Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Colonel Conk Almond
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Uzun zamandır incelemesini yapmak istediğim, bu sırada da yarısını tükettiğim Col. Conk Almond sabun hakkında bir şeyler karalamak bu güne nasip oldu.

Sabun iki boy olarak üretiliyor. 65 gram ve 105 gram. Bendeki ürün 65 gramlık olandan. Tipsoft fırçam ile birlikte Onur Bey'den gliserin sabunlarına bir giriş olarak sipariş etmiştim. Bademli olması da benim için bir artı. Fiyatı da 65 gram ve refill olarak satılan bir sabun için pahalı denebilir, 20 lira.

39e96771a3e2044adb85277c95199687-700x700.jpg

Ürün ufak ince bir pet şişe plastiğinde bir kapta geliyor. Ufak ve dayanıksız olduğu için normal boyutlarda bir fırçaya bu paketten yükleme yapmak pek mümkün değil. Bu nedenle (ki ilk denememde elimde çatlattım, sonraki kullanımlar da mümkün olmadı böylece bu pakette) rendeleyip genişçe bir dove el kremi kutusuna bastım.

Col Conk Almond yüklemesi ve köpürtmesi çok kolay sabunlardan değil ne yazık ki. İlk başlarda çok sıkıntı yaşadım. Sonrasında gliserin sabunlarının biraz daha farklı köpürtüldüğünü öğrendim. Kurudan biraz ıslak bir fırçayla, yüzümü ve fırçamı hazırlarken üzerinde sıcak su bıraktığım sabunun üzerinde kremamsı bir tabaka olana kadar yükleme yapıp yüzde köpürtüyorum. Bu metodla dahi ne yazık ki bir dolgun ve yüzde kalan bir köpük elde edemedim. Tıraş olmaya yeter bir köpük yaratıyor ancak benim beklentimi TOBS Avocado baya yükselttiğinden kendimi kokusuyla ve kayganlığıyla avutuyorum. Nemlendirmesi de ortalama, bu nedenle performans olarak ortalama bir sabun diyebilirim. Yüksek performanslı bir sabun kesinlikle değil benim tecrübe ettiğim kadarı ile.

Kokusu başarılı, tatlı bir badem değil. Biraz daha marzipan dolaylarında. Hatta bir arkadaşım koklarken aha bu güllaç gibi kokuyor dedi. Evet gerçekten andırıyor. Bu sabundan sonra balm yerine şaptan sonra Bebak acıbadem sütü kullanıyorum. Birbirini tamamlıyorlar, nemlendirme açığını bebak kapatıyor, aynı zamanda yatıştırıyor köpük yüzünden sıkıntı yaşarsam.

Bir daha alacağım bir sabun değil Col. Conk Almond. Denemek istiyordum merağımı giderdi ancak yarısına geldiğim bir sabunda tatmin edici olmayan köpüğü kesinlikle bir dealbreaker. Kokusu için alacak olursam da sanıyorum deneme fırsatı bulamadığım Cella'yı alırım, performansından çok memnun kaldığım TOBS denerim.

Not: Yorumlarım tamamen subjektiftir.

GÜNCELLEME: http://geltir.com/thread-5573-post-10250...#pid102507
İnceleme için teşekkürler,

Albay amcanın kendi tasları için üretilmiş sanırım.

Ben bu sabunu beğenmiştim. Köpükte zorlanma yaşamamıştım.

Koruyuculuk çok iyi olmasa da nemlendirmesi ile yeterli diye düşünmüştüm.

Kokusu çok hoştu. Pembemsi bi renkti hangisi unuttum.

Fiyat her üründe olduğu gibi, vergi, resim, haraç vs.. sinirbozucu etkenlerden fırlıyo sanırım.
Inceleme icin teşekkürler.
Ben de bu sabunu amerika'nin arkosu gibi düşünüyordum. Amazon ve ebayda en ucuz tıraş sabunlarindan. Bizim arko'da TR'de 1-1,5 tl iken , 3-6 dolar arasından alıcı buluyor yurtdışında.
Güle güle kullan abi güzel bir sabuna benziyor hayrını gör.
Sabun olayı değişken.

Badger silver tip yahut bir boar bristle fırça ile köpürtmek çok farklı.

Tasta yahut yüzde, sabunu direkt yüzde yahut tastan yüklemek,

Sabunun sertliği, içeriğinin doğallığı, gliserin oranı gibi etkenler sabun hakkında hemen karara gitmememiz gerektiğini bize söylüyor.
@mornetto, komşum sanırım senin dediğin amber. Evet koruyuculuğu sıkıntılı. İnce ama kaygan bir tabaka elde ettim hep. Tipsoft komşumun çok başarılı görünen bir köpük aldığını biliyorum ancak ben ne kadar kullansam da yakalayamadım ne yazık ki. Belki suyum serttir, belki tekniğim yanlıştır. Bu konuda önerilere açığım. Smile

@bayercy, evet katılıyorum fiyatı ve yaygınlığı arko'yu anımsatıyor ancak adamlar işi çözmüşler. 4 farklı koku sunuyorlar (almond, lime, bay rum, amber) ve yeni tamamen doğal olarak lanse ettikleri bir seri daha tanıttılar. Keşke arko'dan da böyle uygulamalar görsek.

@Kalfa, teşekkür ederim komşum. Çok önce edindim bu sabunu ancak projeler tatilde İzmir falan anca elime aldım kalemi kağıdı. Daha gelecek inşallah bir iki inceleme, listemi yaptım.
İnceleme için teşekkürler aleksey, merak etmeyin tekniğiniz oturunca harikalar yaratırsınız. bahsettiğiniz colonel conk almond köpüğüm tipsoft fırça ile;
5585a1bd84892a86639f2529c5add078.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk
Köpük oluşturma problemi sudan da kaynaklanabilir. Bende Amber ve Bayrum olanı var. Bademliden farklı mı bilmiyorum ama güzel köpük yapıyor ikisi de. Ortalama sabunlar, ortalama olunca evet fiyat gramaja göre pahalı biraz.
Arkadaslar sorun buyuk ihtimalle sudan cunku ayni teknikle okulda da kopurttum, sonuc fantastikti.

1968a5aa5b646cc88102bc3b6a5415c6.jpg

En az Tipsol komsumunki kadar daha kasede vardi, bu son tirasimda cok memnun kaldim. Koruyuculuk ve kayganlik olarak tam keyif aldigim turden bir tabaka olusturdu. Bitse de gitsek modundan tekrar mi alsami sordurttu ya bana, su tiras olayinda yasadigim ilk buyuk comeback oldu. Big Grin


Sent from my iPhone using Tapatalk
ben bu sabunu bastığım kap içinde omega 81052 ile çok güzel köpürtürken porsuk ile aynı şekilde köpürtemiyorum.
ayrıca sabun bıraz bereketsız gıbı geldi bana cok cabuk bıttı benım sabunum
Sayfalar: 1 2