Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: muhle r89 almak istiyorum ama ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Arkadaşlar ben hiç klasik jiletli makinelerle traş olmadım muhle r89 alsam onunla traş olduğumda yüzümü keser veya yaralarmıyım.Hafif bir alet mi ?
ilk aletiniz olacaksa wilkinson sword classic alin.10tl civari veya rimei alin 5 tl veya min shing alin 10 tl.eger severseniz sonra daha kaliteli olan edwin jagger de89 alin 100 tl.
edwin jagger de89 muhle'nin muadili sanırım. Peki güvenliği traş esnasında yüksek bir makinemi.Bir arkadaşıma anlatmıştım bu jiletli makinelerden alıcam diye o da aman alma yüzünü paramparça edersin demişti o yüzden korkum ve bu şekilde sormam.yumuşak bir makine tercihim muhle edwin veya diğerleri içinden.
bende ej de89 var ve gayet keyifli ve guvenli bir tras oluyorum ama rimei biraz daha agresif onunla kendimi dogradigim olmustur ama hata bende bastirdigim icin tahrsi ediyor.ed de89 ile wilkinson sword bana gore ayni yumusaklikta tras ediyor sadecw birinde daha fazla luks hissiyati var.
biri plastik digeri havali ve celik ozel islemeli vs.
Oncelikle hosgeldiniz, ben de @ozgun41 in fikrine katiliyorum, baslangicta uygun fiyatli makinelerle tecrube edinip, forumu da iyice okuyup ondan sonra daha kaliteli urunler almanizi oneririm.
(15/02/2015, Saat: 03:22)roland Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar ben hiç klasik jiletli makinelerle traş olmadım muhle r89 alsam onunla traş olduğumda yüzümü keser veya yaralarmıyım.Hafif bir alet mi ?


Öncelikle merhaba,

Forumda üstatlar, komşular fikir beyan edeceklerdir muhakkak. Ben de yaklaşık 1 ay önce Wilkinson Sword ile DE makinelere giriş yaptım, Keza Rimei de giriş için çok tavsiye ediliyor. Geçen hafta Merkur Futur aldım, ağırlığından gayet memnunum. Forumu takip ettiğim kadarıyla Edwin Jagger 89'u çok kişi tavsiye ediyor. Ancak kullanmadığım için bir yorumda bulunmam yanlış olur.

Forumda özellikle şu konulardan çok faydalandım:

http://geltir.com/thread-2711.html
http://geltir.com/thread-813.html
http://geltir.com/thread-4799.html
Ayrıca bu süreçte orta keskinlikte, hata affeden jiletlerle başlamakta fayda var sanırım. Bunun için çoğu kimse de Astra yeşil tavsiye ediyor. Ben 7 o'clock yeşil ile başladım, açıyı ayarlayamayıp yer yer kalan sakallarım, hafif kızaran yerler oldu ama sonuç olarak yüzünüzü doğramak gibi bir şey de olmuyor.

Bir de sabun/tıraş kremi ve fırça hususu var. Sabun kullanacaksanız 1.25-1.50 TL olan Arko da gayet iyi, uzun yıllardır kullanıyorum. Fırça olarak da Omega marka gayet tutuluyor.
Cesur olun. Korkulacak bir şey yok. Bastırmadığınız veya yatay hareketle kesmediğiniz sürece kan gölü kolay kolay olmaz. Bakın kendimi keserim diye 18 yaşıma kadar jiletli herhangi bir şey sürmedim cildime kartuş dahil, şu an yarın olsa da ustura ile pazar keyfi yapsam modundayım.

Mantık kullanarak yaklaşınca kesmeniz çok kolay değil. Smile
Yeni bir muhle r89 sahibi olarak kesinlikle tavsiye ederim. İlk olarak progress almıştım ondan dolayı tecrübe sahibi olduğum için mi bilemiyorum ama r89 la bir yerlerini kesmek imkansız gibi görünüyor. Çok şık bir makine kesinlikle tavsiye ederim.
Hoşgeldiniz,

Mühle R89 rahat kullanımlı bir alettir. Bastırmadığınız ya da yanlamasına çekmediğiniz sürece kendinizi kesmeniz pek mümkün değildir.

Yeni başlayacaksanız RiMei ya da MingShi gibi aletlere bakmanızı önermiyorum. Her ne kadar ucuz da olsalar ürün kaliteleri düşük ve tutarlı değil. jileti eğri tutan bir makinaya denk gelirseniz yüzünüzü kesebilirsiniz ve sorunun makinada olduğunu anlamayıp klasik traştan soğuyabilirsiniz.

Wilkinson Sword kullanılabilir ancak Mühle kadar keyifli değildir. Maddi durumunuza uygunsa diğerlerine bakmadan Mühle ya da EJ89 almanızı öneririm.
Sayfalar: 1 2 3 4 5