Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş öncesi ön hazırlık sorunları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar arkadaşlar, dün akşam tıraşımdaki problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün daha önce hiç yapmadığım usülde tarş öncesi yüzümü Topicrem Gentle Cleansing Gel ile yıkayıp temizledim. Ardından kapta L'Occitane Cade krem hazırladım ve yüzümü tekrardan su ile güzelce yıkayıp EJ + Polsilver ikilisi ile tıraşa başladım. İlginç bir şekilde sakalı kesememe problemi yaşadım, ardından belki ilk defa bu tıraş kremini kullandığımdandır dedim, Proraso Green sabun hazırlayıp onunla devam ettim. Sonuç büyük bir tahriş ve kızarıklık. Düşündüğümde asıl problemin yüzümü tıraş öncesi o jel ile yıkamam olduğunun farkına vardım. Çünkü normalde sıcak su ile bolca yıkayıp sonra sabun veya krem ile tıraş olurdum. Bu seferki ön hazırlık farklı olunca cilt böyle bir tepki verdi ve sakalları gömülmüş gibi hissettim. Sizler ne dersiniz?
Sakalı kesememe problemi derken tam ne kastediyorsunuz komşum? Çekme mi yapıyor yoksa jilet atlayarak mı kesiyor?
(03/02/2015, Saat: 17:35)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sakalı kesememe problemi derken tam ne kastediyorsunuz komşum? Çekme mi yapıyor yoksa jilet atlayarak mı kesiyor?

Atlayarak kesiyor komşum
(03/02/2015, Saat: 17:54)mecheng Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Atlayarak kesiyor komşum

Gerçekten çok enteresan. Bu ürünler tam tersini yapmak için üretilmiyor mu?
Komşum benim tahminim köpüğün kalın kıvamlı olduğu yönünde. Bazı tıraş öncesi ürünler köpüğe etki edebiliyor. Kullandığınız jel yüzüünüzü ve sakaldaki yağı, kiri, ölü deriyi temizleme işini yaparken cildin ve sakalın üzerindeki kayganlık veren tabakayı kaldırmış olabilir(doğal olarak ciltte ve sakalın dış katmanında bulunan yağlı dokular). Köpük de eğer biraz kalın olduysa gerekli kayganlık ve yastıklamayı sağlayamamış olabilir. Kesmek için bastırmanızla da tahriş olmuşsunuz.

Yani bazı el sabunu ile yüzü yıkadıktan sonra eliniz yüzde kesinlikle kaymaz ya, o şekilde bir etkisi olmuş olabilir. Umarım anlatabildim. Tabii Polsilver jiletin ilk tıraşı olduğunu varsayıyorum?
(03/02/2015, Saat: 18:41)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gerçekten çok enteresan. Bu ürünler tam tersini yapmak için üretilmiyor mu?

Evet kesinlikle bahsettiğiniz gibi o amaç için üretiliyor ama bende böyle bir etki yarattı. Sanırım klasik usül sıcak su ile iyice hazırlık yapmak en doğrusu.
(03/02/2015, Saat: 18:49)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum benim tahminim köpüğün kalın kıvamlı olduğu yönünde. Bazı tıraş öncesi ürünler köpüğe etki edebiliyor. Kullandığınız jel yüzüünüzü ve sakaldaki yağı, kiri, ölü deriyi temizleme işini yaparken cildin ve sakalın üzerindeki kayganlık veren tabakayı kaldırmış olabilir(doğal olarak ciltte ve sakalın dış katmanında bulunan yağlı dokular). Köpük de eğer biraz kalın olduysa gerekli kayganlık ve yastıklamayı sağlayamamış olabilir. Kesmek için bastırmanızla da tahriş olmuşsunuz.

Yani bazı el sabunu ile yüzü yıkadıktan sonra eliniz yüzde kesinlikle kaymaz ya, o şekilde bir etkisi olmuş olabilir. Umarım anlatabildim. Tabii Polsilver jiletin ilk tıraşı olduğunu varsayıyorum?

Söylediklerinizde haklı olma ihtimaliniz yüksek komşum. Ancak köpük de kafi miktarda suya doygundu, polsilver da sürekli kullandığım jilet.
(03/02/2015, Saat: 18:52)mecheng Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Söylediklerinizde haklı olma ihtimaliniz yüksek komşum. Ancak köpük de kafi miktarda suya doygundu, polsilver da sürekli kullandığım jilet.

Komşum köpüğünüzün iyi olduğunu tahmin ediyorum. Ama yüz nemli değilse en kral sabunla köpük yapsanız nafile. Bu ürün yağlardan arındırarak cildin doğal kayganlığını almış.
benimkisi cok teorik bir yorum olacak;

cleansing ürünleri ozellikle cildi fazla yaglarindan arindiriyor diye biliyorum. surdugunuz bu urun cilt yuzeyinde kalip tras kopugunun kayganlastirici ozelligini de nötrlüyor olabilir mi acaba?
Selamlar, firca ile tras oluyorsaniz bu urunu oncesinde kullanmaniza gerek yok bence. Sadece aksamlari yatmadan temizleseniz yeter. Ustune de bir nemlendirici surersiniz. Aksi halde zaten cildiniz de kuruyacaktir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfalar: 1 2