Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: 6-8 kişi Barbicide'a Girelim
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Merhaba arkadaşlar, başlık kurban bayramında danaya girelim gibi oldu farkındayım ama başka bir başlık gelmedi aklıma. Smile Tıraş malzemelerinin dezenfeksiyonunda kullanılan Barbicide'ı artık Türkiye'de bulmak mümkün. Kuaför malzemeleri satan bir firma getiriyor. Ürünün sadece büyük boyunu bulmak mümkün. O da 1,89 Litre. Fiyatı da 112.10 TL. Bu miktarda ürün bizim gibi sadece tıraş aleti dezenfeksiyonu yapan birisi için çok olacaktır. Ben 4 kişi bir büyük alıp bölüşmeyi öneriyorum. Bu durumda Kişi başı 470ml'si 28 TL ye geliyor. (eBay'de bu boy var. Tükiye'ye gönderim dahil 55 TL'ye geliyor). Aynı şekilde 6 kişi bölüşürsek 310ml'si 19 TL ye; 8 Kişi bölüşürsek de 230ml'si 14 TL'ye geliyor. Ben 6 veya 8 kişi bölüşmeyi öneriyorum. Organizasyonu ben yapabilirim.
Böldükten sonra İstanbul içi elden (Kartal, Etiler veya hafta sonu Kadıköy) teslim edebilir veya PTT kargo ile karşı ödemeli gönderebilirim. Katılmak isterseniz aşağıdaki listeye adınızı bu konuya yanıt vererek ekletebilirsiniz. Liste 8 kişi toplanıncaya veya 1 hafta boyunca açık kalacaktır. 6 kişiden az talep olursa katılmak isteyenlerle tekrar konuşuruz.

Katılımcılar:
1- cihankeskin - Teslim Aldı
2- Chinaski - Teslim Aldı
3- Straht - Teslim Aldı
4- taskind - Teslim Aldı
5- candova - Teslim Aldı
6- cosa_nostra - Teslim Aldı
7- emre-sti - Teslim Aldı
8- Atto - Teslim Aldı
9- engin - Atto Teslim Aldı
Not: Yakın zamanda bir İstanbul buluşması organize edersek orada da elden verebilirim.
Ben de alırım hocam, teşekkürler.
Tamam komşu listeye ekledim. Konuyu Tıraş Dışı'na açtım ama Tıraş'a mı açsaydım bilemedim. Neyse zaten yanlışsa yeri forum yöneticileri doğru yere taşıyacaktır. Smile
Macera aramayın medikalcilerden şundan alın 5 liraya

3a751bbdae9d687aade556b7e582650e.jpg
(17/04/2015, Saat: 12:54)emre-sti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Macera aramayın medikalcilerden şundan alın 5 liraya

Komşum bunu dişçiler doktorlar vs. kullanıyorlar alet dezenfeksiyonunda biliyorum. Neden bilmiyorum Barbicide daha emin geliyor bana. Amacı direk bu olduğu ve kullanan çok olduğu için. Mat kaplamalara vs de zarar vermiyor.
Pahalıya ve yurt dışından alınca insana güzel geliyor....
@emre-sti komşum söylediğiniz ürünü bilmediğim için yorum yapamıyorum. Forumdan bir çok arkadaşın usturalarını biliyorum bazen test etmek için tıraş da olmam gerekiyor. Göndermeden önce belki bir saat detaylı temizlik yapıyorum benim de diğer arkadaşların da içi rahat olsun diye. Barbicide yurtdışı forumlarda usturalar/DE/SE için zararsız ve çok etkili ve de hızlı bir yöntem olduğu için benim adıma çok önemli. Sizdeki ürün aynı şekilde dezenfekte ediyor mu? DE kaplamasına zarar vermez belki ama çelik usturalarda kararma yapma durumu olabilir diye merak ediyorum. Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi?
"1,89 Litre. Fiyatı da 112.10 "

Çamaşır suyunu tercih ederim Tongue. Gulutaral bulsam alırım, bir yerde buldum o da 5 Lt :/.
Feather dx de kullanıyorum sıkıntı yok, dün ss de kullandım
Komşum çamaşır suyu karbon içerikli her şeyde korozyona sebep oluyor, genel olarak 1:5 ve ya daha az oranlarda karıştırmak bile paslanmaya sebep olabilir. Hem dezenfektan olarak çamaşır suyu çok etkili değil.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16