Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Acemiyim, malzeme konusunda yardım istiyorum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Öncelikle herkese merhabalar. Böyle bir forum yoktur diyordum. ama varmış ellerinize sağlık. İtiraf etmeliyim üye olmadan önce birçok bilgiyi de ziyaretçi olarak buradan edindim. Ben 22 yaşındayım, abimden özenip jilet takılan basit türde ustura kullanmaya başlayalı 1-2 sene kadar oldu. Ustura zevki mach 3 ümü yabana attırdı bana. Arkadaşlarım traş jeli, traş makinası falan kullanırken, ben klasik sabun, fırça vs. kullanıyorum, güzel bir ritüeli var traşımın. Hatta kaytan da bıyık bıraktım şimdi Cool Elim de alıştı sayılır. Kısa bir süre önce internetten bütçeme de uygun başlangıç amaçlı bir çelik ustura satın aldım şu yekpare tipte olanlardan. Gelgelelim bana yeterince keskin gelmedi. Bu bileme taşlarının çeşitlerini sayenizde öğrendim fakat satan hiç Türk sitesi yok. Kredi kartım da şu öğrencilere verilen dandik kartlardan ve TL dışında para birimiyle alışveriş yapmama sanırım müsade etmiyor. Denedim bir kaç kere olmadı. Yani ben bu taşları ve solisyonu nereden bulabilirim? Usturanın keskinliği kolumdaki tüyleri alacak kadar fakat sakal için çok bastırmak gerekir sanırım hiç denemedim. Acaba ailemeyle bir perma sharp jileti keskinliğine gelir mi?
Hoşgeldiniz foruma, eliniz jiletli usturaya alışkın ise celik usturaya alışmak uzun sürmez ama gene de dikkatli olmak şart. Usturanizin markasıni sorabilir miyim? Sıfır mı ikinci el mi aldınız? Muhtemelen tıraşa hazır değil bileme seti ise pahalı ve su an icin size hem maddi hem de vakit olarak kayıp olur. Isterseniz usturayi sizin için bileyip ginderebiliriz, böylece öncelikle bir tıraş olmayi deneyimlemis olursunuz. Ilerleyen süreçte maddi duruma göre taş alırsınız.

Keyifli tiraslar keyifli forumlar.
Hocam çok teşekkür ediyorum öncelikle. Usturanın markası yazmıyor üzerinde sanırım pek de kaliteli değil. Dediğim gibi başlangıç için almıştım Sahibinden de 212684044 numaralı ilanda mevcut. Onun haricinde kayış buldum gittigidiyor'da onu satın aldım gelmesini bekliyorum dediğim gibi taş bulunmuyor. Gönderebilirim, özelden adres, fiyat ve hesap numarası rica edeceğim.
Teşekkür ederim.
Hosgeldiniz
Öncelikle bu ustura özensiz yapılmış bir replika maalesef, neyse ki çok pahalı bir şey değilmiş. Bu usturadan çok verim alınabileceğini düşünmüyorum. Bir çok arkadaşa bileme yaptım bu işi yardımcı olmak için yapıyorum henüz kimseden para talep etmedim çünkü profesyonel bir iş değil benim için. Sadece ben değil yardımcı olabilecek başka arkadaşlarımız da var forumda, yardım istemekten çekinmeyin. Ama ben bu usturanın yeterli keskinliğe ve konforlu tıraş etme seviyesine geleceğinden emin değilim. Yine de isterseniz özel mesaj atabilirsiniz.
Hoşgeldiniz. Ustura konusuna hakim bir çok üstadımız var, söz onların. Durumunuz müsait olduğunda ve siz de çelik usturaya alıştığınızda forumun ikinci el kısmına bir göz atmanızı tavsiye edebilirim sadece. İkinci el uygun fiyatlı ve gayet güzel usturalar var zira.
Forumun 2. el kısmını hiç görmemiştim, araştıracağım. Hatta düzgün birşey alıp abime de hediye etme niyetim de var. Tabi internette bir fiyat araştırması yaptım bu ustura ortalamanın da çok altında fiyatlıydı. Kaliteli olmayacağını biliyordum elim alışsın diye denebilir. Yine de iyi bir ustura edindiğimde atmayacağım, şimdiden ilk olmasından mütevellit aramızda duygusal bir bağ oluştu Smile Bileme konusunda da çok çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu forumda herkes elinden geldiğince yardımlaşıyor. Benim de baba mesleğim mermerciliktir. Çocukluktan beri ben de yaparım, öncesinde küçük heykelcikler yapmıştım. Forumu da biraz kurcalayınca el yapımı traş ekipmanlarıyla ilgili kafamda fikirler oluştu. Naçizane elimden geldiğince birşeyler yapacağım, yine aynı yardımlaşma anlayışıyla bunları paylaşmayı düşündüm şimdi, güzel olur Smile