutlarım, daha önce kullanmadım fakat her müşterisine tek fiyat vererek ve bence doğrusunu yaparak benim takdirimi kazandı kendisine daha sıcak bakmaya başladım. UPS ve DHL'e gelicek olursak; ilk olarak DHL ile görüştüm ve kendilerinden bu zarf için fiyat vermelerini rica ettim 71 Euro ile başladılar fiyatlandırma işine, UPS'den daha düşük fiyat teklifi aldığımı belirtip teşekkür ettim (Arkadaşım UPS daha ucuz demişti ordan biliyorum, DHL'le konuşurken daha UPS'i aramamıştım) bunu duyan yetkili fiyatı 61 Euro seviyesine indirebileceğini söyledi fakat ben UPS'in fiyatının hala daha düşük olduğunu söyleyerek teşekkür ettim bunun üzerine son fiyat olarak 54 Euro fiyat verebileceğini söyledi. Ben Kargo firması gibi hizmet sektöründe olan ve herkese aynı fiyatları sunan (çok girdisi olan kurumsal firmalara veya esnafa verdikleri fiyatlar hariç) veya sunması gereken bir firmanın pazarlık yapmasının şaşkınlığını yaşarken tekrar teşekkür ederim telefonu kapattım. Bunun üzerine UPS'i aradım, bu sefer pazarlık yapıldığının bilincinde olarak hazırlıklıydım. UPS'de telefonu açan görevli 200 TL ile pazarlığı (!) başlattı, DHL'den daha uygun fiyat aldığımı belirtmem üzere 170 küsür liraya inebileceğini söyledi, DHL'in hala daha uygun olduğunu belirttim ve son fiyat bu mudur diye sordum, beni 2 dakika bekleteceğini ve müdürü ile konuşacağını söyledi, müdürü onay vermiş olacakki 150 liralık son fiyat ile bana dönüş yaptı teşekkür edip kapattım. En son olarak aramamış olmamak için Fedex ile görüştüm, telefonu açan hanımefendi istediğim kargo tipinin 138 lira ücreti olduğunu söyledi, diğer firmalarda pazarlık yaptığımı ve buna şaşırdığımı söyledim ve onlardaki son fiyatı sordum, ''Biz herkese tek fiyat uyguluyoruz, indirim veya kampanyamız varsa herkes aynı şekilde yararlanıyor'' cevabını aldım, teşekkür edip kapattım.

Bu yukarıdaki telefon konuşmalarının üzerine pazarlık yapmadığım tüm kargo işlemlerime mi sinirleneyim, yurt dışında bu tarz pazarlıkları olmayan firmaların Türkiye'ye geldiklerinde cozuttuklarına mı üzüleyim bilemedim, şaşırmış durumdayım. Bu firmaları kullanacak komşularımız olura akıllarında bulunsun UPS ve DHL verdikleri fiyat üzerinden %25 daha indirim yapıyorlar pazarlık ile.

Bir diğer göz göre göre kazıklama olayı ise TTNET sayesinde başıma geldi. Lise zamanlarında World of Warcraft oynarken bize sağladığı gecikmeler ve arayıp nedeninin sorduğumuzda bize verdiği lakayt cevaplar (yurt dışı çıkış kablolarını balıklar kemirmiş demedikleri kaldı) ile 10 senedir hiç ısınamadığım bu firmaya yeni taşındığımız evin konumu nedeniyle mecbur kalmam hoşuma gitmesede kabullenmiştim. Önceki evdeki sözleşmem bittiği için yeni taşındığım yerde diğer firmalara da bakarım diye düşünüyordum fakat hiç biri Urla'ya fiber hizmeti vermediği için TTNET'e kaldım. Sözleşmenin bitmesi ile 95 liraya fırlayan 24 mbit 75 GB AKK'lı internetim için yeni bir kampanya, sözleşme vs var mı diye sormak için müşteri hizmetlerini aradım, bu arada eski sözleşmem Tivibu+telefon+internet 59 Türk Lirasıydı, sözleşme bitmeden Tivibuyu bir başka başlığın konusu olabilecek sebeplerle iptal ettirmiştim, telefonu ise zaten kullanmıyordum bu yüzden sözleşme sonunda sadece internet istediğimi belirttiğim zaman bana verdikleri fiyat 95 TL oldu. Farklı firmalara bakarken internetsiz kalmamak adına kabul etmiştim. Neyse, müşteri hizmetlerine tivibu istemediğimi fakat eski kampanyaları gibi uygun kampanya varsa düşünebileceğimi, asıl ihtiyacımın internet olduğunu belirttim. Tivibu içeren 59 TLlik kampanyanın artık olmadığını ve sadece internet istiyorsam (ki bu internet yukarıda saydığım özellikte olan internet paketi) tek opsiyonun 95 lira olduğunu söyledi. Bu arada yan komşumuz da benimle aynı Tivibu kampanyası bittikten sonra TTnet arayıp kampanyasının bittiğini ve ne istediğini sorduğu zaman iptal ettirmek istediğini söylemiş bunun üzerine TTnet ikna kampanyası gibi bir isimle 24mbit interneti aylık 39-42 lira gibi bir fiyata 12 aylığına vermiş. Benimle konuşan müşteri temsilcisine böyle böyle yan komşum benimle aynı durumda ona böyle bir kampanya sunulmuş bende ondan istiyorum dediğim zaman bana öyle bir kampanyalarının olmadığını söyledi. Burada uzun uzun bir tartışma yaşadık hiç yazıp kafanızı şişirmiyorum, tartışma sonunda ben hiç bir sonuç alamadan telefonu kapattım. Ertesi gün yetkili bir şahsiyet arayıp dünkü telefon kaydını dinlediklerini müşteri kaybetmek istemediklerini müşterilerinin onlar için değerli olduğunu söyleyip aynı 40 liralık interneti bana da teklif etti. Tamam iyi hoş kayıtlar dinlenmiş vs fakat ya ben bunu bilmeseydim ve orda tartışma çıkarmasaydım? TTnet'in tüm müşterilerini arayıp hangi paketi ne fiyatla kullandığını araştırmak benim görevim mi? Kurumsal bir şirket olarak halka aynı fiyatla hizmet vermek onların görevi değil mi?

Son şikayetimi ise uzun uzun yazmayacağım sadece genel olarak dile getireceğim. GSM operatörlerinin 20 yıllık müşterilerini kazıklarken numarasını taşıyanlara %50ye varan indirimler yapmaları. Bunun hiç bir mantıklı açıklaması olduğunu düşünmüyorum, öyle olduğunu düşünen varsa tartışıp doğruyu öğrenmeyi çok isterim.

Olayları yazarken tekrar sinirlenip adam akıllı cümleleri bağlayamamış olabilirim, havada kalmış veya sonu olmayan cümleler olabilir onlar için şimdiden üzgün olduğumu belirtiyorum Smile Baya baya doluymuşum bu konuda onu fark ettim, yazının uzunluğu için de kusura bakmayın lütfen.
@ohtaran komşum Smile
Bir gün telefona cevapsız çağrı geldi. Elimi telefona attığım gibi kapattı. Beni aradınız diye geri döndüm, digiturk çıktı. Beni çaldırdınız dedim, yok bizde çaldırma olur mu beyefendi dedi, dedim ofiste bilgisayar başındayım telefon sürekli yanıbaşımda...

Kadın başladı bana anlatmaya, o anlatıyor ben dinliyorum... İstemiyorum diyorum kapatmıyor. Parası da bana yazıyor Smile Smile Smile

Benim telefona bazen mesajlar gelir, "şu kadar yıllık abone olduğunuz için şu kadar konuşma bedava diye falan. Ben de öyle olunca gıcıklığına bir kez bunları aradım. Şöyle bir konuşma geçti bir zamanlar Smile

Ben: Digiturk nasıl bağlanıyor?
DT: Efendim çanak + dekoder vs vs...
Ben: Dekoder almasam olmaz mı?
DT: Efendim dekoder olmazsa yayın alamazsınız
Ben: Yayın alamazsınız derken?
DT: Efendim televizyon izleyemezsiniz
Ben: Olur mu öyle şey hem para veriyorum hem televizyon izleyemiyorum çok saçma değil mi?
DT: Efendim öyle değil, dekoder olmazsa yayın alamazsınız, dekoder televizyona görüntüyü veren aparat.
Ben: O zaman şöyle yapsak, benim play station'ım var, onu bağlasak, ben görüntüyü ondan alsam, dekoder için ekstra para vermesem.
DT: Ama efendim dekoderin çalışma mantığı şimdi şöyle oluyor vs vs vs... Smile
@Straht komşum,
ben internet bölümünü özellikle boş bıraktım. Çünkü oraya yazsaydım başlık çok uzun olurdu kimse okumazdı Smile
(09/06/2015, Saat: 15:10)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu başlıklara yazarken hep tereddüt ediyorum Orco başkanın başına iş açmayalım diye fakat bazı firmalar o kadar sinir bozuyor ki insan içini döküp rahatlamak istiyor. Kargosundan internet sağlayıcısına kadar bir iki tanesini kendimce millete ifşa edeyim ki rahatlıyım. Sıkıntı olursa mesajım silinebilir benim için önemli değil kırılıp darılmam Smile

nezaketiniz için teşekkürler hocam
kozmetikçilerin avukatlarını anlayışla karşılamıştım ama
sucukçu avukatı ihtarı dahi alınca bu forumdan Smile
kargocular ihtar etmezse ayıp olur Big Grin
(09/06/2015, Saat: 15:54)BigHillMe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]nezaketiniz için teşekkürler hocam
kozmetikçilerin avukatlarını anlayışla karşılamıştım ama
sucukçu avukatı ihtarı dahi alınca bu forumdan Smile
kargocular ihtar etmezse ayıp olur Big Grin

Önemli değil ne demek, Geltir kapanınca şöyle girip iki sohbet edilecek vakit geçirilecek hiç bir yer kalmıyor, kıymetlimiz o bizim Smile

Markaları açık açık yazdım fakat herhalde artık hiç bir avukat gelip bana itibar zedeliyorsun sil bu mesajı diyemez çünkü yazdığım mesaj şahsi bir görüş içermiyor, yalan bir olay yok hepsi benimle müşteri temsilcileri arasında telefon kayıtları olan gerçek olaylar. Müşterinin yaşadıklarını paylaşması da yasak değilse bu sefer sıkıntı olmaz herhalde Smile

Geltir ailesi olarak mümkün mertebe her iş alanından ve bütün firmalardan ihtar alma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz Smile
(09/06/2015, Saat: 16:12)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Önemli değil ne demek, Geltir kapanınca şöyle girip iki sohbet edilecek vakit geçirilecek hiç bir yer kalmıyor, kıymetlimiz o bizim Smile

O bisim kıymetlimisss. ..

Geltir sayesinde Gollum olma yolunda ilerliyorum ben Straht üstad Big Grin.
Benimde Digitürkle kavgam daha bağlatırken başladı, bağlamaya gelen yetkili servis lnb desteklemiyor dedi lnb yi değiştirdi hadi tamam onu anladım, bana apartmanın santraline bir parça taktığını söyledi onuda faturalandırıp bayiden beni telefonla arattırmak suretiyle kredi kartımdan mail order yoluyla çektiler. Servis gittikten sonra apartman santralini kontrol ettiğimde hiçbir extra parça takılmadığını gördüm müşteri hizmetlerini aradım bayiden şikayetçi oldum fazla para aldığı için kayıt açtılar birkaçgün sonra müşteri hizmetleri aradı başımdan geçen olayı tekrar anlattım ilgileneceklerini söylediler. 1 hafta olmadan hafta sonu koyuldum yola bağlantıyı yapan bayinin adresini ziyaret ettim durumu anlattım gişedeki hanımlara, arka tarafa geçerek sanırım patronla konuştu ve fazla alınan parayı nakit iade ettiler, yani teknolojiden biraz anlamasam benide öpeceklerdi.
(26/03/2019, Saat: 23:11)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benimde Digitürkle kavgam daha bağlatırken başladı, bağlamaya gelen yetkili servis lnb desteklemiyor dedi lnb yi değiştirdi hadi tamam onu anladım, bana apartmanın santraline bir parça taktığını söyledi onuda faturalandırıp bayiden beni telefonla arattırmak suretiyle kredi kartımdan mail order yoluyla çektiler. Servis gittikten sonra apartman santralini kontrol ettiğimde hiçbir extra parça takılmadığını gördüm müşteri hizmetlerini aradım bayiden şikayetçi oldum fazla para aldığı için kayıt açtılar birkaçgün sonra müşteri hizmetleri aradı başımdan geçen olayı tekrar anlattım ilgileneceklerini söylediler. 1 hafta olmadan hafta sonu koyuldum yola bağlantıyı yapan bayinin adresini ziyaret ettim durumu anlattım gişedeki hanımlara, arka tarafa geçerek sanırım patronla konuştu ve fazla alınan parayı nakit iade ettiler, yani teknolojiden biraz anlamasam benide öpeceklerdi.

Geçmiş olsun komşum
Sayfalar: 1 2