Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ergenlik dönemi sakalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle merhaba 18 yaşındayım kimseye sormadığım için ilk tıraşımı kendim oldum ve tahmin ettiğiniz üzere kendimi biçtim Big Grin daha sonra zamanla traş olmayı öğrendim ama hala bilmediğim şeyler olduğunu düşünüyorum bana önerebiliceğiniz traş olma tüyoları varmı bu arada yaprak jilete gecicem bana almam gereken bir set söyler misiniz traş sonrası içinde birseyler istiyorum bütçem yaklaşık 100 tl keşke daha önce bu forum sitesini bulsaydım şimdiden teşekkür ederim Smile
Öncelikle hoşgeldiniz. Size tavsiyem forumda biraz zaman geçirmeniz. Zira sorularınızı böylece daha spesifik sorup daha iyi yanıt alabilirsiniz.
Teşekkür ederim ama bir an önce bir kaç tavsiye alıp setimi alıp şu traş olayını düzene koymak istiyorum çünkü kötü traş açıkçası özgüven kaybına bile neden oluyor bende Sad
O zaman yeni başlayan bütün arkadaşlarımıza tavsiye edebileceğim ürünler genelde şöyle diyebiliriz:

- Edwin Jagger DE89 modellerinden birisi / Ucuz alternatifi Wilkinson veya Feather Pupular
- Forumdan temin edebileceğiniz Tipsoft porsuk fırça çeşitlerinden birisi / Ucuz alternatifi Omega veya eşdeğeri kaliteli bir domuz fırça.
- Arzunuza göre 30-50 TL arası satılan bir tıraş kremi veya sabunu / Ucuz alternatifi Arko tıraş sabunu.
- Zaza şap taşı / Ucuz alternatifi İHA veya Ali Bıyıklı Şap taşı.
- Kaliteli bir tıraş sonrası balsam (ortalaması 50 TL dir.) / Orta alternatif 444 balsam (15 TL) / Ucuz alternatif Arko veya Nivea tıraş sonrası ürünleri.
- Deneme amaçlı çeşitli yaprak jilet.

Dediğim gibi bir an önce alayım diye acele ederseniz başarılı olma ihtimaliniz düşer. Forumda önce biraz zaman geçirin maalesef tıraş konusu hop aldım ve bitti diye geçen bir konu değil. En pahalı malzemeyi de alsanız cildinizle uyum sağlamayabilir bu nedenle okuyarak kendinize uygun olan çeşitleri üç aşağı beş yukarı kestirmeniz ve bunları denemeniz gerekiyor.
Üniversite sınav Stresi derken sivilceler de çıktı o yüzden aceleci davranıyorum eve gidince sıkı bir araştırma yapayım forum da ilginiz için gerçekten teşekkür ederim Smile
Hosgeldiniz foruma. Erken yaşta geleneksel tıraşı keşfeden kişilere gıpta ediyorum.cihankeskin komsumuz ayrıntılı bir açıklama yazmış zaten. 100tl'lik bütçe başlangıç seviyesi icin oldukça yeterli.
Keyifli zaman geçirmeniz dileğiyle.
Benim önerim daha basit bir formül, oda arkadaşıma da aynı şekilde bir paket hazırladık. Wilkinson DE, Arko stick, omega 49. Şap konusunda fiyatına göre karar verirsin. Zaza daha iyi diye biliyorum fiyatı karşılıyormuş ancak maddi olarak yavaş giriyim diyorsan ucuzu da olur. Balsam için Cihan komşumun önerisi f/p olarak canavar, 444 balsam. Jilet denemesini tavsiye etmem ilk aşamada. Teknik zaten bir değişken iken bir de jileti katmayalım işin içine, ağzım yandı ordan biliyorum. Wilkinson jiletler de iyidir. Dilerseniz astra yeşil, permasharp eklenebilir.

Aşağı yukarı 50 liraya halledersin bu şekilde. Gayet de güzel başlangıç olur.
Kesinlikle işin parasında değilim maksimum 200 tlye kadar bütçem var ama istediğim gerçekten verdiğim paraya değsin yaza kadar düzelsin istiyorum cildim. Çünkü traş olmaya baslamadan önce kaymak gibiydi şimdi sivilce tahriş hassas bir cilt oldu bütün dediklerinizi en ince ayrıntısına kadar araştıracam cok tesekkur ederim sizede
Foruma hoşgeldiniz genç dostum. Erken yaşta başlamak sizin için çok iyi olur. Forumda başlangıç seti için öneriler mevcut ama o kadar geçmişte kalan konuları herkesin okuduğunu sanmıyorum. Siz inat edin zaman içinde eski konuları da okuyun, hem forumun adabını ve gelişimini de anlamış olursunuz. Ben üye olmadan 1 sene boyunca forumu takip etmiştim ona rağmen okuyamadığım konular vardı ve hala vardır.

Siz öğrenci olduğunuz için çok vaktiniz olmayacaktır emin eminim o dönemleri hala iyi hatırlıyorum Smile
Başlangıç makinesi olarak söylendiği gibi
1.Wilkinson Classic DE ve ya Rimei(daha etkili ve şık bir DE araştırmanızı tavsiye ederim)
2.Arko çubuk sabun ve Nivea krem ile başlamanızı tavsiye ederim. Pahalı ürünlerin çoğuna alternatif olurlar performans olarak. Hem de fiyatlar çok uygun.
3.Jilet olarak Rapira/Perma-Sharp/Astra/Gillette 7 serisi olmak üzere deneyin. Temel taşları görmüş olursunuz. Zamanla Polsiver/Feather vs denersiniz.
4.Fırça olarak Omega 49 çok iyidir ama Jaguar modellerine de bakabilirsiniz(1071 ve ya 117/24 güzel fırçalardır).
5.Tıraş sonrası için 444/Nivea sensitive/Gillette(ucuz ve etkili) balmler olabilir.

Bu ürünleri İstanbul' da yaşıyorsanız Tahtakale ye bir Cumartesi gidip toplayabilirsiniz. İstanbul dışı ise İmpa ticaret başlığına bakıp Mustafa Bey'e ihtiyaçlarınızı söyleyebilirsiniz, yardımcı olacaktır. 100 TL yi bulmadan güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Gelişmelerden haberdar edin bizi.
Teşekkür ederim abilerim eve gidince forumu tekrar inceleyip en son karar kıldığım ürünleri yazarım ve kullandıktan sonrada inşallah memnun olur hepinize bir kez daha teşekkür edebilirim bu arada istanbul da yaşıyorum haftasonu gidip toplayıp geleyim Smile
Sayfalar: 1 2