Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tanışma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
merhabalar öncelikle foruma sırf bu yorumu yazmak için giriyorum umarım yardımcı olursunuz.bir iki gündür klasik traş konusunda yazılar okuyorum ve en uygun olarak bu aleti gördüm.ama almadan önce size sormak istediğim sorular var. 19 yaşındayım ama sakallarım çok az çıkıyor yani çenede seyrek boyunda çok seyrek favori kısmında seyrek şeklinde. normalde makine kullanırdım bir iki defada klasik kullan at bıçaklarla denemiştim. bu aletin sakal çıkarmaya olumlu olumsuz bir etkisi olurmu. sakalsız bölgelerde zarar verirmi cilde ve bu aşamada bu alete gerek varmı ? Bu aleti düşünmemin sebebi uzun vadede çok ekonomik olması ve kullanan herkesin rahatlığından bahsetmesi. şimdiden çok sağolun.
mesaj buraya taşınmış bahsettiğim alet wilkinson sword classic. yardımcı olursanız sevinirim sağolun.
@Zorba58 üstadın paylaşmış olduğu yazıyı ekliyorum (Linki cepten yazmış olduğum için ekleyememiştim)
http://geltir.com/thread-5266-post-95792.html#pid95792

Tıraş Olmak Saçları ve Sakalları Daha Hızlı ve Gür Mü Çıkarır?

Mit-1: "Sakalları ve saçları ne kadar sık keserseniz, saç ve sakallarınız o kadar gür, güçlü ve daha koyu renkte çıkacaktır."

Mit-2: "Siz bizim İnebahtı Savaşı'nda sadece sakalımızı kestiniz, biz ise sizin kıbrıs'ı almakla kolunuzu kestik. sakal daha gür bir şekilde tekrar büyür, fakat kesilen kol tekrar gelmez.'' (Sokullu Mehmet Paşa)

Gerçek: Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir.

Bilgi-1: Ne saçların ne de sakalların kesildikçe daha gür çıkmadığı gerçeği, ilk olarak 1928 yılında klinik olarak test edilerek onaylanmıştır. Daha sonra 2005 yılında tekrar edilen klinik deneyler de, hem saçların, hem de sakalların traş edilmesiyle uzaması veya gürleşmesi arasında hiçbir bilimsel ilişki olmadığını göstermiştir.

Bilgi-2: Kesilen saç/sakal gür ya da koyu renkte çıkmaz; ancak bu şekilde görünür. Çünkü kesilen sakal, kesilmeyen sakallar gibi giderek incelmez ve dipleri göreceli olarak kalındır. Bu da, daha yoğun bir sakal çıkıyormuş izlenimi verir; ancak gerçekte herhangi bir gürlüğe rastlanmaz. Benzer şekilde, traş edildikten sonra çıkan sakalın daha koyu renkte görülme sebebi, henüz güneş ışığına maruz kalmamış olmasıdır. Son olarak, sakalların kesildikten sonra ele daha sert geliyor olması, tıraş bıçağının kılı açılı bir şekilde keserek sivri uçlar bırakıyor olmasıdır. Tüm bunlar göz önüne alındığında, kılları kesmenin, onların fizyolojisine herhangi bir etkide bulunmadığı görülebilir.

Bilgi-3: Saçların uzama hızı ve sıklık miktarı, kılların kendisi tarafından değil, kıl köklerinde bulunan foliküller tarafından belirlenir. Bu foliküllere de ne yapmaları gerektiğini bildiren unsur genetik materyaldir. Dolayısıyla vücudunuzdaki tüm kılların ortalama uzama hızı ve gürlüğü, sizi oluşturacak sperm ve yumurta birleştiği anda belirlenmiştir. Elbette hormonlar ya da beslenme gibi çevresel faktörler uzama hızına etki eder; çünkü hücrelerin işleyişine etki etmektedir. Ancak kılları kesmek veya kıl kesme sıklığı, uzaması ile hiçbir şekilde ilişkili değildir.

Bilgi-4: San Francisco'da bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nden dermatolog Dr. Paradi Mirmirani'nin de vurguladığı gibi, bir unsurun kıl uzama hızına etki etmesi için, kılları üreten hücreleri değiştirmesi/etkilemesi gerekir. Bu yüzden genetik mutasyonlar, hormonlar veya beslenme gibi çevresel faktörler kıl uzamasına etki eder. New York'ta bulunan Philip Kingsley Kliniği'nden trikolog (saç ve kafa derisi uzmanı) Elizabeth Cunnane Phillips şöyle söylüyor:

"Saç veya sakal kesmenin büyüme hızına hiçbir etkisi yok. Bu, genetik olarak önceden belirleniyor. Büyüme hızı; genel sağlık durumu, diyet alışkanlıkları, tiroid bezinin çalışma miktarı, düşük demir oranları veya kansızlık gibi endokrin işlevlerle ilgili faktörlerden etkilenir. Bunların hepsi, kılların ne kadar hızlı çıkacağını ve onları ne kadar hızlı dökeceğimizi belirler."

Hazırlayan: ÇMB (Evrim Ağacı)

Kaynaklar ve İleri Okuma:

http://evrimagaci.org/fotograf/56/1256
berkant1212 komşum ilk mesajı ben yazayım bari, öncelikle forumumuza hoşgeldin diyorum. Sonrasında şunu belirtmek lazım devamlı tıraş olmanın sakal çıkarmaya etkisi tartışılabilir diyebilirim. Birazda aslında o kişiye bağlı bir süreç. Misal benim dayımın sakalları 20li yaşlarında çok seyrekti, 30 yaşından sonra tamamlandı. Yani kısacası hem yaşta bir etken hem hormonlar da biraz önemli tabi. Mesela yaşım 25 olmasına rağmen halen suratımı dolduracak kadar sakalım yok senin anlattığın gibi çene bölgemde, favori bölgelerimin orada ve birazda dudak bölgesinde var. Tüm bunların haricinde Wilkinson Sword güzel bir makinedir, forumdaki bazı komşularımın da geleneksel tıraşa başlarken edindiği bir ekipmandır. Eğer tıraş aleti, sabun, krem, jilet vb. şeyler almak isterseniz forumumuzu okuduktan sonra iyice forumumuza üye olan İmpa Ticaretten Mustafa beyle görüşebilirsiniz. Tekrardan hoşgeldiniz, bol köpüklü, tahrişsiz tıraşlar ve de keyifli forumlar dilerim Smile

Edit : theunnamed üstadım cevabı vermiştir teşekkürler üstadım
unnamed ustat cok doyurucu bir cevap vermis bu soru benimde aklimi kurcalamaya baslamisti cunku makineyle tras olmaya baslayinca cikan killar gomlek yakama surtup rahatsiz ediyir hatta bazen canimi yakiyordu daha once kartusla tras olurken olmuyordu boyle.acili kesmenin etkisi bana mantikli geldi onlem olarakda gunluk trasa devam edecegim.
bence unnamed ustadin yazisina bir baslik acmaliyiz merak edenlerin kolay bulmasi icin.
yetkililere duyrulur.

bu arada foruma hosgeldiniz
keyifli traslar Wink
hoşgeldiniz. benim de o yaşlardayken seyrekti sakalım, sonra sık diyebileceğimiz bir yapısı oldu 27-28 yaş gibi. genetik de sanırım ciddi bir faktör.

wilkinson sword aldım ben de başlangıç için, güzel bir makine, şahsen memnundum.
yanlış anlamayın yaşıtlarım gibi çok sakalım olsun derdinde değilim. hatta korkumda bu yani çok gür sakalı estetik bulmuyorum ama bu aleti kullanırsam öyle olurmu diye merak ettim. şimdilik yüzümü temizlesin yeter makine 0 almıyor biliyorsunuz ve az sakallılarda bu çok kötü bir görüntü oluşturuyor.babamdada seyrektir sakal o yüzden ileridede pek artacağını sanmıyorum ama yüzümü hafifçe kaplasa yeterli benim için. sağolun hepiniz. hoşbulduk tekrardan.
Hoş geldiniz...
Keyifli tıraşlar. Merak etmeyin az sakalınız varsa ve 0 almak istiyorsanız DE iyi bir tercih sizin için.
çok sağolun.
http://www.trasmarketim.com/Klasik-Set,PR-418.html
bu seti almayı düşünüyorum daha önce buradan alan varmı bu seti ? Güvenilirmidir ?
Sayfalar: 1 2 3