Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Sabunu ve Kremlerin Son Kullanma Tarihleri Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Beyler ,

Bugün itibariyle Füme ' den sipariş etmiş olduğum sabunlar geldi. 6 adet sipariş etmiştim ve tamamı lavantalı olanlardan gönderilmiş.

Satıcıya özellikle yeni üretim göndermelerini belirtmeme rağmen üretim tarihi 08/2011. Evde onur98 komşumun hediye ettiği normal versiyon da aynı üretim tarihine sahip. Buradan' da bu markanın yeni üretimi olmadığı sonucunu çıkarıyorum... Son kullama tarihi 08/2015.

Geçenlerde ' de 08/2012 üretim tarihli - 08.2015 skt tarihi olan GİBBS marka 2 adet sandal ağacı özlü olan yeşil paket tıraş kremi buldum. 1 tanesini kullandım bitirdim bile... Herhangi bir problem yaşamadım , tahriş , yanma vs.

Kısacası sabunlarda son kullanma tarihi diye bir şey var mı ? Yine aynı şekilde tıraş kremleri içinde geçerli bu sorum. Ve varsa ne kadar acaba ?
Bozuldugunu gorene hissedene kadar komsum. Rakamlara takilmamak lazim 100 yillik sabun kullanan, alan satan var yabanci forumlarda. Smile
(24/04/2015, Saat: 23:51)Aleksey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bozuldugunu gorene hissedene kadar komsum. Rakamlara takilmamak lazim 100 yillik sabun kullanan, alan satan var yabanci forumlarda. Smile

Komşum don yağı ile yapılan sabunların kolay kolay bozulacağını ben de pek düşünmüyorum. İşin uzmanı değilim , lakin aynı performansı acaba gliserin ağırlıklı sabunlar da gösterebilir mi ? Füme sabunu bilerek örnek verdim. Yapı itibariyle yumuşak ve kremsi bir yapısı var. Bir arko kadar uzun ömürlü olur mu acaba ?

Forum' da bu konu hep bölük pörçük konuşuldu. O yüzden konu açmak istedim. Özellikle sabunlara merakli martin gibi üyelerin yorumlarını merak ediyorum.
normal sabun bozulmuyorsa sls içeren deterjanımsı füme hiç bozulmaz bence Smile
Sonuç itibariyle kimyevi madde olduğundan yinede dikkatli olmak gerekir...
Kozmetik ürünlerde normalde son kullanma tarihi kullanıma başlamak için son tarihi belirtir. Onun üzerine de ürüne göre 6-12 veya 24 ay eklenir. Bunun dışında bütün bu tarihler de sadece tavsiye niteliğindedir. Sizin için bir sorun yaratmadığı sürece kullanabilirsiniz.
Füme'de bulunuyor mu bilmiyorum fakat kozmetik ürünlerde genelde şu tarz ağzı açık bir kap içinde ''X'' M veya aynı kapın ağzı kapalısı içinde yine ''X'' yazar. Eğer kapın kapağı açık halde gösteriliyorsa ürün kaç yıllık olursa olsun açıldıktan sonra üzerinde belirtilen ay kadar süre bozulmadan kullanılabilir. Yok kapalı kapaklı kap var ise üretim tarihinden itibaren üzerinde yazan ay kadar süre kullanılabilir. Yinede bu son kullanma tarihlerinin en kötü saklama koşullarına göre hazırlandığını söylemek gerekir. Sabunu falan geçtim ben gemide son kullanma tarihi 15-20 gün geçmiş yoğurt bile yedim Smile Dolapta jelatini açılmamış halde beklediği zaman hiç bir sıkıntı olmuyor ne bir bozulma ne bir koku.

Aleksey komşunun dediği gibi internette vintage sabun alıp kullanan pek çok kullanıcı var. Yanlış bilmiyorsam özellikle eski Colgate sabunlar çok tutuluyor.

dcb7ccff1cba2687_ejemplo-pao_symbol.gif
Ürün açıldıktan sonra sabunlar kremlere göre daha uzun süre dayanıyor. Kremler sertleşip daha zor köpürmeye başlıyor, sabunlar da aynı. Ürüne göre de değişiyor. Daha doğal olanlar daha çabuk gidiyor. Mesela Trumper kremlerinin 1 yılda bitirilmesini tavsiye ediyor bu markanın kremleri bu süre sonunda sertleşiyor kendim de deneyimledim. Benim Mitchell sabun yıllar sonra taşa dönüştü köpürmez oldu. Normalde de kolay köpüren sabunlardan değil. Bazı sabunlara bir şey olmuyor. Koleksiyonda çok sabun krem olsa da sorun olmaz en fazla biraz daha uğraşırsınız kullanırken. Kuruyan kremlerinizin içine 1-2 damla su ekleyebilirsiniz.

syro5d.jpg
rr2j6g.jpg
porsuk komşum zulan çok sağlammış. orada bir servet yatıyor olsa gerek Smile

burada asıl mevzu bahis skt tarihinden sonra ürünü kullanırken günlük hayatta farkedilmeyecek ancak dermatolojik olarak cildimize sıkıntı yaratabilecek bir yan etki olup olmayacağı hususu. belli bir süre sonra ürün içeriğinde ki kimyasallar toksit üretebilir mi uzun vade de yan etkileri ortaya çıkacak olan ?
@porsuk üstad bu nasıl stok böyle Big Grin saygıyla eğiliyorum
Sayfalar: 1 2 3