Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeni Başlayacağım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar ben yarı geleneksel tıraş oluyorum yani arko sabun fırça ve kartuşlu tıraş aleti kullanıyorum. Ama ne zamandır usturayla tıraş olan babama özeniyorum bir kere denedim ama beceremedim elime yüzüme bulaştırdım tıraşımı babam bitirmek zorunda kaldı Smile Bu forumu bulduktan sonra resmen aydınlandım ama forumda geçen bir çok kelimeyi anlamıyorum mesela DE tıraş aleti gibi ne demek bunlar. Benim gibi yeni başlayacak arkadaşlar için bir geleneksel tıraş sözlüğü gibi bir şey yapılırsa uzman arkadaşlar tarafından acemiler için çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Birde şöyle bir durum var benim cildim çok hassas ama sakallarım sert bu sakalları nasıl yumaşatabilirim ürünlerle ya da ürünlersiz. Bu konuda uygun fiyatlı ürünlerden ne tavsiye edersiniz bana hem de tıraş aleti için hemde tıraş sabunu, tıraş kremi, after shave,balsam gibi.
Hoş geldiniz coldbeer. Her işe başlarken sakinlik önemli. Tez canlı olmayın, sanırım sizin açınızdan yaklaşırsak olaya -şimdilik- hobiden ziyade zorunluluk olarak bakabiliriz bu tıraş olayına. Hayatınız boyunca süreceği için bu iş, yıldırmayan bir yolunu bulmanız lazım. Forumdaki birçok arkadaş için bu tıraş işi zorunluluktan hobi haline dönüşmüş durumda. En başta yüzünüzü çok yormayacak bir sistem geliştirmeniz lazım, çünkü çoğumuz gündelik tıraş olmak zorundayız. Terminoloji her alanda olduğu gibi burada da zaman meselesi, okuyarak ve forumda gezinerek birçok terminolojiye kısa sürede hakim olabilirsiniz.

Bu arada bizzat DE alet nedir diye sormuşsunuz, bildiğim kadarıyla "DE : Double Edge" manasına geliyor. Çift taraflı kullanılan jiletlerin takılabildiği tıraş aleti demek, piyasada kolayca karşılaşacağınız Yuma, Rimei, Wilkinson Klasik DE aletlere örnektir. Tek taraflı olarak üretilen özel jiletler vardır, bu jiletlerin takıldığı aletler "SE : Single Edge" olarak adlandırılır. Yanlışım varsa forumdaki arkadaşlar düzeltirler veya zaten siz forumda gezinirken öğrenirsiniz.

Hoş geldiniz. Keyifli tıraşlar dilerim.
Teşekkür ederim.
Hoşgeldiniz,

Terminoloji, teknik ve ürünler açısından forumda bol miktarda bilgi var, bazen forumun kendi arama motoru bulmakta zorluk çekebiliyor fakat google üzerinden Geltir ''aramak istediğiniz şey'' gibi bir arama yaparsanız genelde bulunuyor, bulamadığınız veya size özel bir sorunuz olursa da sormaktan çekinmeyin herkes yardımcı olmaya çalışır.

Ustura konusunda tek gereken şey sabır. Aslında çelik ustura ile tıraş olmak jiletli usturaya göre daha az riskli fakat çelik usturalar genelde jilet keskinliğinde olmadığı için (bu aslında bir tercih, en keskin en iyi demek değil her zaman) tıraş olurken iyi bir teknik ve el hassasiyeti istiyor. Bu teknik ve el hassasiyetini geliştirmek için ise jiletli usturaları öneriyorum. Sanguine Cool cut 4 veya Bluebeard's Revenge sevilen ürünler zaten üreticileri de aynı. Fakat pek çok marka jietli ustura üretiyor, bütçenize ve zevkinize göre seçim yapabilirsiniz.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Hoş geldiniz,üstatların dediği gibi forum gerçekten bir bilgi yuvası,aradığınız tüm cevaplar mevcuttur. Şimdiden güzel tıraşlar...
Hoşgeldiniz. Keyifli tıraşlar. Ben de jiletli usturaya alışmaya çalışıyorum. Gerçekten de tekniğin oturması biraz zaman alacak gibi.
Komşum hoşgeldiniz ,
Şu bölüm de aradığınız birçok sorunun cevabını bulacaksınız.

http://www.geltir.com/forum-38.html
Zaten ustura tıraşından vazgeçtim artık. Ama klasik jilet takılan aletler güzel tıraş yapar diye düşünüyorum hatta kullan at aletlerden çok daha iyi olacağına eminim. İlk olarak wilkinson markasının seti var fırçası, tıraş aleti ve yedek jiletiyle beraber 40tl bir fiyata ulaşabileceğimi düşünüyorum. Sanırım usturayı düşünmeyeceğim çünkü beceremiyorum.
Hosgeldiniz
Teşekkür ederim. Hoşbulduk.
Sayfalar: 1 2