Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yaprak jiletler kutusunda kaç sene dayanır.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu paslanmaz denen yaprak jiletler kaç sene kutusundan çıkarılmadan bozulmadan dayanır.Senelerdir duran bir jilet sağlık açısından risk oluşturur mu(tetanoz vs gibi)
(24/05/2015, Saat: 01:04)roland Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu paslanmaz denen yaprak jiletler kaç sene kutusundan çıkarılmadan bozulmadan dayanır.Senelerdir duran bir jilet sağlık açısından risk oluşturur mu(tetanoz vs gibi)

Paslanmaz çeliğin pas dayanımı çok yüksektir ayrıca ambalajlı bir jilette hava teması hemen hemen yoktur, havadan ve sudan korunur bir bu durumda jiletin ömür boyu olmasa da çok uzun sure dayanacağını düşünüyorum.
peki sağlık açısından uzun süre beklemiş bi jiletle tıraş olabilirmiyiz güvenle ? Kimi berberler jileti yakıyor tıraş etmeden önce.
(24/05/2015, Saat: 01:38)roland Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]peki sağlık açısından uzun süre beklemiş bi jiletle tıraş olabilirmiyiz güvenle ? Kimi berberler jileti yakıyor tıraş etmeden önce.

Ambalajından çıkartılıp açıkta bekletilirse nemden ve havadan etkilenip paslanabilir jileti ateşe tutmak pas için olmasa da bakterileri öldürmek için iyi bir yöntem.
Komşular merhaba !! 1987 tarihli Türkiye'de üretilmiş, ambalajı açılmamış plastik kutulu permasharp buldum. Sizce kullanmamda bir sakınca olur mu?
(15/07/2019, Saat: 20:45)BoZo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşular merhaba !! 1987 tarihli Türkiye'de üretilmiş, ambalajı açılmamış plastik kutulu permasharp buldum. Sizce kullanmamda bir sakınca olur mu?

sorun olmaz bilakis hep kullanmak isteyebilirsiniz Smile
(15/07/2019, Saat: 21:14)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]sorun olmaz bilakis hep kullanmak isteyebilirsiniz Smile

Teşekkür ederim komşum Wink
(15/07/2019, Saat: 21:16)BoZo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkür ederim komşum Wink

kullanma fırsatınız oldu mu komşum yorumlar mısınız?
Selamlar,
Çok eski üretim jiletlerin ambalajlı ve hiç açılmamış olsalar da kullanılmalarına pek taraftar değilim.Koleksiyon veya nostalji olarak bakılması daha uygun bence.
Uygun ortamlarda bekleyip beklemediğini kestirmek çok zor bu jiletlerin.
Bende yaklaşık 60 yıllık gillette stainless jiletler var, üzerleri yağlanmış durumda, herhangi bir pas sorunları yok ve çok çok iyi tıraş ediyorlar. Güümüzdeki tüm jiletlerden açık ara daha iyiler.

Ancak her eski jilete güvenmezdim, kalitesi oldukça yüksek, çeliği iyi olan jiletler daha güvenli olur. Güvenemeyeceğiniz, ambalajı sağlam olmayan çok eski jiletleri kullanmak her zaman risk teşkil edebilir.
Sayfalar: 1 2 3