Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ebay'de Satış Yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aramızda ebayde satış yapan var mı? Yıllar önce çok basit birşey satmıştım, sorunsuz olmuştu.

Elimde bazı koleksiyonluk fotoğraf malzemeleri var.Bazıları kullanma kılavuzları, bazıları ise objektifler.

Merak ettiğim nelere dikkat etmeliyiz.Ebay ve paypal bizden ne kadar komisyon alacak?
Posta masraflarını nasıl belirlemeliyim?

Kardan çok bazı ürünler elimden çıksın istiyorum.

Değerli tecrübelerinizi merak ediyorum.
Komşum Ebay'de alıcı olmak ne kadar kolaysa satıcı olmak o kadar zor. Olayın tüm stresi sizin omuzlarınızda oluyor. Kargo ulaşmasa sorumluluk sizde, kırılsa sizde vs vs. Eğer değerli şeyler satacaksanız kargoyu alıcıya yükleyip takipli ve sigortalı olarak yollamakta fayda var. Açıklama kısmına elinizdeki ürünün durumunu açık açık yazın, adam sonra vay bunun burasında çatlak varmış diyip paypal ve ebay üzerinden sıkıntı yapamasın. Posta masrafları için PTT'ye gidip öğrenebilirsiniz veya kendi sitelerindeki ücret hesaplama kısmını kullanabilirsiniz. Bazı satıcılar ürün ücretini düşük tutup kargo masrafını yüksek gösteriyor ordan kazanç sağlıyor, alıcılar da bunu görüyor ve onlardan uzaklaşıyor yani PTT'de tarife neyse onu yazarsanız bir sıkıntı olmaz. Kargosu uygun olacak ürünlerde kargo benden diyip kargo parasını ürüne ekleyebilirsiniz, genelde bedava kargo alıcılar için cazibe kaynağı. Mesela PTT'nin en ucuz takipsiz kargosu 5 yada 7 liraydı yani 2-2.5 dolar ediyor. 2.5 dolar fazla yazıp bedava kargo seçeneği verirseniz daha çok tık alabilirsiniz. Ebay %10 komisyon alıyor Paypal ise belirli bir sabit ücret üzerinde %3 alıyordu sanırım ama emin değilim.

Aklıma gelenleri yazdım daha da bir şey hatırlarsam yazarım. Aklıma geldiği gibi yazdığım için bir bütünlük olmadı kusura bakmayın =)
(26/04/2015, Saat: 23:03)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum Ebay'de alıcı olmak ne kadar kolaysa satıcı olmak o kadar zor. Olayın tüm stresi sizin omuzlarınızda oluyor. Kargo ulaşmasa sorumluluk sizde, kırılsa sizde vs vs. Eğer değerli şeyler satacaksanız kargoyu alıcıya yükleyip takipli ve sigortalı olarak yollamakta fayda var. Açıklama kısmına elinizdeki ürünün durumunu açık açık yazın, adam sonra vay bunun burasında çatlak varmış diyip paypal ve ebay üzerinden sıkıntı yapamasın. Posta masrafları için PTT'ye gidip öğrenebilirsiniz veya kendi sitelerindeki ücret hesaplama kısmını kullanabilirsiniz. Bazı satıcılar ürün ücretini düşük tutup kargo masrafını yüksek gösteriyor ordan kazanç sağlıyor, alıcılar da bunu görüyor ve onlardan uzaklaşıyor yani PTT'de tarife neyse onu yazarsanız bir sıkıntı olmaz. Kargosu uygun olacak ürünlerde kargo benden diyip kargo parasını ürüne ekleyebilirsiniz, genelde bedava kargo alıcılar için cazibe kaynağı. Mesela PTT'nin en ucuz takipsiz kargosu 5 yada 7 liraydı yani 2-2.5 dolar ediyor. 2.5 dolar fazla yazıp bedava kargo seçeneği verirseniz daha çok tık alabilirsiniz. Ebay %10 komisyon alıyor Paypal ise belirli bir sabit ücret üzerinde %3 alıyordu sanırım ama emin değilim.

Aklıma gelenleri yazdım daha da bir şey hatırlarsam yazarım. Aklıma geldiği gibi yazdığım için bir bütünlük olmadı kusura bakmayın =)

kaptanım, tahmin ettiğim ve alıcı olarak tecrübe ettiğim şeylerdi. 15 sene önce satış yapmıştım Smile
Demek çok değişen birşey yok.
Teşekkür ederim.