Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Usturaya Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Öncelikle herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Okuduğum kadarıyla çok keyifli bir forumunuz var. Başka bir forumda konusu açıldıktan sonra araştırarak forumu ve blog'u buldum. Epey de bir okuyunca geleneksel tıraşın seramonisi, kültürü bayaa ilgimi çekti. Hangi ustura, ustura mı DE mi, köpüğü, bakımı derken baktım böyle olmayacak bende kendimce bir başlangıç seti hazırladım ve siparişini verdim.

Sipariş verilen sitenin adını vermek forum kurallarına aykırı mı değil mi bilmediğimden isimsiz olarak resmini paylaşıyorum.
23vgn45.jpg

Aldığım ustura forumdaki ŞU konudan anladığım kadarıyla parker marka. Hakkında iyi yorumlar yapılmış.

Jilet olarak iyi marka diye önerile feather aldım. Ancak traşkeyfim blogundaki ŞU konuyu okuduğumda bu marka jileti yeni başlayanlar için önerilmediğini okudum. Sanırım başlangıç jileti olarak daha körelmiş, konforlu bir jilet tercih etmem gerekiyor. Bu konuda hangi jileti önerirsiniz?

Tıraş fırçası olarak da omega marka 30 TL'lik bir fırça sipariş ettim. Gördüğüm kadarıyla önerilen bir marka.

Öncelikle başlangıç seti olarak bu aldıklarım uygun mu?
Jilet çok keskin olduğu için başka bir markayla mı değiştirmeliyim?
Ve ilk kez usturayla tıraş olan biri mutlaka kendini keser mi? Smile

Usturalı tıraşa küsmeden ilk tıraşı atlatmak için önerilerinizi de ayrıca siz tecrübeli üyelerden bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Hoşgeldiniz foruma. Başlangıç setiniz güzel güle güle kullanın. Jiletli ustura ile baslayacaksaniz önce sadece yanaklarda hiç bastirmadan deneme yapın. Bıyık, çene ve boyun kısmını mach 3 ve ya halihazırda kullandığınız aletle halledin.

Keyifli forumlar keyifli tıraşlar
Hoşgeldiniz.

(17/02/2015, Saat: 15:16)Rodion Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Usturalı tıraşa küsmeden ilk tıraşı atlatmak için önerilerinizi de ayrıca siz tecrübeli üyelerden bekliyorum.

Ustura tecrübem yok o yüzden bıçak tavsiye edemem ama Feather bıçağı DE aletlerle bile kullanırken bile korkarım. Bence Feather' ı kaldırın kenara.
Yorumlarınız için teşekkürler. Feather yerine ilk olarak neyle başlamamı önerirsiniz?
usturayı ilk kez kullanacaksanız tedbir amaçlı

racer, shark, derby gibi keskin olmayan bir jilet öneririm hangisini bulabilirseniz
derby kolaylıkla milyoncu dükkanlarda bulunuyor

düzenli kullanım için benim tercihim yeşil astra ve treet
ekonomik ve kolay bulunan kaliteli jiletler
Gidip bi derby jilet alıcam gibi görünüyorSmile
Hoş geldnz hayırlı uğurlu güzel tıraşlar dilerim Smile
Hoş geldiniz,ustura ile başlamak cesaret isteyen bir durum,tebrikler...
de ile 3 traş yapmış jileti kırıp usturaya koyduğumda bile kesik yaşadım ilk ustura deneyimimde wilkonson derby gibi jiletle başlayarak güzel bir alıştırma sonunda astralar ile mutlu mesut olmuştum, size tavsiyem ustura içinde jilet yokken 2-3 hün pratik yapın eliniz alışsın
Hoşbuldum.
Yahu okudukça geriliyorum, sahiden bu kadar zor mu ustura ile tıraş olabilmek. İlk ustura tıraşında illa kesicez heralde yüzü Smile
Sayfalar: 1 2 3 4