Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İlk Kez Ustura Seti Alacak Olanlara Tavsiyeler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8
merhabalar,
bu konuda pek çok dostumuzdan sorular geliyor, mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyoruz. bazen tecrübesizlikle yanlış alışveriş yapmış oluyorlar sormadan, bunun önüne geçmek için bir konu açayım istedim. ilk aklıma gelenleri yazıyorum, tecrübelilerin katkısı ile genişletiriz.

-iyi olduğu bilinen bir marka ustura alın. forumda pek çok iyi markanın adı geçmekte, yanlış bir şeye para vermeden evvel biraz okuyun yahut bizlere sormaktan, konu açmaktan çekinmeyin.
-ebay' de, aliexpress' te 7-8 dolara, Türk alışveriş sitelerinde 50-60 liraya 0 ustura diye satılan (straight edge, best steel, gold dollar vesair), güzel görünümlü usturaları almayın. bu usturalar kararlı ağız tutmazlar ve güzel tıraş veremezler.
-malum ikinci el sitesinde, usturanın üzerinde her gördüğü yazıyı birebir Türkçe' ye çevirip, 1/10 fiyatı etmeyecek usturalara uyanıklık yapanlara aldanmayın. foruma danışmaktan çekinmeyin.
-yine malum ikinci el sitesindeki her ustura ilanı için ebayde isim ile araştırma yapın. 5te 1 fiyatına bulmanız olası.
-iyi markalı 0 usturaya başlangıç için bütçeniz el vermeyebilir, neticede denenip belki de bırakılacak bir şey. forumun ikinci el bölümüne bakın. burada ustura ilanı açan insanlar konuya hakimlerdir ve size yardımcı olacaklardır.
-yeni başlarken 200 poundluk kayış almayın, en iyi ihtimal ile çizeceksiniz. ikinci el bölümünde güzel kayışlar var, yahut yurtdışı alış verişimiz olan siteler uygun fiyatlı seçenekler sunuyor.
-bütün seti toplayayım diye telaşlanıp, "usturayı becerdim, bununla devam ederim" diye düşünmeden, pahalı olacak taş işine girmeyin. birçok kişi seve seve size yardımcı olacaktır bileyleme konusunda.
-0 aldığınız ustura "shave ready" bile olsa, büyük ihtimal ile tıraşa hazır gelmeyecektir. profesyonel bileyleme ister. bununla tıraş olamayıp, "beceremedim bu işi diye kenara atmayın."

şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Üstadım gayet iyi açıklamalar yapmışsınız, kısacası bu işe girecek arkadaşların araştırmadan, tecrübe kazanmadan para dökmesi israf olacaktır.
açıklamalarınız gayet mantıklı ve uyarı niteliğinde olsa da , insanın kanına çabuk işliyor ustura merakı. Ondan sonra da başlıyor bu da olsun, şu da olsun, bunu da göreyim, şunu da deneyeyim derken ... paracıklar uçar gider
estafurullah, yardımı olursa ne mutlu. buna kapılamamak lazım başlarda, çok yanlış şeyler alınabiliyor Smile çoğumuz tecrübe ettik. bir baksınlar, yapabiliyorlarsa, alışıyorlarsa artık bütçeye göre devam edilir.
@taskind üstadım yorumunuzu okurken ister istemez gülümsüyorum Smile Ustura hakikaten de çoğu kişide aynı etkiyi yaratıyor; aman hollow da olsun wedge de olsun klasik Alman da olsun Sheffield da olsun bakayım Fransızlar ne yapmışlar Amerikalılar nasıl karşılık vermiş derken hepimiz ufak ufak sizinki gibi bir site açacak duruma doğru ilerliyoruz Smile

@ohtaran

Üstat emeğinize sağlık güzel derlemişsiniz bende ufak bir ekleme yapayım. İlk başlarda büyük bir hevesle hem sıfır hem ikinci el usturaları araştırıp fiyat bakmaya başlıyor insan ister istemez, insan kesin kendisine uyacağından emin olamayınca da genelde 200-400 lira seviyelerinde dolaşan sıfır usturaları almaktan çekiniyor bu durumda da genelde bakılan ilk yer Ebay oluyor. Ebay'e girdiğiniz gibi hemen bir ustura beğenip almayın, bir süre gözlemleyin beğendiğiniz usturaları izleme listenize alın. Ebay'de geçmiş satışlara yönelik arama yapılabiliyor böylece geçmiş satıştaki fiyatlara bakın. Bazen normal piyasası 50-60 Dolar olan usturaları 20-30 Dolar gibi fiyatlara alma şansınız olabiliyor. Yerli ve yabancı forumlarda çokça aranan Sheffield, Thiers ve Solingen usturalarından ziyade pek bilinmeyen fakat performansı beğenilen Genco, Wester Bros., Imperial, Genova Cutlery gibi eski Amerikan usturalarını arayabilirsiniz, genelde temizleri 20 Doların altında fiyatlarla alıcı buluyor.
@ohtaran üstat çok teşekkür ederiz. Gerçekten de harika bir kaynak olmuş. Ustura zaman zaman benim de aklıma girip çıkıyor ama biraz daha jiletle ustura ile deneme yapmak istiyorum.
@ohtararan üstat çok güzel bir yazı yazmışsınız, elinize sağlık. Ilk başlarda çok bilincsiz alışverişler yapiyoruz ustura işine girerken. Bu ise girmeden foruma danışmak en mantıklısi. Tas ve bileme apayri bir dünya olduğu için ilk 6 ay bulaşmasını tavsiye etmiyorum.

Bir de ustura tekniği oturmadan, usturalar hep yeterli kesinlikte degil gibi bir düşünce oluyor yeni baslayanlarda. O yüzden bastirma, kazima, cekistirme ve tahriş kaçınılmaz oluyor. Aman dikkat diyelim.
estafurullah, sizlerin de katkıları ile bir kaynak oluşuyor ufak ufak.
(29/05/2015, Saat: 09:23)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir de ustura tekniği oturmadan, usturalar hep yeterli kesinlikte degil gibi bir düşünce oluyor yeni baslayanlarda. O yüzden bastirma, kazima, cekistirme ve tahriş kaçınılmaz oluyor. Aman dikkat diyelim.

+1. Smile
Yeni başlayacak biri için şu ürünü tavsiye edermisiniz BÜTÇE aralığıma uyuyor Huh qs14r8.jpg
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8