Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tiras sonrasi bir turlu engellenemeyen tahris ve akne
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Yaklasik 8 ay once tesaduf eseri forumla ve forum sayesinde de geleneksel islak tirasla tanistim. Forumdaki onerileri ve ustatlarin tavsiyelerini dikkate alarak tras oncesi,tras esnasi ve tras sonrasi rituellerini elimden geldigince uygulayarak teknigimi gelistirmeye hepsinden onemlisi geleneksek islak trastan keyif almaya calistim ve aldimda.

Tum bunlara ragmen bir turlu cozemedigim tras sonrasi kirmizi noktalar ve sivilce problemine sahibim.Kullandigim urunlerle ilgili olabilecegini dusunerek elimdeki urunleri cesitlendirmeye ve cilt tipime uygun urunu bulmaya calistim.Turkiye'ye ve yurtdisina giden arkadaslarim sayesinde (Rusya'da yasiyorum)  Arko,Cella ve Osma tras sabunlari,Proraso hassas ciltler icin tras sonrasi balsam,EJ'nin hassas ciltler icin olan aloe verali ve normal ciltler icin olan sandal agacli losyonlarindan,bloc osma cilt sapindan,tras aleti olarak EJ DE89,jilet olarakta Rapira Platinium Lux,Perma Sharp ve Gilette 7 o'clock sari paket temin ettim.

Mumkun oldugunca tras oncesi kopugumu krema kivaminda hazirlamaya,tras esnasinda sakal yonunde ve bastirmadan tras olmaya calistim.Ancak tum bunlara ragmen cene bolgesinde ve bazende yanaklarda olusan kucuk sivilce ve kirmizi noktalarin onune gecemedim.

Tras sonrasi urun kullanimlarin esnasinda oncelikle kullandigim balsamlar (Nivea %0 alkol ve Proraso) cok kotu sonuclar verdi,beni resmen ergenlik gunlerime geri dondurdu.Bunun ustune losyon kullanimina gectim.EJ ler biraz daha iyi gelmekle beraber sorunuma tam olarak care olamadilar.Ustelik EJ ler cildimin asiri derecede yaglanmasina sebep oldu.Fazla yagdan arindirmak icin yuzumu sadece su ile yikadigimda ise bu sefer kuruma ve kabuklanma meydana geldi.Butun bu urunlerin secimi esnasindada icerisnde alkol bulundurmayan urunler secmeye ozen gosterdim

Daha sonra askerlik gunlerimde her sabah soguk su,tras jeli ve kartuslu makine ile oldugum traslar ve bu traslar sonrasi boyle bir sorunla karsilasmamis olmam geldi.Bundan yola cikarak bu seferde soguk su ile trasi denedim ancak sonuc yine degismedi.

Acik tenli oldugum icin oldukca dikkat ceken bu goruntu her ne kadar sicak firca ve kopugun verdigi histen cok keyif alsamda beni yavas yavas islak trastan sogutmaya basladi.

Umarim tavsiyeleriniz sayesinde sorunuma cozum bulabilir ve bundan sonra sikayet yazisi yerine kullandigim urunlerle ilgili inceleme yazilari yazabilirim.

Simdiden tesekkurler.Selamlar.
Öncelikle hoş geldiniz,

Sekiz aydır DE makine kullandığınıza göre teknik ile alakalı bir sıkıntı olmaması lazım. Tıraş olurken cildinizi gerdiriyorsanız eğer tıraş sonrası sakallarınız uzarken kızarıklık ve sivilce görünümlü sakal batıkları olabilir eğer cildinizi gerdirmiyorsanız bu seçeneği eleyebilirsiniz. Cildiniz hassas ise ve her gün tıraş olmanızı gerektiren bir işiniz yok ise gün aşırı ve mümkün olduğunca az perde tıraş olmayı deneyin (2 idealdir). Sıcak su benim cildimde tahrişi arttırıyor bu yüzden uzun zamandır soğuk su kullanıyorum tavsiye ederim. Sivilceler eğer batık kaynaklı değil ise cildinizin de hassas olduğunu göz önünde bulundurarak size tavsiyem sabun veya krem yüklediğiniz köpüğü önce tasta iyice köpürttükten sonra köpüğün hazır olması yakınken yüzde köpürtme ile devam edip her tıraş sonrası şap kullanmanızdır. Tıraş fırçalarının üst deriyi atması ve gözeneklere iyice nüfuz ederek temizlemesi ile şapın anti bakteriyel özellikleri birleşince sivilceler ve yağ noktaları baya azalıyor. Tıraş sonrası ürün olarak bepanthol gibi rahatlatıcı ve biraz daha ilaç vari bir krem deneyebilirsiniz veya balsam/krem tarzı ürünler çok yağlandırıyor ama alkollü tıraş kolonyaları da cildimi kurutuyor diyorsanız bu ikisinin bir nevi birleşimi olan emulsiyonlara bakabilirsiniz. Bir de eğer cildiniz yorulduysa bu tarz önüne geçilemeyen tahrişler olabiliyor, bn bir ara jiletli usturaya çok heves edip 2 hafta boyunca her gün tıraş olmuştum, bunun sonucunda cildim neredeyse tek perde tıraşta bile tahriş olur hale gelmişti. Tıraş sıklığınızı azaltmadan önce bir müddet tıraş olmadan (imkan varsa) cildinizi dinlendirmeniz iyi gelecektir.

Tüm bunları yazdıktan sonra, bir de cildinizin DE tıraşa uyumlu olmaması gibi bir olasılık da var. Herkes DE/SE alet veya ustura kullanacak diye bir kaide yok. Bazı üyelerimiz olayın Fırça/sabun kısmını geleneksel tutup M3 gibi kartuşlu aletler ile tıraş oluyorlar. Kimin cildi neye uyumlu ise ne ile mutlu ise o ürünle devam etmesi en güzeli. Bir süre daha deneyin olmadı kartuşlara geri dönersiniz.

Keyifli ve Bol Köpüklü Tıraşlar =)
Oncelikle Hos bulduk

Cok fazla gerdirerek tras oldugumu soyleyemem.Olusan problemin nedeni kesinlikle batik degil.Sap kullaniminida hic aksatmadan her tiras sonrasi uygularim.Haftada 3 kere olmak uzere 2 yada 3 gunde bir tiras oluyorum.Gun asiri tiras olmayi gerektiren bir isim yok ancak sosyal hayatta sakal Rusya'da pek hos karsilanmiyor.

Kopurtme ile ilgili tavsiyenizi bugun uygulayacagim ustadim.Bepanthol'u daha once hic denememistim.Bugun ondanda bir tane edinecegim.

Su konusunda ise sicak,ilik ve soguk olarak 3 deneme yapacagim.Sonuclarla ilgili tekrar bilgilendirme yaparim.

Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.Selamlar.
@Nickthechoppr

Bir de şimdi aklıma gelen forumda çok sevilen fakat benim daha kullanmadığım bir krem daha var, madècassol, bunu da temin edip deneyebilirsiniz belki çözüm olur.

Günaşırı tıraştan kastım 2 günde bir zaten Smile Eğer sık tıraş olmuyorsanız cilt yorgunluğu ihtimali de yok gibi. Bilemedim sıkıntının ne olduğu, biraz cildinizi dinlendirin, madècassol/bepanthol gibi kremleri bir deneyin hala da çare değilse kartuşlular inşallah ucuz ve boldur Rusya'da Smile
Kullandığınız arko sabuna,  akne  kurutucu ve dezenfektan özelliği olan bitkisel yağlardan ekleyebilirsiniz : Papatya yağı,  Lavanta yağı,  limon yağı ve özellikle çay ağacı yağı gibi,  dikkat edilecek husus bu yağlardan 2 ser damla atılacak 6- 7 damla da tatlı badem veya Hint yağıyla seyretmek lazım cildi rahatsız etmemek için
Merhaba,
fırçanız eğer domuz fırça ise ve yüzde köpürtme yapıyorsanız yüzünüz hassaslaşır, çizilir.

Domuz fırçalarla tasta köpürtüp kaptanın dediği gibi son aşamada yüze uygulamak daha iyi gibi.
Ayrıca sıcak suda fıçayı iyice yumuşatmak da bir yöntem.

Break-in yaptınız diye düşünüyorum tabi.
Merhabalar,

Tıraş sonrası Hametan Krem (pomad olanı yağlıdır, bu su içerikli olanı) veya Bepanthol gibi yatıştırıcı içerikleri olan seçenekleri deneyebilirsiniz. Ben kısmen bu şekilde çare buldum.
Hoşgeldiniz.