Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Toz Boya Kaplama
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tıraş sektörüne yeni bir renk katacak. Bu trend de doğmak üzere Smile

ibvvj9.jpg

Elektrostatik toz boya işin özü. 6000'den fazla renk çeşidi ile hizmet veren bir firma yurtdışında. İlk çalışmalar galiba resimde görünenler. Yurtiçinde ise Toz Boya Kaplama diye arattığımızda karşımıza pek çok firma çıkıyor. Tabi bunlar böyle ufak tefek işleri yapıyor mu bilinmez. Öyle bir firma bulmak gerek denemek için.

Kaplamanın oldukça dayanıklı olduğu, elektrostatik yüklemeden sonra 350+ derece (Fahrenheit olabilir, başka bir yerde 200 C okudum) fırında boyanın pişirildiği ve dayanıklılığın sağlandığı bilgisi var.

Yorumlarınız ?
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Yorumsuz AngelAngelAngelAngel
Siyah var mı elinizde siyah Sleepy

Üç adet lazım Angel
Eski iş yerimde bunu yapmak mümkündü tabi ben o zamanlar Geleneksel tıraşla ilgilenmiyordum. Şimdi farkettim neler kaçırdığımı.
Knurled dokular için pek verimli değil gibi duruyor.
(30/01/2015, Saat: 22:27)Aleksey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Knurled dokular için pek verimli değil gibi duruyor.

Aslında verimlik olması lazım çünkü yaklaşık 1 micron kalınlığında kaplanabiliyor.
Doğrudur Cihan komşum, tekniği bilmiyorum. Resimde iki sapta da knurled kısımlar keskin görüntüsünü kaybetmiş gibi geldi. Canlı görmem lazım herhalde.
Tabi onlar nasıl kaplıyorlar bilmiyorum. Çok daha kalın kaplıyor da olabilirler.
Babamın işi dolayısıyla aşina olduğum bir sistem bu toz boya kaplama. Efektif bir boyama yöntemidir; tabancasıyla püskürtme yapıldığı için her yüzeye uygulanabilir. Sonrasında fırında bekletilir ürünler ki benim aklıma takılan nokta burası. Bugüne kadar gördüğüm frınlar baya büyük fırınlardı. boyanan ürünler askı aparatlarıyla tekerlekli bir askı arabasına asılır sonra araba fırına koyulup beklenir. Bu asma işlemi ürünün üstünde açılan ufak deliklerden tel geçirip yapılıyor, yani tıraş ekipmanı için uygun olmayan bir sistem bizim endüstrideki. Tertemiz bir kaplama için uygun bir asma yöntemi bulunmalı ki her yüzey aynı homojen olarak o ısıyı alsın. Bu arada elle herhangi bir müdahale olmaması lazım fırından çıkana kadar. Boya kalınlığı da çok ince detayların kaybına sebep olabilir çünkü fırından çıkınca belki kağıt kalınlığında oluyor kaplama.

Bizim sanayii de yatırmak çok temiz sonuç vermeyebilir ve ya çok iyi bir usta bulup baya rica ederek denenebilir.