Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Fitness For Man Tıraş Sabunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İngiltere üzerinden aktarmalı olarak gelen İtalyan arkadaşımızı tanıtacağım bugün size. Fitness For Man, İtalyan Biochimica tarafından üretilen bir tıraş sabunu. Biochimica firması bizim forumumuzda pek bilinmese de (private label üretim yapması nedeniyle) Fitness For Man, Figaro, Razorock Classic*, P.160* gibi tıraş sabunlarının üretimini yapmakta. Bu sabunlardan sırasıyla ilk üçü ambalaj ve isim olarak farklı olsa da içerikleri aynı. Almaya niyetlenirseniz aklınızda bulunsun.


wp220751d8_06.png


İncelemeye kokudan başlamak istiyorum. Fitness For Man, Cella gibi tatlı badem kokusuna sahip ama onun kadar yoğun değil. En azından ekmeğin üzerine sürüp yeme isteğiniz olmuyor ve rahatça tıraşınıza odaklanıyorsunuz Big Grin.

Tıraş performansına gelirsek, fırça (porsuk ya da domuz kılı) ayırt etmeksizin sabunu kolayca köpürtebiliyorsunuz. Köpük, kıvam olarak Cella ve Valobra ile yarışacak düzeyde ve jiletin rahatça hareket etmesini sağlayacak kayganlığa sahip.


2n1yviq.jpg


Koruma ve nemlendirme konusunda Cella-Valobra ikilisine yaklaşamıyorsa da vasatın altına da inmiyor. Her tıraştan sonra aftershave kullanan birisi olarak nemlendirmesini pek de dert etmedim.


Bu sabun hakkında aklıma takılan bir noktayı da belirteyim. Connaught Shaving'den ürünü aldığımda askerdeydim ve bir seneye yakın bir süre kullanamadım. İlk başlarda Cella'yla benzer yapıda olsa da kullandıkça sabun yumuşamaya başladı. Yarısı bittiğinde sabunun yüzeyinde yağa benzer bir miktar sıvı birikti. Her ne kadar tedirgin olsam da sabunu bir süre dinlendirdiğimde bu sorun ortadan kalktı. Performans olarak da kaybı olmadı.


İncelemenin sonuna gelirsek, Fitness For Man kadronuzun ilk 11 oyuncusu olmasa da iyi bir yedek. Şans verildiğinde elinden geleni yapıyor Smile. Hem de çok uyguna, Cella'nın yarı fiyatına! Ben sabunu aldığımda 3-3,5 £ civarında fiyatı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam bir ara Mustafa Bey'in listesinde de 15 TL idi. Bu yüzden 116 yıllık Cella efsanesini geçememesine aldırmadan ona küçük bir kardeş kazandırmak bence daha makul.


İçerik Listesi: Aqua (Water), Stearic Acid, Palmitic Acid, Cocos Nucifera, Potassium Hydroxide, Glycerin, Myristic Acid, Peg-150 Distearate, Jojoba Wax, Parfum, Benzyl Alcohol, Tetrasodium Edta


*Üretimi sonlandırılmış.

Yazıyı yazdığım esnada bir türlü konsantre olamadım. O yüzden yaptığım hatalar varsa affola!
İnceleme için teşekkürler komşum. Üretimi sonlandırılmamış olsa denenebilirdi.
Elinize sağlık. Bunlar forumda görmek istediğimiz hadiseler Wink.
(16/02/2015, Saat: 23:31)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İnceleme için teşekkürler komşum. Üretimi sonlandırılmamış olsa denenebilirdi.

Fitness hala bulunabiliyor. Gerçi çok kötü isim seçmişler arama yapınca fark ediyor insan Big Grin. Fitness olmazsa da üçüzlerden Figaro hala ortalıkta.
elinize saglik guzel detayli bir inceleme olmus.bu aralar stok tazeliyorsunuz herhalde Wink
blaster komşum güzel inceleme, teşekkür ederiz Smile. Köpük biraz baloncuklu duruyor ama Confused
(17/02/2015, Saat: 00:17)Mehmet Kiraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]blaster komşum güzel inceleme, teşekkür ederiz Smile. Köpük biraz baloncuklu duruyor ama Confused

Ona takılmayın. Yüzde köpürtme yaptığımdan fırçanın dibi biraz sulu kaldı. Uçlardaki köpüğü referans alın.
Üstad teşekkürler,

Sayenizde deneme fırsatım oldu, bunu için de ayrıyeten teşekkürler. Gönderdiğiniz sample değil sanırım 8-10 tıraş çıkarabileceğim.Smile

İtalyan sabunlarına zaafım var, bu da güzel köpük ve keyifli bir tıraş verdi.

Olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim. Kokusuyla, kıvamıyla, koruyuculuğuyla fiyatının üzerinde cellanın daha kremsi küçük kardeşi.

Bu fiyata alınabilecek ve pişman olunmayacak bi ürün.
Güzel inceleme olmuş,elinize sağlık..
(17/02/2015, Saat: 04:05)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstad teşekkürler,

Sayenizde deneme fırsatım oldu, bunu için de ayrıyeten teşekkürler. Gönderdiğiniz sample değil sanırım 8-10 tıraş çıkarabileceğim.Smile

İtalyan sabunlarına zaafım var, bu da güzel köpük ve keyifli bir tıraş verdi.

Olumsuz bir şey söyleyemeyeceğim. Kokusuyla, kıvamıyla, koruyuculuğuyla fiyatının üzerinde cellanın daha kremsi küçük kardeşi.

Bu fiyata alınabilecek ve pişman olunmayacak bi ürün.

Güle güle kullanın Mornetto üstadım.

İtalyanlar tıraş sabunu üretmeye çok meraklı. Fabrikasyon üretilenler dışında bir sürü amatör üretici var ve bir kaç istisna dışında fiyatlar çok uygun. Bu sabun için de "Fakir adamın Cella'sı" demişti The Shave Den'de birisi Smile.