Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Şap sonrası kaşıntı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zaza şap kullanıyorum, daha önce de iha kullandım, şap yüzümde en fazla 4-5 dak. Kadar duruyor ama çoğu zaman şapdan sonra kaşıntı oluyor, yıkayınca geçiyor, bu normal mi? Permasharp, astra mavi, astra yeşil, gibi jiletlerde aynı sonuç oluyor.
Cilt yapınız kuru cilt galiba? Aynı sorun bende de var. Daha doğrusu kendime sorun etmiyorum bu durumu ancak bende de var. Tıraş dan sonra şap ve 2 dk sonra fln duruluyorum hemen
Diğer üyelerimiz ne der bilmiyorum fakat şapın ciltte 5 dakika durmasına gerek yok bence. Ben tıraşım bittikten sonra yüzümü duruluyorum sonra şapı sürüp fırçamı temizleyip usturayı kayışlıyorum. Yaklaşık 2 dakika sürüyor sonra yine bol su ile duruluyorum. Şap cilte kurumaya başladığı an hem az biraz yanma hem de kaşıntı yapıyor o yüzden kurumasına imkan vermeden duruluyorum bu da yaklaşık 2 dakika falan.
Çok kuruduğu için kaşınması normal anladığım kadarıyla.
@Strath komşuma katılıyorum,şapın 4 yada 5 dakika durmasının bir anlamı yok. Zaten şap sürdükten sonra durulamanız lazım. Ben de sürdüğüm zaman fırçamı yıkayıp DE aletimi kaldırınca yıkıyorum , zaten bekledikçe kaşıntı oluyor.
Aynen ben de şap sonrasında fırçayı ve tası 1-2 içerisinde duruladıktan sonra yüzümü yıkıyorum. Bazen hemen yıkıyorum beklemeden.
Çoğunluk aynı şeyi söylemiş ama ben de şapı yüzde 1-2 dakika bekletip yıkıyorum. Eğer Osma sabun kullanıyorsam şap yerine kalan köpükle yüzümü yıkıyorum sadece bekletmeden yeterli oluyor.
Şap sonrası kaşıntı, hafif tahrişe ve rafine olmayan jilete işarettir. Jiletinizi değiştirin.
Kesinlikle çok tutuyorsunuz komşum 5 dk ciddi bi süreç 1-2 dk tutarsanız ve yine kaşıntı varsa tahriş vardır ve üstadın dediği gibi muhakkak jileti değiştirin